Reklāmas un mūzikas hipnotizējošā iedarbība

29. Jun 2010, 17:04 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Reklāma un mūzika spēj nohipnotizēt arī bērnus. Māmiņa Rebeka stāsta par saviem novērojumiem attiecībā uz nomierinošās mūzikas ietekmi uz dēlēnu Jēkabu.

{smallpic:1}

Biju dzirdējusi, ka pa TV rādītās reklāmas piesaistot bērna uzmanību un patiešām esmu sākusi novērot, ka Jēkabs kā hipnotizēts skatās, līdzko sāk rādīt reklāmas. Viņam viss pārējais paliek otrajā plānā un pat nedzird un nereaģē, kad es ar viņu runāju. Līdzko reklāma beidzas, bērns atgriežas realitātē. Laikam kaut kādi kodētie kadri, kuri iespaido psihi.

 

Par reklāmām biju jau iepriekš lasījusi un dzirdējusi no māmiņām, bet man ir vēl kas jauns. Turot Jēkabu klēpī skatījos video, kur no Windows skaņām izveidota mūzika. Mazais klausoties ātri vien aizmiga. Un no tā brīža midzinu viņu pie šiem video.

 

Tā kā tie ir diezgan īsi, tad man nākas spiest "atkārtot", vēl un vēl. Ja Jēkabs vel nav aizmidzis, tad klusuma brīžos, kad pārslēdzu video, viņš sāk īdēt, laikam nomierinošā mūziciņa ļoti patīk!!

29. Oct 2009, 16:17

Mums ar tas pats!Skrien,skrien uz riņķi,bet kā sakās reklāma,tā bērns mierīgs un acis kā piekaltas TV Vienīgais,es neļauju stāvet tuvu,jo bail,ka acis nesamaitā.

29. Oct 2009, 15:47

Rebeka, Tu apzināti pieradini mazo aizmigt pie windows- ko darīsi, kad tāda iespēja nebūs, piemēram- pazudīs internets, izbrauksiet ciemos vai pie dabas?

man vienbrīd gribējās mazo ieradināt aizmigt, klausoties MK šūpuļdziesmu DVD, bet tad sapratu, ka viņa jau tāpat aizmieg, un nevajag liekus ieradumus. Vienīgi nezinu, vai bērnam nav labāk aizmigt pie TV šūpuļdziesmām nekā vispār bez tām (pati nedziedu, jo mazā, akd sāku dziedāt, drīzāk pamostas nekā aizmieg )

29. Oct 2009, 15:42

jautra mūziciņa,,,,mana mazā arī, kad iet reklāmas, skatās kā nohipnotizēta, nevar ne atraut no teļļuka....😀😀😀

29. Oct 2009, 15:33

mums arī ļoti patīk reklāmas un netikai tiko intresantas skaņas pa tv,tā visa uzmanība ir tieši tv...un tapat kā Tev mani vairs meitiņa nedzird😀