Kā Jūs domājat- vai bērnus labāk audzināt bērnudārzos vai mājās?

Kā Jūs domājat- vai bērnus labāk audzināt bērnudārzos vai mājās?

31. Jan 2011, 22:02 Ambera_2012/ Jelgavas MK Ambera_2012/ Jelgavas MK

Es aizdomājos par to, vai bērnam kurš ir jaunāks par 3 gadiem ir vajadzīgs bērnudārzs un vai labāk ir tomēr mājās ar mammu?

 

Protams , ka viss ir atkarīgs no paša bērna rakstura. Ir bērni kuri ir ļoti sabiedriski, enerģiski, un viņiem patīk sabiedrībā. Savukārt ir bērni , kuri ir noslēgti, kautrīgi, bikli. Tāpēc vajadzētu izvērtēt kā būtu labāk bērnam?

 

Visbiežākais iemesls kāpēc , bērnu laiž bērnudārzā ir tas, ka mammai jāatgriežas darbā.

 

- Bet vai Jūs laistu savus bērnus bērnudārzā, ja būtu iespēja pieskatīt pašām?

- Vai bērnam vajag bērnudārzu?

 

01. May 2010, 23:38

Esmu dzirdējusi, ka tomēr arī privātajos b/d uzņem vairāk bērnus, jo ja vecāki maksā tad bērnu ņem pretīm nevienam neatska☹ Tad nav tā ka ir maz to bērnu😉

25. Apr 2010, 00:20

Esmu tikai un vienīgi par b/d.Kad meitai bija 1 gadiņš,nolīgām viņai auklīti (ļoti brīnišķīga sieviete gados),viņa ļoti daudz ir bērnam iemācījusi un par to viņai milzīgs PALDIES!!!
Bet,kad bērnam palika 3gadi,pienāca viņas rinda b/d.Jau no pirmās dienas viņa negribēja braukt mājās.Viņa mums ir ārkārtīgi sabiedriska un komunikabla.
Un tagad dzīvojam Somijā,bet dārziņā netiekam,jo gaidām uzaicinājumu uz b/d.Un pilnīgi acīmredzami,ka trūkst bērnu sabiedrība,viņai pazuda vēlme mācīties kaut ko jaunu,sāk slinkot uz domāšanas lietiņām...Pašlaik viņai ir 4gadi.
Tāpēc,es uzskatu,ka,no kādiem 3gadiem,bērns ir noteikti jālaiž dārziņā.Bet tas ir atkarīgs arī no paša bērniņa,vai viņš ir gatavs savai "mazai pieaugušo dzīvītei" un no mammas,vai viņa ir gatava tam,ka vairs nebūs vienīgā bērna interesējošā persona.
Un mīļās māmiņas,BĒRNI GRIB ATPŪSTIES ARĪ NO MUMS,VECĀKIEM!!!

24. Apr 2010, 22:29

Manam puikam ir 1 gads un 8 mēneši un nemaz nezinu vai bērns tiks b/d rudenī??? Es vairāk domāju , ka labāk līdz 3 gadiem lai ir ar mani mājās. Pēc tam 'varbūt?
Bet ko Jūs domājiet par estētikas skoliņām , kur pa dienu no 3 gadiem uz vairākām stundān bērnu atdod un viņš zīmē ,dzied un dara viskaut ko citu? Man šķiet ka tas ir labāk? Arī komunikācijas , bet protams par naudu😃 😉

24. Apr 2010, 20:33

Mēs arī esam šīs izvēles priekšā, jo mazajam tūlīt būs gads. Ja būtu vieta dārziņā, varbūt mēģinātu tur sūtīt, bet tā kā vietas nav (un labi, ka tā), meklēsim citu risinājumu. Man jāiet strādāt, bet u jau kādu laiku mēģinu noskaņot vīru uz to, ka viņš varētu kādu gadu dzīvot mājās ar mazo, jo viņam pastāvīga darba nav. Lai nu galīgi vīram neuznāktu melanholija, v arētu mēģināt kādu dienas grupiņu, vai mājas dārziņu pāris dienas nedēļa. Ja nebūtu jādomā par naudu, es būtu pret valsts dārziņu bērniņiem līdz 3 gadu vecumam. Pēc tam - atkarīgs no bērniņa kā arī vecāku spējām ar bērnu nodarboties. Bet pašreiz jau īsti izvēles nav..

taschinka taschinka 24. Apr 2010, 18:40

protams,gribas lai berns tikai majas ar mums-vecakiem,bet bernam ir vajadzigi vienaudzi apkart.man bernam tagad 2.6 gadi un bernudarza vel neiet,tikai no 3 gadiem.Un es redzu,ka vinam ir vajadziga ta bernu atmosfera un vinam pasam ari loti patik ar berniem speleties,bet ara jau visi berni ir bernudarza.es domaju,ka lidz 3 gadiem var audzinat majas,bet pec tam gan ir jalaiz bernudarza kaut ir gruti.

mamma27 mamma27 24. Apr 2010, 10:48

nu es domāju,ka bērnudārza gaitas ir vajadzīgs uzsākt no 2,5-3 gadu vecumam.Ātrāk gan nevajadzētu,jo bērnam vēl nav nepieciešams kontakts ar citiem bērniem. Viņam ir interesantāk spēlēties ar pieaugušajiem.
To ,ka vispār nelaist dārziņā gan es neatbalstu-jo bērns ir jāsagatavo dzīvei. nu būs agri vai vēlu jāsāk skolas gaitas un ja viņš nebūs iemācījies pastāvēt par sevi,aizstāvēt sevi,komunicēt ,būs ļoti grūti iekļauties klases kolektīvā. Uzskatu,ka interešu nodarbības ir laba lieta,bet ja vienmēr klāt ir vecāki,tad bērns nespēj patstāvību apgūt.