Ralfiņam trīs mēneši

Ralfiņam trīs mēneši

19. Dec 2010, 15:06 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ligitas Brodiņas dienasgrāmata, Ralfam trīs mēneši

 

Ralfiņam nu jau ir pilni trīs mēneši un mazais palicis patiešām aktīvs ģimenes loceklis – visur vēlas iesaistīties, visu redzēt un būt klāt.

 

Ikmēneša daktera vizītē uzzinājām, ka Ralfiņš sver 6 kg un ir 65 cm garš. Jau atkal pastiepies par četriem centimetriem kā katru mēnesi. Nespēju viņam gādāt jaunos izmērus. Šķiet tikai kādu mēnesi nēsājam 62 izmēru, kad jau jādomā par nākamo – 68. Ralfiņš aug tiešām ļoti ātri. Mazais jau ļoti labi tur galviņu un poza uz vēderiņa viņam ļoti patīk – reizēm šajā pozā var sagaidīt arī līdz šim nedzirdētas skaņas :)

 

Ralfiņš aktīvi darbojas ar rociņām un sniedzas jau pēc rotaļlietām. Viņam patīk aiztikt manu seju, kad sarunājamies. Naktīs gan vēl aizvien velkam cimdiņus, jo rociņas ir ļoti kustīgas, ka reizēm pats uztrūkstas un pamostas. Īkšķītis arī dzīvojas pa muti, īpaši vakaros, bet knupītis nav Ralfiņam liels draugs. Viņš neatsakās, ja dod, taču vajadzība pēc tā ir tikai retu vakaru, kad Ralfiņš pirms miega kļūst čīkstīgs. Guļ mazais ļoti labi, vismaz 6 stundas no vietas, tad paēd un guļ tālāk. Galīgā pamošanās ik dienu ir ap plkst. 12:00. Aizvien biežāk gadās, ka mazais noguļ 8-9 stundas no vietas un, pamostoties, vairs skaļi neraud, bet atkal darbojas ar rociņām. Ļoti bieži, kad no rītiem pieeju pie mazā, viņš guļ pilnīgi otrādi – tur, kur vakarā bija kājas, tur no rīta galva :) Ar vīru smejamies, ka drīz jau būs garām tie laiki no sērijas – kur noliki, tur paņem.

 

Pagājušajās brīvdienās svinējām mana vīra vārda dienu un māja bija pilna ar ciemiņiem. Pirms tam satraucos, kā mazais uzvedīsies, ja mājās būs 10 pieaugušie, bet izrādās, ka Ralfiņam ļoti patīk sabiedrība un patīk atrasties uzmanības centrā. Protams, šāda uzmanību viņu ātri nogurdina un mazais pēc laika saldi aizmiga, taču līdz tam smaidīja un runājās ar visiem pēc kārtas un bija mierīgāks nekā citkārt. Tas mani priecē, jo arī pati esmu aktīva un sabiedriska – ticu, ka arī Ralfiņš būs sabiedrisks puisītis.

 

Esmu pieteikusi Ralfiņu bēbīšu skoliņā un tagad gaidam līdz būs nokomplektēta pilna grupiņa. Domāju, ka jau aprīļa pirmajā nedēļā varēsim doties uz pirmo nodarbību.

18. Mar 2010, 12:17

Mans puika trīs menešu vecumā svēra arī 6 kg un bija 64 cm garš. Gandrīz identiski 😀

18. Mar 2010, 12:09

mums arī Ralfiņš 😃 tik nu jau 1g un 2mēn 😉

Muuna Muuna 18. Mar 2010, 12:01

dincc un karameukoks
Skatos, ka te briest Ralfiņu klubs - jau būs trīs kopā 😃

18. Mar 2010, 11:40

Ralfiņš tiešām brašs puika😀Alise tagad gada vecumā sver 9.kg-maziņa un smalciņa!
Muuna-manai draudzenei arī dargs ir ļoti garš un līdz ar to bērns 11.mēn izskatās uz 2 gadīgu bērnu..garš auguma un svars arī ir labs😀

Muuna Muuna 18. Mar 2010, 11:19

man vīrs ir 1.93 m garš un slaids, tāpēc domāju, ka tas ir tas iemesls, kāpēc Ralfiņš arī dikti strauji aug. Prognozējam, ka nākamajā vizītē nebūs vairs 4m plusā, jo būtu tā kā mazliet jāpiebremzē. Svars tagad arī ok - līdz tam bija vairāk kā vajag klāt 😀 Aug man nākamais Biedriņš 😃😃😃