Kas pieskatīs mazo, kamēr bērnudārzā atvaļinājums?

Kas pieskatīs mazo, kamēr bērnudārzā atvaļinājums?

31. Mar 2011, 18:26 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Rīgas pašvaldības bērnudārzos tuvojas atvaļinājums, kas parasti ilgst vismaz mēnesi, līdz ar to daudziem vecākiem nākas domāt, kas mazo pieskatīs (ne jau visiem vasarā ir atvaļinājums, turklāt uzreiz četru nedēļu garumā).


Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta pārstāvji stāsta, ka ikvienam bērnam, kurš apmeklē pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādi, nepieciešamības gadījumā ir jānodrošina vieta citā, tuvumā esošā pirmsskolā laikā, kad bērnudārzs savu darbību pārtrauc.

 

Taču realitātē tā ne vienmēr ir - ir bērnudārzi, kuri vecākus vienkārši noliek fakta priekšā – mums ir atvaļinājums, bet citur vietu nav. Lai šo jautājumu risinātu, vecākiem jāvēršas pie savas iestādes vadītājas ar lūgumu nodrošināt mazulim iespēju apmeklēt citu iestādi. Vadītāju uzdevums ir savstarpēji vienojoties ar blakus esošo bērnudārzu vadītājiem, vietu nodrošināt.

 

Bet kā ir realitātē? Ko darīt tiem vecākiem, kuriem šī vieta netiek nodrošināta?

 

LNT veido sižetu par to, kur atstāt bērnus vasarā, kad dārziņš ir ciet.

 

Ja arī Tavs bērnudārzs vasarā aizver savas durvis mazajiem zinātkārajiem bērniem, piesakies uz filmēšanos un pastāsti, kā risināt bērna pieskatīšanas problēmu, zvanot pa tālruni vai sūtot sms Natālijai- 29123496!

 

Paldies jau iepriekš par atsaucību!