Maikla ēdienkarte

Maikla ēdienkarte

24. Jan 2011, 16:21 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Manam dēlam- Maiklam šobrīd ir 2,6 gadiņi. Maiklam ir vairāki mīļākie ēdieni, kuri paliek nemainīgi viņam augot. Tos varētu iedalīt tādās kā grupās: Pirmā- piena produkti, otrā- gaļas ēdieni, trešā- miltu izstrādājumi.

 

{pic:10}


Saksim ar pašu mīļāko, tas ir piens. Kopš pirmās dzimšanas dienas, piens viņam ir ne tikai vienkārši ēdiens- dzēriens, bet visgardākais gardums. Būdams pavisam maziņš, apēzdams vienu piena porciju, vienmēr gaidīja vēl vienu.

 

{pic:1}

 

Pat tagad no rīta atverdams acis, pirmais ko prasa-siltu pienu. Kamēr es to sildu, Maikls man riņķi danco.

 

{pic:2}


Otrajā vietā viņam ir visi pārējie piena produkti-biezpiens,(gan salds, gan saļš),siers, kefīrs, sviests un saldējums.

 

{pic:3}

 

{pic:4}

 

{pic:5}

 

{pic:6}

 

Es dēlam uzsmērēju sviestmaizi, pēc brīža vīns atnāk un saka, ka sviesta nav un vajagot vēl uzsmērēt. Viņš ar pirkstu noēd no maizes to. 

 
No piena produktiem gatavojam jogurta saldo, ko dēls sauc par saldējumu.

 

  • 0.5 l jogurta, kāds garšo
  • 0.2l saldā krejuma
  • 200 g biezpiens
  • 200 ml piens
  • želantīns(jāskatās uz iepakojuma kādam daudzumam domāts) Man bija firmas Anatols 2 paciņas.
  • cukurs un vaniļas cukurs, pēc garšas

 

Saldo krējumu saputojam ar cukuru un vaniļas cukuru. Jogurtu samaisām ar biezpienu. Želantīnu pagatavojam pienā, ka rakstīts uz iepakojuma.(Ieber siltā pienā un maisa līdz izšķīst). Pienu, kurā izkausēts želantīns, ielejam traukā ar jogurtu, rūpīgi izmaisām, pievienojam putukrējumu, izmaisām. Lejam trauciņos un ledusskapī iekšā, līdz sastingst.

Nākošā grupa ir gaļas ēdieni. Tur vismīļākie ir vārīta vistas gaļa, kotletes un žāvētas desas. Tos viņš mīl ēst kā konfektes.

 

{pic:8}


Un no vistas gaļas vārām gardu zupiņu.

  • 4 vistas stilbiņi
  • Burkāni, 4 vidēja lieluma
  • Sīpoli, 2 lieli
  • Kartupeļi, 5 lieli
  • garšvielas, kas nu kuram tuvāks(var piebērt paciņas zupu ar nūdelēm)

 

Trīs litrus lielā katlā ar ūdeni vārām vistas stilbiņus, pievienojam nedaudz sāli. Pa to laiku, nomizojam, sarīvējam burkānus. Nomizojam, smalki sagriežam sīpolus un apcepam eļļā uz pannas, zeltaini brūnus. Nomizojam, kubiņos sagriežam kartupeļus. Kad viss sagatavots, liekam katlā burkānus un sīpolus. Kartupeļus liekam, tad kad vista gandrīz mīksta. Pievienojam garšvielas- lauru lapas, pētersīļus, ko kurš vēlas. Vistas gaļu var atdalīt no kauliem, bet var atstāt tāpat.


Vēl Maiklam garšo makaroni un pica- mammas gatavota.

 

{pic:7}

 

  • glāze 250ml
  • 2 glāzes milti( varbūt gadās, ka mazliet vairāk 1/2-1 glāze)
  • 1/2 glāze piens
  • 25 g svaigais raugs
  • 125 g margarīns
  • 1 ola
  • 1 ēd.k cukura
  • 1/4 tēj.k sāls

 

Uzsildām pienu, pārbaudīt var ar pirkstu, tā, lai jūt, ka ir ļoti silts. Pienā sadrupinām raugu un izšķīdinām maisot. Atsevišķā traukā olu samaisām ar sāli un cukuru.

 

Margarīnu izkausēt un atdzesētu pievieno olai, tad pievieno piena-rauga maisījumu un iesijājam miltus. Mīklai jāsanāk mīkstai, elastīgai, bet nav jālīp pie rokām. Mīklu liekam palielā maisiņā, jo mīkla uzrūgs aptuveni 2-3 reizes lielāka un maisiņu sasienam. Liekam ledusskapī uz 2 stundām. Neuztraucamies, ja mīkla neuzrūga 2-3 reizes lielāka, tā vai tā sanāks.


Mīklu izrullējam un liekam virsū, kas garšo. Mēs liekam majonēzi, tomātu mērce, sīpoli, desa, paprika, tomāti, baziliks, oregano, pipariņi un daudz siera. Vislabāk Holandes.

 

{pic:9}

 

Pastāsti arī Tu par Tava bērna mīļākajiem ēdieniem un laimē Friso putru izlasi vai ielūgumu uz Māmiņu Kluba lekcijām!

 

1