Pirmā nedēļa bērnudārzā ir noslēgusies!

Pirmā nedēļa bērnudārzā ir noslēgusies!

22. Jun 2012, 10:15 Ambera_2012/ Jelgavas MK Ambera_2012/ Jelgavas MK

Pirmā nedēļā ir noslēgusies bērnudārzā.

 

 

 

 

 Esmu priecīga un lepna par savu dēliņu. Audzinātāja arī saka, ka satraukumiem nav pamata . Protams, ar lielu interesi katru dienu ejot pakaļ dēliņam izjautāju audzinātāju, vai viss ir kārtībā? Šorīt kā parasti aizvedu savu dēliņu 8:30 uz b/d.

 

 

 

 

 

Mūs sagaidīja audzinātāja , kura ierosināja ,atstāt Rodrigo pagulēt arī pusdienlaiku? Es visas iepriekšējās dienas dēlu izņēmu no b/d 12:30 pirms pusdienām. Tā nu es nolēmu mēģināt , lai Rodrigo guļ pusdienlaiku b/d. Nedaudz satraukums man bija, jo Rodrigo nav lielais gulēt mīlētājs. Šodien atbraucu pakaļ dēlam 16:00 un redzēju, ka dēls ir priecīgs un spēlējas. Audzinātāja teica, ka Rodrigo ir labi gulējis un labi ēdis. Prieks, ka viss ir labi. Tātad ar nākošo pirmdienu Rodrigo paliek dārziņā uz pilnu dienu līdz 17:00.

 

Vakar audzinātāja iznāca pie vecākiem pusdienlaikā priekštelpā un mudināja , lai vecāki veicina bērnu ģērbšanos. Esot bērni , kuri pat nezinot secību un jauc kas ir jāuzvelk. Rodrigo ir 3 gadi un viņš prot ģērbties. Protams, viņš ir slinks uz ģērbšanos. Audzinātāja minēja , ka Rodrigo viss labi apģērbties prot! Nu vienkārši malacis.

 

Mani tikai skumdina doma un fakts, ka mans dēliņš nerunā tik labi kā vajadzētu šajā vecumā. Viņš vēlas runāt un ir vārdi un pat frāzes , ko labi var saprast arī svešie cilvēki no malas. Savukārt ir reizes, kad pat es nesaprotu, ko viņš saka. Pirms b/d izgājām ārstus un mūs nosūtīja papildus pie Lora un arī logopēda. Dakteris , kas baudīja deguna dobumu minēja, ka dēlam ir nedaudz grūtāk elpot caur vienu nāsi. Tad arī iespējams būs nepieciešama operācija , lai likvidētu vienu mazu bumbulīti degunā. Logopēds pārbaudīja dēlu un teica , ka vajag noteikti pārbaudīties dzirdes centrā Biķerniekos. Ne jau tāpēc, ka nedzird , bet iespējams biežo iesnu un klepus dēļ ir iekaisums austiņās. Maziem bērniem esot tā, ka ja ir iesnas viņiem aizkrītot austiņas. Kā rezultātā laikā , kad bija jāklausās skaņas un zilbes lai iemācītos runāt bērns nav to uztvēris. Daudz un dažādu pieņēmumu, kas manas domas aizņem. Līdz ar to es vairāk vēroju, kā runā dēla vienaudži. Logopēds jau saka, ka uztraukties nav par ko neesot nekas traģisks.

 

Tā, lūk, mums pagājusi pirmā nedēļa b/d. Gaidām nākošo nedēļu , jo tad sāksies grupiņu nodarbības sports un baseina apmeklējums.

 Bērnudārzā ir padomāts arī par bērnu drošību. Katrai grupiņā ieejot ir durvju kods .

 

 

 

Es varu ienākt tikai vienā grupiņā savā. Iziet arī mazam bērnam nav iespējams, jo durvis ir smagas un nevaras vaļā kamēr nepiespiež speciālu pogu , kas ir blakus durvīm . Poga atrodas diezgan augstu. Teritorijā ir arī novērošanas kamera. Tas man rada drošības sajūtu, ka nepiederīgi cilvēki nevar tik iekšā b/d telpās.

Kā Jūsu b/d ir ar drošību?

 

04. Sep 2011, 23:20

Cerēsim septembra beigās uzzināsim kas un kā😉

princesemince princesemince 04. Sep 2011, 09:40

mums it kā arī uzcēla tikai 2009.gadā, sāka darboties tā gada novembrī, bet nu vienalga... durvis ir smagas, bet tas ir tāds relatīvs lielums - vārgākam bērnam būs par smagu, stiprākam - tīrais nieks.
kaut ko pirmajā sapulcē pa ausu galam (jo paralēli vaktēju bērnu) dzirdēju, ka ārdurvis tiekot slēgtas, ja vecāki vēlas tikt iekšā, esot jāzvana pie durvīm, pagaidām neko tādu manījusi neesmu, tomēr neņemos 100% apgalvot, ka durvis vispār darba laikā netiek slēgtas, jo esmu šajā b/d bijusi tikai 2 dienas un laikos, kad vecāku kustība ir pietiekami liela, iespējams, tādēļ arī tās vaļā.

04. Sep 2011, 09:30

Arī pie vadības nevar tikt iekšā vai nu iepriekš jāsarunā laiks ,kad nākšu sazvanoties pa telefonu. Vai arī jāstāv un jāAGIADA, piezvanot pie durvīm. Labi, ka durvis ir smagas un mazie bērni nemaz paši tās nevar atvērt😉

taschinka taschinka 04. Sep 2011, 09:14

Runājot par drošību,tas ir super,ka ir kods.Pie mums ir tikai vienam bērnu dārzam,tam ko šogad uzcēla,cik zinu pārējos vecajos nav.

princesemince princesemince 04. Sep 2011, 08:57

man ir liela aizdoma, ka mūsu b/d drošības nav! pagaidām par to neuztraucos, lai arī zinu, ka es tur vedu mazu bēgli, kurš var, kad to sadomāsies, iet patstāvīgi mājās vai uz tēta darbu, tā kā mājas atrodas 10m attālumā, bet tētim darbs - 300m attālumā no b/d. vārti ir neaizslēgti b/d darba laikā, kā aŗī saimniecības vārti vispār stāv atvērti. galvenās ieejas durvis ir aizslēgtas, bet tās ārdurvis, kas katrai grupiņai, šķiet, stāv vaļā visu laiku, lai gan man nav bijusi iespēja noskaidrot - varbūt no plkst.9-11 un no plkst.13-15 ir aizslēgtas.
es noteikti par šo vairāk satrauktos, ja mājas no b/d atrastos tālāk un būtu vairākas ielas jāšķērso, ja bērns izdomātu patstāvīgi pastaigāties.
mazliet sasmaidījos, kad audzinātāja man teica, lai stāstu bērnam, ka tā nedrīkst iet prom. teicu, ka stāstījusi to esmu pēdējos 3 mēnešos, kurus zināju, ka b/d gaitas uzsāks, taču es nevaru, klāt neesot, nogarantēt, ka bērns neizdomā rīkoties pretēji maniem ieteikumiem.