Ideālās cepures meklējumos

Ideālās cepures meklējumos

30. Aug 2011, 08:36 avene* avene*

Vasariņa aizskrējusi, rudens ar jau pusē. Rudens drēgnums liek domāt par siltāku ģērbšanos. Cimdi, zeķes, zābaciņi. Arī cepures...

 

Šobrīd mūsu topa cepure ir cepure "Pūcīte", taču bēbis acīmredzami aug, un drīz tā kļūs par mazu.

 

Pārskatot krājumus, atklājās, ka manam bēbim ir pat vairākas siltās cepures. Tad nu atliek izvēlēties laikamstākļiem atbilstošako un bēbim patīkamāko. Mana māsa, kurai ļoti patīk fotogrāfēt, dzīvojoties kopā ar Ernestu, tās iemūžināja.

 Cepure - pižiks "Bembijs"

Pūkainā lācīšcepurīte "Pūka"

Vilnas cepurīte "Vilnītis"

Cepurīte bāršainais "Tontoniņš"

 

Visas cepures ir jaukas un ļoti mīlīgas, taču manuprāt, neviena nav ideāla, tā iemesla dēļ, ka nenosedz bērna kakliņu. Jau tagad, kad izceļu bēbi ārā no ratiem,lai viņš var apskatīt krāsainās lapas parkā, pa retam gadās tā, ka pavīd pliks kakliņš. Iedomājos par šalli, taču mazam bērnam tā šķiet lieka un traucējoša. Atceros, ka  bērnībā, kad ar māsām augu dienu ziemā dzīvojām pa kalnu, mums bija tā saucamās kosmonautu cepures - kur cepurei ir pievienota arī kakla daļa. Sanāk cepure un šalle divi vienā. Un nevajag satraukties, ka kaut kas ne tā sagumzīsies un atsegsies bērna kakls. Domājams, tāda būtu ideālā mana bērna cepure. Šobrīd gan veikalos tādam mazam piecmēnešniekam neko tādu neesmu redzējusi, bet ceru, ka ieraudzīšu.

 

Bet vispār apsveru domu uzadīt apkaklīti šalles vietā, tādu pat kā māmiņa kjiparss

{fotoblog:562}

 

Kādai ,tavuprāt, jābūt ideālai bērna cepurei?

25. Oct 2010, 13:19

Es vēl mazajai ideālo cepuri neesmu atradusi - visas griežas riņķī un brūk uz acīm. Bet nekādas šalles gan nevalkājam - domāju, ka nav ne vainas, ka kādreiz kakls ierauga dienas gaismu pastaigas laikā. Pati arī šalles nenēsāju, nepatīk tās šņores uz kakla. Paldies par ieteikumu - paskatīšos babystore un babycity.

25. Oct 2010, 12:02

Evitab, paldies par informāciju. Būs jāielūkojas.

25. Oct 2010, 11:34

Tā kā man meitukam ir ļoti kupli un biezi mati, ar tām kosmonauta cepurēm ir pagrūtāk, jo viņai traucē, ka kaut kas tur pie kakla spiežas un beržas. Katrā ziņā lielisks variants ir jau māmiņu minētā šallīte, kas uzvelkama pāri galvai, kā jau augstāk redzams fotogrāfijā. Katrā ziņā cepure vienmēr jāpērk, pirms tam to pielaikojot, lai arī kā negribētos ar bērnu pa veikalu vazāties. Mums visideālākās ir tādas sienamās ar platu ''ausaiņu'' daļu, lai aušeles nav plikas kādā brīdī. Cepures bez aukliņām mati ''nomet'' nost jau pēc pāris minūtēm 😀

25. Oct 2010, 10:40

Vai arī internetveikalā babystore, tur pat lētāk sanāk un paskatīties ar viņu preci var aizbraukt uz viņu veikaliņu-noliktavu 😀

25. Oct 2010, 10:39

Es ar plānoju nopirkt kosmonautu cepuri 😀 Avene, tādas atradu mūsu mazuļiem piemērotā izmērā Riga plaza- baby city veikalā.

taschinka taschinka 25. Oct 2010, 07:59

Tā kā mans dēls jau iet dārziņā,tad ceputei jābūt tādai ko pats var uzvilkt.Labas cepures ir,kas uzvelkas kā maskas,kā slēpotājiem.Priekšs ziemas patīk pižiki,tāda tipa cepures.Cepure nevar būt pa lielu,jo tad šļūks uz acīm.Tai jābūt perfektai,jāpiegul pie galvas,lai nekur nv šķirbinas,kur vējšs varētu iepūst.
Runājot par kakliņu,ir šalles,kas uzvelkas pāri galvai,tās ir ļoti labas.Nesen dēlam tādu nopirkām.Ja atbilst izmērs,tad r ideāli.Lai kā grozās,kustās kakls nav pliks.
Piebildīšu par cepurēm,lai cik laba būs cepure,tā vienmēr būs jāpiekārto,jo bērns kustās un cepure jebkāda var nošļūkt.3 gadu laikā dēlam ir bijušas dažādas cepures un visas vairāk vai mazāk nošļūc.Un tas jau ne tikai bērniem,arī man ik pa brītiņam jāpiekārto cepure.