Ko darīt, ja gribas doties ārpus mājas, bet nav kas pieskata mazo?

Ko darīt, ja gribas doties ārpus mājas, bet nav kas pieskata mazo?

18. Jun 2010, 21:15 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šajos salīdzinoši grūtajos laikos, kad daudziem maciņā ir tukšums, bet gribas kaut kur aiziet, nākas meklēt kompromisu. Kā ar kompromisa meklēšanu sokas māmiņai Rebekai Šulcai, lasi viņas blogā!

Gribētos zināt, kā citas māmiņas tiek galā ar situāciju, kad gribas kaut kur doties, bet nav kas pieskata mazo un jāsēž mājās??

 

Nu daudzi jau teiktu- nu nekas, ja neaiziesim šoreiz uz pasākumu, aiziesi nākamreiz, bet tās iespējas ir palikušas tik maz, jo ne tikai mums ir tukšs maciņš, bet arī visiem mūsu draugiem, tādēļ tādas kopā sanākšanas vai kut kur iešanas ir reti.



Pastāstīšu tipisku gadījumu no iepriekšējās piektdienas. Draugi izdomā uztaisīt pasēdēšanu un beidzot visi novākties un kopā pavadīt laiku, protams, kā jau cilvēkiem, kuriem bērnu nav, viņiem šī ideja nāca spontāni vēlu vakarā. Mums savukārt, lai kopā kaut kur izbrauktu no mājas ir jāatrod kas pieskata mazo, un to nevar darīt vēlu vakarā, tas jādara laicīgi. Tad situācija izvēršas tā, ka vai mēs nebraucam abi vai nu mans draugs brauc bez manis viens (jo tie ir vairāk viņa draugi nekā manējie). Jebkurā gadījumā mēs abi jūtamies slikti. 

 

 

Ja paliekam mājās, abi sēžam un domājam, cik ļoti gribētos kā agrāk- paņemt jaku un iet laukā, ne par ko nedomājot un nedomājot, cikos būsim atpakaļ. Vēl es jutīšos vainīga, ka lieku draugam palikt mājās, jo abiem mazais nav jāpieskata, un pietiek ar to, ka es to daru. Esmu no tām, kuras  savam draugam (vai vīram)  neko neaizliedz un neļauju arī sev neko aizliegt. Bet, ja viņš aizbrauc, tad viņš jūtas slikti, jo es palieku mājās un viņš labi zina, cik ļoti man gribas braukt līdz un ka es sēžu mājās un skumstu, ka netiku. Koks ar diviem galiem, jebkurā gadījumā abi esam nelaimīgi.

Šādos brīžos domāju, cik labi, gan ir tiem kas dzīvo ar vecākiem, jo mazais jau vakarā guļ, nav jau grūti pieskatīt guļošu bērnu uz pāris stundām, kamēr mēs atgrieztos!

Vispār jūtos ļoti ierobežota, kopš mazais ir piedzimis, jo praktiski nekur netieku, bet nav jau tā, ka pie vainas ir tikai tas, ka nav kas pieskata mazo. Vairāk jau tas, ka maciņā tukšums un nepietiek pat ikdienas precēm, kur nu vēl izklaidēm.

Esmu ļoti priecīga, ka vinnēju Māmiņu kluba konkursā biļetes uz teātri, jo savādāk uz teātri netiktu, jo nevaram to atļauties pašlaik, bet man TĀ patīk teātris, ka labprāt katru nedēļu uz to ietu!! Paldies, par iespēju!

 

Kā ir Tavā ģimenē? Vai jums ir viegli atrast kompromisu, kad runa ir par izklaidēm?

28. Oct 2009, 12:01

policija30@inbox.lv

27. Oct 2009, 11:34

NO PROBLEM

27. Oct 2009, 00:13

es 2x mēnesī taisu pasākumu mājas ar draugiem. tā ka varu piedāvāt savu dzīvokli Rīgā, ja ir interese un nesanāks nekas Vīlandes ielā 😉

sandrulish- Siguldā tā arī nekas nav sanācis veljoprojām?

26. Oct 2009, 19:05

Pilnībā nepiekrītu viesim - arī māminjai ir tiesības dzīvot un izklaidēties kā cilvēkam ,nevis tik tupeet mājās, ieslīgt rutīnā un pārvērsties par pelēko mājas peli!!!!
Esmu par ciemošanos un kopā sanākšanu un arī mazo njemu līdzi, ja ir iespēja, lai ar citiem mazajiem dauzās!!!! Un ja viesim patīk, lai jau tup un rūsē mājās!!!!

26. Oct 2009, 17:51

Sveikas!!!
Mums arī ir situācijas, kad ir kāds pasākums gaidāms, pagaidām visbiežāk ir tā, ka vīrs brauc viens pie saviem radiem un draugiem un es viena pie savējiem, tikmēr otrs mazo pieskata...diezgan garlaicīgi vienam braukt, jo mazo nesanāk līdzi ņemt ,ja ir kādas svinēšanas....Omes un Opji paši visi strādā, tik sestd. svetd. šad tad paprasam,lai mazo pieskata, ja vinji brīvi, tad jau labprat piekrīt...nju galīgas bezizejas gadījumā Adrianai vēl ir vecvecmamma, kura uz pāris stundiņām pieskata mazo, ja steidzami kur vajag....
Bet tā, es arī jūtos priecīga, ja tiekam uz lielveikaliem ar draugu mašīnu izbraukāties, vismaz atpūta kāda.....😀😀😀
Un māminju tusinji jauka lieta, gaidu tikšanos Siguldā, cerams beidzot izdosies!!!!
😀😀😀

26. Oct 2009, 15:31

Mums viena vecmamma ir Rīgā,pie kuras mazo var atstat jebkura laikā,un kura arī mazo skatās,jo esmu atsākusi strādāt.Otri vecvecāki dzīvo Bauskā,bet arī tie ar prieku uzņemās mazās vaktēšanu!Tākā ar iziešanu cilvēkos problēmu nebūtu,taisni otrādāk,būtu priecīga,ja apkārt būtu vairāk draudzeņu-māmiņu ar kurām varētu taisīt bēbīšu tusiņus.Jo savādāk tie mums sanāk gaužām reti.Bet ,kad sabrauc draudzenes ar saviem mazuļiem,tad gan jautrība sit augstu vilni!😀

26. Oct 2009, 14:58

mēs arī kad taisam mājās tusiņu,visu ko sapērkam galdam dalām uz viesim cilvekiem,un kopumā nesanak nemaz tik dārga tā pasēdēšana😀😀
un ja atnak vairāki mazuļi,ir intresanti vērot,kad visi kopa tusējās😀

26. Oct 2009, 14:42

šī ideja tiešām ir laba-par mamiņu tusiņu😀malači meitenes😀

26. Oct 2009, 14:02

Tā kā esmu gaidībās, vēl īsti neiznu kā būs, bet ļoooti ceru, ka izpalīdzēs māsa un brālis, kas dzīvo Rīgā. Jo kad māsai piedzima mazulis, bieži vien izpalīdzēju. un ceru, ka arī viņa būs saprotoša un izpalīdzīga 😀

26. Oct 2009, 13:39

Es arī ņemu meitiņu līdzi,bet ir tādi momenti kad nevaru paņēmt līdzi-piemeram šodien vajadzēja iet pie zobārsta,bet draugu izsauca uz darbu...piezvanīju atteicos no pieraksta,☹
Bet tā,mums blakus dzīvo drauga mamma(ar viņu mums ir ļoti labas attiecības)un ja vaig tad viņa mazo pieskata,bet protams normas robežās!!
lakrica83-zinu vairākas ģimenes,kurās vecvecaki nevelas pieskatīt mazbērnus...neesot tam gatavi,un ja jau dzemdēji tad arī skaties(tā viņi uzskata)☹

26. Oct 2009, 13:26

es bieži mazo ņemu visur līdzi vai pārsvarā draugi savācas pie manis.no mazotnes radinu pie tusiņiem. 😀

bet bieži daudz kas atkrīt- nakts pasākumi, klubi, utt- tas viss aizmirsts.... ☹