Ar mammām notiek tās labākās lietas

Ar mammām notiek tās labākās lietas

02. Apr 2012, 11:30 avene* avene*

 

Katra jauna bērna apgūta prasme nāk kā liels prieks un pārsteigums mazā cilvēka vecākiem. Manam dēlēnam pašlaik ir  1 gads un 10 mēneši un šobrīd vislielāko prieku un bieži vien arī smieklus manī raisa  mazā cilvēka valodiņa. Katru dienu vārdu krājums manāmi paplašinās un nu jau pienācis brīdis, kad bērns sācis runāt teikumos un pat izmet pa kādai „pērlei”. Tāda dīvaina sajūta, bērns uzreiz šķiet tik liels, kad pats prot tik daudz pastāstīt.

Pagājušajā nedēļā kādu rītu, bērns pamostoties nāca pie manis ar vienu no savām mantām rokās, sniedza to man un teica: MAMMA, ŅEM MUKŠĶĪTI (murkšķīti)!” Un tad es nejauši piefiksēju – eiii, bet tas taču ir pirmais trīsvārdu teikums mana bērna vēsturē! Protams, prieks.

Pēc tam sāku tīt atpakaļ filmu un sāku domāt par to laiku, kad bērns tikko sāka runāt. Kāds bija Ernesta pirmais vārds? Protams , MAMMA.  Pēc kāda laika nevilšus tika pateikts arī pirmais divu vārdu savienojums – MĪĻA MAMMA.

MAMMA

MĪĻA MAMMA

MAMMA, ŅEM MUKŠĶĪTI!

Un tad es tā padomāju , atceroties šo pirmo divu dzīves gadu runas attīstību, ka laikam jau esmu dikten svarīga persona sava mazā žipera dzīvē. Ķēdīte – MAMMA – MĪĻA MAMMA- MAMMA, ŅEM MURKŠĶĪTI, kas hronoloģiski atspoguļo bērna pirmo pateikto vārdu, pirmo vārdu savienojumu, pirmo trīsvārdu teikumu ir tikai vēl viens mazs pierādījums, ka visas labās lietas bērna dzīvē notiek ar, par un ap mammām!

 

 

Kāds bija Tava bērna pirmais izteiktais vārds?  Vai atceries, kāds bija pirmais divu un trīsvārdu teikums Tava mazā cilvēka dzīvē?

avene

foto: no personīgā arhīva