Mans pirmā pusgada lielākais glābējs-slings

Mans pirmā pusgada lielākais glābējs-slings

19. Nov 2010, 22:04 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Aizvien biežāk nākas lasīt un dzirdēt, ka māmiņas interesējas par slingiem-īsāk sakot, bērnu nēsāšanas ierīcēm, tikai bieži vien vainīga ir nezināšana un stereotipi, ka slings nekas labs un nav un bērna īstā vieta ir ratos, nevis sasietam kaut kādā lakatā.

 

Pati ar slingiem saskāros kādus 6us gadus atpakaļ, kad vidusskolā devāmies uz Londonu. Protams, pirmais iespaids bija ja ne negatīvs, tad izbrīnas pilns.Tā kā bērni man tanī laikā nebija aktuāli, neko vairāk arī nezināju. Ļoti žēl, ka pat tagad, saskaros pati ar tādiem skatieniem, klusiem čukstiem un smīniņu. Tas liecina tikai un vienīgi par cilvēku nezināšanu.

 

Kad mans dēls Gustavs piedzima, slingu biju tikai čamdījusi veikalā un izvērtējot tā laika finanses, domāju, ka bez tā iztikšu, bet daba noteica, ka viss būs pavisam savādāk. Gustavs ratos negulēja.Skaistais pavasaris-nu tā vien gribās tikt saulītē, nesteidzīgi stumdīt ratiņus un vērot kā pasaule mostas, bet man bija tikai viena traka skriešana ar vienā rokā bērnu, otra stūma ratiņus. Sapratu, ka bez slinga neiztikšu, ja gribu kaut kur no mājas tikt laukā, kaut vai uz veikalu aiziet. Par slingu izmantošanu, ļoti palīdzēja internets.Ja meklē, var visu atrast no A-Z, pa maziem solīšiem kā jāsien, kā jāatrodas bērniņam, kādi siešanas veidi ir piemēroti konkrētajam vecumam. Pirmā siešana bija diezgan neveikla un prakse, tikai prakse ļauj izbaudīt slingošanu.Ja pašai īsti nesanāk, Latvijā ir arī slingu konsultanti, sievietes, kas pārzina šo tehniku, pārzina bērna fizioloģiju. Pamazām sanāca arvien labāk un es jutu, ka bērns ,pēc pastaigas slingā, ir mierīgāks, ilgāk spēja nodarbināt sevi pats, arī gulēja mierīgāk.

{pic:1}

Sapratu, ka manam bērnam vajag vairāk manas tuvības.Un to sniedza slings. Ratus uz kādu laiku pilnīgi nolikām malā. Kas var būt vieglāks par dažu minūšu darbiņu, iesienot bērnu slingā un Tu jūties brīva un visu varoša. Diemžēl ar ratiem ļoti daudzās vietās piekļūšana ir apgrūtināta. Pati dzīvoju trešajā stāvā, katru dienu 2x staipīt smagos ratus bija grūti, ar slingu viss bija tik vienkārši.

 

Tusiņš dārzā un gaļas cepšana?Nekādu problēmu-bērns piedalās it visur, visu redz! :)Mammai rokas brīvas, nejūties piekususi, kā turot mazuli rokās. Ir jau bērni, kas mierīgi guļ vai sēž ratiņos, bet mans nav un nebija no tiem.

 

Sabiedrības attieksme manā mazpilsētā bija vētraina-daži "izmeta" kādu jociņu, citi aiz muguras sačukstējās, citi nekautrējās man pārmest, ka tūlīt izkritīs mazais un vai tad mums nav naudiņas ratiem, nedzīvojam jau mēs tuksnesī, kur nevar izbraukt ceļus. :D Katra pastaiga bija ļoti interesanta. Vismaz smieklu deva dienai garantēta.

{smallpic:2}

{smallpic:3}

Slings Jums noderēs arī kā šūpuļtīkls bēbim, ratu sedziņa vai pat mammai lakats. :)

 

Iesaku māmiņām nebaidīties no slingiem, neklausīties muļķībās, ka tas kaitē bērna un mātes mugurkaulam, ka bērnam radīsies sava veida atkarība utt.Ja tiešām ir interese par slingiem, nebaidieties meklēt un rakt!Tas būs liels ieguvums gan Jums, gan attiecībām ar bērnu.Mūsu mazuļiem ir nepieciešams mammas tuvums, tik pazīstamo sirdspukstu klauves, māmiņas smarža un vienkārši līdzās būšana.

 

Gustava mamma Anete.