Ralfiņš mācās aizmigt pats

Ralfiņš mācās aizmigt pats

08. Feb 2011, 18:18 Muuna Muuna

Līdz šim Ralfiņš vienmēr „nolūza” pie krūts. Un arī vakaros ir tieši tas pats. Pirmajos mēnešos palīgos vēl tika ņemta lielā, apaļā bumba, bet nu uz tās ir tikai prieki un vingrošana. Ralfiņš pirms gulētiešanas vienmēr aizmieg ēdot bez īpašas piepūles. Desmit, piecpadsmit minūšu laikā acis ir ciet. Māmiņu klubā parādījās raksts par bērnu atradināšanu no krūts un tas man lika mazliet aizdomāties, kas būs vēlāk, kad par šādiem tematiem būs jāsāk domāt arī man, jo mazais šobrīd pieradis aizmigt tikai un vienīgi pie krūts. Līdz ar to var prognozēt ilgu un pamatīgu atradināšanos, ja šo ieradumu nemēģināšu kaut kā mainīt.

 

Gribējās pārbaudīt, vai tiešām viņš nekā savādāk nevarēs aizmigt. Tā nu nolēmu mēģināt pa dienu.

 

Ir bijušas reizes, kad mazais pats aizmieg gultiņā, bet bez „skandāliem” nekad nebijām īsti iztikuši – tikai retu reizi. Tāpēc vienu dienu izlēmu- šodien Ralfiņš pusdienlaikā aizmigs pats. Sagaidīju, kad mazais paliks niķīgs un uznāks dienas vidus miedziņš, ieliku gultā, apgūlos blakus, apsedzu ar sedziņu un sāku dziedāt „Aijā žūžū”. Nekad līdz šim nebija sanācis viņam dziedāt, jo maigi izsakoties – viņš nekad nebija klausījies:)

 

Interesanti bija vērot viņa reakciju. No sākuma viņš paskatījās uz mani un atplauka smaidā un ķiķināšanā, pēc tam sapratis, ka nekāda spēlēšanās nespīd, palaida savu mazo niķīti un sāka neapmierināti čīkstēt. Vēl pēc brīža viņš pagrieza galviņu uz manu pusi un cieši, jo cieši skatījās manī. Tā man bija pirmā zīme, ka vairs nav tālu :) Sāku glaudīt viņam galviņu un turpināju klusi, klusi  dziedāt. Pie sevis nodomāju, ka jāatkārto dziesmas vārdi, citādi tikai viens pantiņš uz riņķi vien :) Pēc maza brītiņa actiņas bija jau ciet.

 

Biju tik priecīga un tagad esmu apņēmības pilna tā turpināt, lai panāktu, ka šī dziesmiņa viņam saistās ar miedziņu un varētu tā midzināt arī vakaros. Ļoti ceru, ka tā nebija nejaušība un mans bebuks būs ar mieru šitā atkārtot.

 

Kā jūs „mācījāt’’ mazajam aizmigt pašam un cik viegli vai grūti tas izdevās?

taschinka taschinka 30. Apr 2010, 19:21

no dzimsanas lidz 10 menesiem dels gaja gulet pats,paguleju blakus un viss.Pec 10 menesu vecuma neka nevareju ielikt gulet,vajadzeja supot,tad saku likt gulet pa dienu ratos.Lidz pusotram gadam pa dienu guleja ratos,citadak ne pa ko.
pusotra gada vecuma nolemu pameginat ielikt gulet musu lielaja gulta.sakuma stundu bija jagul blakus,jadzied,jaskatas,ka mazajam kajas vicinas pa gaisu,lidz acis bija ciet.Nu ta ari iemacijas pats aizmigt.No ta briza gulu blakus,dziedu,ja dels prasa un 10-30 minusu laika aizmieg.viegli nebija,galvenais mierigi,pacietigi gaidit,lidz mazais piekust un ir ar mieru gulet.