Pirmā nedēļa prombūtnē

Pirmā nedēļa prombūtnē

22. Sep 2010, 12:30 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Droši vien jau atceries,ka topošajam tētim Mārim nācās doties prom no mājām tieši uz Ziemassvētku laiku. Arī tēti mēdz neprātīgi ilgoties pēc savām mīļotajām!

 

Nu jau ir pagājusi nedēļa, kopš neesmu  mājās. Pa šo laiku jau paspēju palaist garām vizīti pie ārsta (parasti uz ikmēneša pārbaudi ejam kopā), arī Ziemassvētki palika aizmugurē, tos arī šoreiz nesanāca svinēt kopā.

 

Pa šo laiku mums beidzas otrais trimestris. Tagad manam mazajām jau ir 7 mēneši. Puncītis turpina augt.

 

Es jau nevaru sagaidīt, kad atgriezīšos mājās un varēšu sasveicināties ar mazo punča iemītnieku. Arī, pēc atgriešanas iesim pirkt ratiņus. Un galvenais, jau pavisam drīz atkal iesim uz USG, varēsim atkal ieraudzīt savu bērniņu un uzzināt beidzot viņa dzimumu. Visas šīs domas liek mani vēl vairāk vēlēties atgriezties mājās ātrāk.

 

Un vēl, mani sāka uztraukt tāds jautājums: vai grūtniecei drīkst vadīt mašīnu? Nē, es zinu, ka CSDD to atļauj, bet vai tas tiešām ir droši? Tomēr pie stūres var gadīties dažādas situācijas, kas var izraisīt stresu, kas var ietekmēt arī bērnu. Arī uzmanība grūtniecēm parasti nav tā labāka. Un vēl tie laika apstākļi. Justos tomēr mierīgāk, ja pats stūrētu. Bet varbūt es pārspīlēju?

29. Dec 2009, 15:46

Oho, gustine! Uz dzemdibu namu gan man negribētos pašai braukt. 😃 Tu esi varone! 😉

28. Dec 2009, 22:10

Es mašīnu vadīju līdz pēdējam,cik varēju😀Pie stūres paliku vēl uzmanīgāka,nekā iepriekš,jo zināju ka sevi ir jāsargā un arī mazulis😀😀😀Es domāju kamēŗ var un lielais puncis tik ļoti nemaisa,var braukt,ja pašai nav bail😀

28. Dec 2009, 19:06

lakrica83, jūtu līdzi. Bet vismaz svētkus sanāk kopā pavadīt, par to vien ir jāpriecājas.
Bet par stūrēšanu man ar' liekas, ka tas ir pārspīlējums. Daudzas grūtnieces stūrē, nekas trāks tur nav.

28. Dec 2009, 17:25

Grūtniece var droši vadīt auto - par to nav jāuztraucas. Es tiesības noliku, esot 5. mēnesī, un droši braucu. Negribu Tevi, Māri, biedēt, bet 8. mēnesī ielidojām grāvī, jo ceļš bija slidens un pretī brauca traktors, kas nedeva ceļu, vīrs bija vairāk nobijies (bet tā jau vienmēr blakussēdētājiem ir, vadītājam liekas, ka visu kontrolē pat lidojumā😀). Tā būtu noticis, pat ja es nebūtu bijusi grūtniece, bet galvenais, ka viss laimīgi beidzās.
Man jau liekas, ka sieviete gaidībās vispār pie stūres ir ļoti mierīga, nosvērta un uzmanīga, un tās, kas ir šajā jomā izņēmumi, nemaz nesēžas pie stūres, jo jūt, kā kuro reizi labāk.
Uzticies topošajai māmiņa, īpaši, ja viņa jau ir pieredzējusi braucēja!