Piedalies dziedātāju konkursā "Jaunās zvaigznes 2012"

Piedalies dziedātāju konkursā "Jaunās zvaigznes 2012"

20. Mar 2012, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Latvijas Radio konkurss „Jaunās zvaigznes” šogad notiek 11. gadu un, turpinot aizsākto tradīciju, aicina jaunos dziedātājus apliecināt savu varēšanu uz skatuves. 

 

Konkursa devīze “Pavasara dziesma!” - aicinām izpildītājus izvēlēties latviešu autoru darbus ar pavasarīgu noskaņu!

Konkurss jau desmit gadus ir meklējis un atradis talanīgus dziedātājus,  no kuriem liela daļa jau ir kļuvuši par pazīstamiem tādiem dziedātājiem kā Liene Šomase, Dzintars Čīča, Nikolajs Puzikovs, Ieva Sutugova, Atis Ieviņš u.c.. Daudzi no konkursa dalībniekiem aktīvi turpina meklēt savu ceļu uz skatuves -  Pēteris Upelnieks, Ralfs Eilands, Ainars Bumbieris u.c..

Īpaši šiem talantīgajiem konkursā atrastajiem dziedātājiem ir ticis izveidots “Jauno Zvaigžņu Teātris”,  kur jaunie varēja sevi apliecināt spēlējot dažādās muzikālās izrādēs – pirmā bērnu rokopera “Olivers” Arēnā Rīga, “3 siventiņi un Cūkmens”, “Viens pats Ziemassvētkos 1., 2 un 3, “Blumkvists – Meistardetektīvs”,  “Leģenda par Ziemassvētku rozi”, “Robins Huds”, “Mūsdienu pasaka par Pelnrušķīti”.

Konkursa norise:

Konkurss notiks 2012.gadā aprīlī Rīgā tirdzniecības centrā Spice Lido Bērnu pilsētiņā (www.spice.lv). Konkurss notiek 3 kārtās, vecuma grupā no 5 līdz 20 gadiem. Atlases kārtas notiek plkst. 14.00  14., 21., 29., aprīlī, Lido SPICE bērnu pilsētiņā. Lai piedalītos konkursā, dalībniekiem jāsagatavo divas dziesmas latviešu valodā (ar pavasarīgu noskaņu). Uz fināla kārtu tiks virzīti dalībnieki ar labāko no šiem priekšnesumiem. Konkursantus vērtēs žūrija, kuras sastāvā būs režisori, mūziķi un aktieri  -  Marts Kristiāns Kalniņš, Varis Vētra, Nikolajs Puzikovs, Laila Ilze Purmaliete, kuri vērtēs katru priekšnesumu 10 baļlu sistēmā uzreiz pēc priekšnesuma paceļot atzīmi un izsaka savus iespaidus un komentārus pēc katra priekšnesuma noskatīšanās.   

Sadarbībā ar interneta portālu draugiem.lv dalībnieku  priekšnesumi tiks ierakstīti video un tiks ievietoti portālā draugiem.lv, kur par tiem varēs balsot visi interesenti ( žūrijas kopvērtējums būs svarīgs, lai tiktu ievietots attiecīgā dalībnieka video).

Konkursa uzvarētāji tiks noteikti apkopojot žūrijas un interneta balsojumu.

Konkursa uzvarētājiem tiks pasniegti īpaši konkursa piemiņas kausi kā arī tiks piedāvāta iespēja spēlēt lomu topošajā “ Jaunā Zvaigžņu Teātra” mūziklā, kopā ar pazīstamiem, pieredzējušiem skatuves māksliniekiem.

Dalība konkursā:

Konkursā var piedalīties bērni un jaunieši vecumā no 5 līdz 20 gadu vecumam.  Lai piedalītos konkursā jāaizpilda konkursa pieteikuma anketa, kas atrodama konkursa mājaslapā www.jaunaszvaigznes.lv.  Konkursa dalībniekiem jāsagatavo 2 dziesmas pēc savas izvēles ar pavasarīgu noskaņu ( latviešu valodā) , kuras tiek izpildītas trīs konkursa atlases kārtās. Katrā kārtā tiek izpildīta viena dziesma. Konkursa finālam tiek izvirzīts viens no diviem priekšnesumiem, kas saņēmis augstāko punktu skaitu.  Uz konkursa finālu kopumā tiek izvirzīti 10 -20 priekšnesumi (pēc žūrijas ieskatiem).

Piedalīties konkursā dalībnieks var iemaksājot 10,Ls konkursa kontā ar norādi Jaunas zvaigznes un norādi uz attiecīgo kārtu, attiecīgi – 1.kārta, 2.kārta, 3.kārta (fināls). 

Par dalību konkursā jāmaksā par katru kārtu atsevišķi tātad minimāla dalības maksa ir 10, - Ls (par vienu kārtu) , maksimālā 30,Ls (par visām trim atlases kārtām un finālu) .

Ieteikumi konkursa dalībniekiem:

Jāizvēlas savām spējām un izpratnei atbilstoša dziesma.

Jābūt gatavam atbildēt uz konkursa žūrijas uzdotajiem jautājumiem.

Dalībnieki var izpildīt dziesmas no “Jauno zvaigžņu Teātra” izrādēm, šo dziesmu fonogrammas var  iegādāties pie konkursa orgaizatoriem. Dziesmas var noklausīties www.jaunaszvaigznes.lv.

Jāpievērš uzmanība skatuves apgērbam un kustībām uz skatuves.

Kontakti :

Konkursu  organizē Biedrība “SVĒTKI & FESTIVĀLI”, reģ. Nr. 40008089501, biroja adrese K.Valdemāra 39-24, LV 1010, RĪGA

Biedrības valdes priekšēdētāja Laila Ilze Purmaliete

www.jaunaszvaigznes.lv

Kordinatore – Agate Kleinberga

agate.kleinberga@inbox.lv, tālr. 67331367, Mob.tālr. 27863259

Sabiedriskās attiecības – Sigita Paula Ceplēviča,

sigita-paula@inbox.lv

Izpilddirektore – Ilze Trumpe

ilze.trumpe@jaunaszvaigznes.lv, tālr. 25681714

Direktore - Laila Ilze Purmaliete

 Mob.: 29473307, laila.ilze@jaunaszvaigznes.lv