Turpmāk pieteikt bērnu bērnudārzos varēs arī elektroniski

Turpmāk pieteikt bērnu bērnudārzos varēs arī elektroniski

22. Oct 2010, 12:20 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Savu vietu Rīgas bērnudārzos patlaban gaida gandrīz 7 tūkstoši bērnu. Lai vienkāršotu bērnu uzņemšanu bērnudārzos, Rīgā veiktas būtiskas izmaiņas, kas spēkā stāsies jau no maija. Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas deputāti ceturtdiena atbalstīja bērnu reģistrācijas kārtības maiņu bērnudārzos.

 

Patlaban vecāki bērnus reģistrē, paši ierodoties sev vēlamajā bērnudārzā. No 1.maija paredzēts, ka bērnu reģistrāciju būs iespējams veikt arī elektroniski. Turklāt to varēs izdarīt, arī personīgi ierodoties vietās, ko noteiks pilsētas izpilddirektors. Balamovskis, RD Izglītības pārvaldes priekšnieks: "Vecākiem būs iespēja reģistrāciju veikt elektroniskā veidā, saņemot savu pieeju Rīgas domes portālam. Un viņi varēs nekur nedoties iesniegt pieteikumu."

 

Projektā paredzēts, ka vecāku pieteikumi vairs netiks sistematizēti pēc bērnu dzimšanas gadiem, bet gan tikai pēc to reģistrācijas datuma. Jo patlaban bērniem, kas dzimuši gada pēdējos mēnešos, tikt bērnudārzā ir problemātiski. Gada beigās dzimušajiem bērniem vajadzēja gaidīt 2-3 gadus, lai tiktu bērnudārzā. Šobrīd šis jaunais princips dod iespēju – jo ilgāk stāvu, jo man ir lielāka priekšroka uz šo vietu bērnudārzā.

 

Šā gada aprīlī bērnudārzos notiks pēdējā pārreģistrācija. Pēc tam tāda vairs nav paredzēta. Kārtība būs šāda: kad bērnam pienāk rinda, pirmsskolas izglītības iestādes vadītāja zvanīs vecākiem pati. Savukārt RD Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja sola vecākiem, ka septembrī rinda noteikti saruks, jo šogad plānots izveidot vienu tūkstoti jaunu vietu. Eiženija Aldermane, RD Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja: "Tas īstenosies šā gada laikā. Tas neapšaubāmi mazinās rindu. Man ir stingra pārliecība, ka rindu mazinās arī pārreģistrācija aprīlī, kas būs pēdējo reizi."

 

Rīgas dome ieguldījusi pusotru miljonu latu papildu grupu atvēršanai gan pie esošajiem bērnudārziem, ja to atļauj telpas, gan arī pie vispārizglītojošajām skolām. Šogad gan vecākiem, kuru bērni netiek pašvaldības dārziņos, vairs neizmaksā tā dēvētos bērnudārzu pabalstus jeb 50 latus mēnesī. Šie pabalsti ir atņemti ar solījumu izveidot bērnudārzos jaunas papildu vietas. Vai šo solījumu ierēdņi pildīs, uzzināsim jaunajā mācību gadā.

TVNET/LETA