Kā ceļu uz bērnudārzu padarīt jaukāku?

Kā ceļu uz bērnudārzu padarīt jaukāku?

31. Oct 2014, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kā ceļu uz dārziņu padarīt jaukāku? Ar dažiem interesantiem, vienkārši īstenojamiem padomiem padalīsies psiholoģe Diāna Zande.

Runājot ar bērnu, jāņem vērā, ka viņam var būt arī noraidoša reakcija, kad vecāki stāsta par došanos uz bērnudārzu. Šādā gadījumā vienkāršākais ir bērniem atklāti pastāstīt, ka tas viss notiek tāpēc, ka bērns paaugas un tad jau viņam ir laiks doties bērnudārzā.

Tāpat var piedāvāt kopā aiziet un apskatīt dārziņu, pie viena atkal pastāstot, ko pa ceļam var redzēt, ko var redzēt teritorijā, ko telpās (ja esat tur jau bijusi iepriekš).

Interesants ceļš uz bērnudārzu

Lai bērnam ceļš uz bērnudārzu un mājup būtu aizraujošāks, var izdomāt interesantas spēles- galvenais būt radošiem, piemēram, ceļā uz dārziņu var spēlēt kādu spēli, kaut vai vārdu spēli, ko mājās parasti nespēlē.

*var bērnam piedāvāt pirkšanas spēli – „Iešu uz veikalu un pirkšu..”, un tad bērns sauc lietas, ko viņš pirks, tas viņam liek aizdomāties par ko citu un pie viena darbina viņa prātu, papildinot bērna vārda krājumu.

*var piedāvāt parādīt/nosaukt visas ceļā redzētās sievietes ar gaišiem matiem, citā dienā – suņus (Piedāvājot tādu kā sacensību – kurš ātrāk ierauga suni, būs vēl interesantāk) utml.

*var mašīnā piedāvāt „lādēt kuģus”, vai kaut vai nosaukt luksofora gaismas – katra mamma noteikti te var izpausties izdomā.

Bērna nogādāšanu uz dārziņu var padarīt par interesantu pasākumu un to vajag izmantot!

Māmiņu Klubs

20121128173408-44521.jpg

Meklē atbalstu, noderīgus ekspertu padomus:

www.bernuenureze.lv