Vanna, kas nomierina gan garu, gan ķermeni

Vanna, kas nomierina gan garu, gan ķermeni

13. Sep 2010, 12:11 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Labākais līdzeklis, kas māmiņai Rebekai Šulcai palīdz nomierināties, ir iešana vannā. To viņa iesaka izmēģināt arī Tev šajā drēgnajā laikā!

 

Nesen manās rokā nonāca ideāla grāmata, noteikti domāju to nopirkt, jo šī man ir iedota tikai uz laiku. Grāmatas nosaukums ir „ 1001 Dabas Līdzeklis”.  Tā ir Zvaigznes ABC izdota grāmata, kuras autore ir  Lorela Vukovica . Iekopēšu nelielu grāmatas anotāciju, lai jūs saprastu par ko vispār es runāju.  Anotācija ņemta no portāla gramata24.lv:

 

„Grāmatā dotas vienkāršas receptes, kā mājas apstākļos pagatavot dabiskus ārstniecības, skaistumkopšanas un mājas tīrīšanas līdzekļus. Vēl grāmatā atrodami padomi, kā bez rūpnieciski ražotām ķimikālijām tikt galā ar jebkuru problēmu, sākot ar traipiem paklājā un beidzot ar kaitēkļiem dārzā. Receptēs tiek izmantotas plaši pieejamas sastāvdaļas, piemēram, augi, etiķis, medus, bišu vasks un ēteriskās eļļas.”

 

Piebilde no manas puses, ka grāmatā arī ir receptes kā ar dabas līdzekļiem cīnīties pret slimībām, tādām kā klepus, bronhīts iesnas uc.

 

Nu, lūk, nolēmu padalīties ar to, kas šajā grāmatā ir un kā esmu nolēmusi to izmantot. Ja redzēšu, ka jums ir interese par to, arī nākošajos blogos varu padalīties ar rakstiem no šīs grāmatas.  

 

Šodien gribēju parunāt par vannām. Tā kā ārā laiks ir auksts, tad ienākot no pastaigas mājās, tā vien gribas ielīst siltā vannā.  Es nolēmu tā arī darīt un tad lasīju šajā grāmatā, kurā ir aprakstītas ļoti daudz un dažādas iespējas kādā, tad vannā vien cilvēks var doties un ko tas dod.  Tā kā pēdējās dienās Māmiņu klubā ir diezgan saspringta gaisotne, tad ieteiktu atslābt un iet nomierinošā vannā.

 

Uzrakstīšu recepti, kā jāvannojas, lai nomierinātu ķermeni un garu. Es šovakar noteikti  iešu tādā vannā, jau sagatavoju visu vajadzīgo.

 

Nomierinošā augu vanna

 

Kumelītes, lavanda un liepziedi var mazināt fizisku un emocionālu spriedzi, Ņem pa trim ēdamkarotēm šo augu drogas, ieber divkārtīgas marles maisiņā un piesien to pie ūdens krāna tā, lai ūdens plūst tam cauri, kamēr piepildās vanna. Tad iegremdējaties vannā uz 20 min., Lai nomierinošo efektu pastiprinātu, sēžot vannā maziem malkiem jāizmalko kumelīšu vai liepziedu tēju.

 

Ja ir interesē varu arī uzrakstīt ieteikumus  vannām, kuras  uzmundrina, domātas pēc fiziskas slodzes, relaksē, aktivizē, mitrina, un vēl un vēl varētu te saukt. Varbūt, ja gluži visiem neinteresē ,varu  personīgi kādai uzrakstīt, kaut ko, kas jums anotāciju izlasot ir ieinteresējis.

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 04. Sep 2012, 22:59

Patīkama smarža ir Stenders skuju ekstraktam, lai gan pēdējā laikā esmu aizrāvusies ar pašgatavotiem t.s. "home spa" elementiem, skrubjiem, eļļiņām, ko jaucu dabiskās eļļas ar lavandas ziediem, apelsīnu miziņām utml!

Iesūtīšu savu mega skrubi