Nedaudz par "zaļo" un manu attieksmi pret to

Nedaudz par "zaļo" un manu attieksmi pret to

11. Jul 2012, 14:30 nosiguldas nosiguldas

Es šoreiz vairāk pafilozofēšu par tēmu "Zaļš"un manu attieksmi pret to. Katrā laikmetā ir lietas, ko sauc par modes lietu. Vienu brīdi tā bija pārspīlēta ticība dievam, tagad tas ir zaļā dzīvesveida bums. Bet vai vispār kādreiz esam padomājušas, kas tad īsti ir zaļais dzīvesveids un cik mēs šajā jautājumā varam paļauties uz ražotāju vai izplatītāju. Mums ir eko veikali un preces tur ir daudz dārgākas par precēm parastos veikalos. Un tagad mēģināsim salikt lietas pa plauktiņiem. Vide mums ir piesārņota, arī eko produkti aug šajā vidē. Ūdens, gaiss viens tas pats, arī eko produkti aug šajos apstākļos. Tad kur ir šī zelta robeža starp eko preci un parasto, domāju, ka tādas nav. Man rada smaidu, kad ir meitenes, kas ar lielu lepnumu norāda, es kosmētiku pērku tikai eko veikalā vai aptiekā. Kas ir teicis, ka te būs tieši augstākā labuma preces. Mēs zinām, ka patentus pērk, tas notiek gan ar kosmētiku, gan pārtikas precēm. Lai prece glabātos, tās sastāvā tik un tā būs Menģeļejeva tabula, te var būt jautājums tikai par sastāvdaļām, kas vienkārši ir mazāk kaitīgas mūsu organismam un nerada kaitīgu reakciju.

Tapēc es neciklējos uz eko produktu iegādi, es dzīvoju laukos, pēc iespējas audzinu dārzeņus bez ķīmijas, bet labi apzinos, ka kūtsmēsli var būt no gotiņas, kas slimoja un lietoja antibiotikas. Kad redzu tirģū lielus skaistus burkānus apzinos, ka ja pat tur ir uzraksts eko, pie mums Latvijā nevar izaudzināt tādus dārzeņus bez speciāliem līdzekļiem.  Es nepērku dzeramo ūdeni veikalā, jo uzskatu, ka tas ir miris ūdens, mēs lietojam ūdeni no dziļurbuma bez attīrīšanas, vai avota ūdeni.

Ar dabas līdzekļiem ārstējamies pirmās trīs slimības dienas, bet ja no tā labuma nav, es zinu kur meklēt ārstu un aptieku un neatteikšos no antibiotikām, ja tas būs nepieciešams. Man ir bijuši vairāki kuriozi, ko esmu dzirdējusi, mēs bērnu ārstējam ar homeopātiju, vienu reizi noslimojām ar bronhītu, pusotru mēnesi, aizgājām uz dārziņu un tagad atkal jau pusmēnesi slimojam, jeb es ārstējos tikai ar homeopātiskiem līdzekļiem, neskatoties uz to šī sieviete smēķē kā vilciens.

Es uzskatu, ka daudz laika nepieciešams pavadīt svaigā gaisā, ko daru es un arī mana ģimene. Visi mani bērni ir gulējuši ratiņos silti satīti arī -10. grādos un vasaru pavadījuši plikiņi, skraidot ar plikām kājām.

Uzskatu, ka visā ir jābūt samērībai un veselajam saprātam.

Viens "zaļais" uzdevums tieši Tev! Izpildi to un laimē!