Aicinājums veselīgam bērnu dzīves veidam uz ledus un ticēt skaistā izdzīvošanai

Aicinājums veselīgam bērnu dzīves veidam uz ledus un ticēt skaistā izdzīvošanai

18. Mar 2010, 14:59 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Līdz mācību gada sākumam ir atlicis pavisam maz. Un lai gan kopš iepriekšējā mācību gada beigām nav pagājis ļoti ilgs laiks, liekas daudz kas mainījies attiecībā uz bērnu izglītību un brīvo laiku.

 

Mēs visi vecāki vienmēr vēlamies, lai mūsu bērni ir veselīgi, skaisti, droši un pārliecināti par sevi.

 

Savukārt, laikā, kad, uzsākot mācību gadu, jādomā par pašu nepieciešamāko bērniem, neskatīts vecākiem varbūt paliek jautājums par bērnu nodrošināšanu ar interešu izglītību vai nodarbībām, kas veicinātu veselīgu dzīves veidu un attīstītu bērnam konkrētās prasmes.

 

Domāju, man piekritīs ikkatrs vecāks, cik svarīgi bērnam attīstīt prasmes un radīt interesi jau no mazotnes. Strādājot septīto gadu interešu izglītībā ar bērniem, man vienmēr bijusi  svarīga bērna, kurš mācās,  pašsajūta, vienlīdzības jautājums, bērna pozitīvs noskaņojums par visu, kas notiek. Daudzi bērni tieši mūsu interešu izglītības studijā ir atklājuši savus talantus, kas viņiem bijusi vienīgā iespēja ārpus ģimenes.

 

Daudzi mazākie šeit sākuši mācīties pirmos soļus uz ledus, strādāt ar citiem kolektīvā un kopā priecāties par saviem sasniegumiem. Mūsu bērnu un jauniešu centra „Attīstība’’ Rīgas ledus teātra studija strādā kopš 2004. gada īstenojot interešu izglītības programmu ‘’Teātris kā sports’’ netradicionālā vidē – uz ledus, kurā darbojas bērni jau no 4 līdz pat 25 gadiem. Šogad mazākie, kas uzsāks darboties ir nepilnus cetros gadus jauni, jo pieredze rāda, jo mazākā vecumā sākam apgūt pirmos soļus uz ledus, un darām to profesionālu pedagogu vadībā, jo rezultāti ir labāki.

 

Studijā bērni  mācās slidot, nodarbojās horeogrāfijā, apgūst aktiermeistarības pamatus.

 

Kopīga darbošanās kolektīvā bērniem attīsta radošo domāšanu, iztēli, komunikācijas prasmes, dod iemaņas darbam komandā, nostiprina un attīsta fizisko stāju un  veselību, jo aktīva darbošanās ledus hallē, ir veselīga elpošanas ceļiem un stiprina, norūda organismu.

 

Līdzīga veida kolektīvi pastāv tikai Krievijā, bet mūsu kolektīvs ir vienīgais tāda veida kolektīvs visā Latvijā, pat Baltijā. Mūsu programmas īstenošanai vienmēr bijuši nepieciešami radoši pedagogi, profesionāli treneri un diemžēl lieli līdzekļi, lai īstenotos aizsāktā tradīcija studijā – veidoti krāšņi uzvedumi bērniem Latvijā, kas apliecinātu, ko bērni spēj paveikt savā brīvajā laikā interešu izglītībā.

 

Kolektīva lielākais prieks un kopējais mērķis ir visiem kopā – pedagogiem, treneriem, vecākiem un bērniem – radīt svētkus citiem, iestudējot un rādot skatītājiem studijas koncertuzvedumus. Mūsu izrādes un pasākumi ir gaidīti gada nogalēs daudzās Latvijas pilsētās, kur tradicionāli notiek mūsu organizētie Ziemassvētku pasākumi bērniem.

{pic:1}

Kopš 2004. gada ir tapuši vairāki lieli iestudējumi, kas radīti kopā ar mūsu atbalstītājiem un audzēkņu vecākiem un priecējuši daudzus tūkstošus skatītāju gan Latvijā gan ārpus tās robežām: „Sniega karaliene’’, „Andersena pasaku svētki uz ledus”, „Ziemassvētku brīnumainās pārvērtības” un „Zaķēna Fēliksa Ziemassvētku ceļojums apkārt pasaulei”.

 

Vienmēr priecē vecāki, kas jau nodarbību apmeklējuma sākumā redz mērķi bērnu darbā un saprot, ka darbs ir jāveic mērķtiecīgs visiem kopā: bērniem, vecākiem un pedagogiem, un tajā pat laikā izprot, ka ne visi varēs kļūt par daiļslidošanas zvaigznēm televīzijā.

 

Drīz arī bērni atgriezīsies no laukiem Rīgā un brīvā laika pavadīšanas jautājums kļūs aktuāls. Arī Rīgas ledus teātra studija programmas īstenošanu jaunajā mācību gadā uzsāks septembra sākumā.

 

Šis ir laiks, kad gan pedagogiem, gan vecākiem jāmeklē un jāatrod optimisms, darba spars, lai uzturētu sevī skaisto un dotu iespēju bērniem attīstīt savas personības un saskatīt sevis piepildījuma iespējas tagad un nākotnē. Mūsu kopīgs prieks ir mūsu bērni! Tāpēc aicinām vecākus un bērnus pievienoties mūsu kolektīvam, lai uzsāktu kopā jauno mācību gadu un rastu iespēju jūsu mazuli attīstīt netradicionālā vidē - uz ledus.

 

Un tiešām gribas ticēt, ka veselīgs dzīves veids bērniem ir vērtīgs gan mūsu bērniem gan viņu vecākiem, un, ka interešu izglītība attīstīsies, kas dod šo iespēju, tāpat kā attīstītās lietas, kas ir vērtīgas un svētas, tādas kā mūsu studijas bērniem šķiet arī – mākslas radīšana citiem, izpratne par skaisto, sevis pilnveidošana un prezentēšana, skaistu tēlu radīšana skatītājiem uzvedumos.

 

Jau drīz mūsu studijas bērni sāks mācību gadu un gatavosies, lai rādītu savas prasmes, un priecētu skatītājus arī šajā gada nogalē. Šogad jaunums, ka paši mazākie varēs izvēlēties nodarbību apmeklējumu grafiku atbilstoši saviem spēkiem un iespējām.

 

Nodarbības notiks Rīgā, Sporta pedagoģijas akadēmijas ledus hallē un Rīgas 93. vidusskolā, Sesku ielā 73.

 

3. septembrī plkst. 19.00 bērni un vecāki tiek aicināti uz iepazīšanos Sporta pedagoģijas akadēmijas ledus hallē, bet pirmās nodarbības notiks 6. un 7. septembrī.

 

Rīgas ledus teātra studijas vadītāja:

Mārīte Šmaukstele

www.ledusteatris.lv

29108336

27. Aug 2009, 22:08

intresanti bet tiešām dārgi☹

rita123 rita123 27. Aug 2009, 09:15

Jā ,viss skaistais maksā dārgi☹☹☹☹😥😥

27. Aug 2009, 22:08

intresanti bet tiešām dārgi☹

rita123 rita123 27. Aug 2009, 09:15

Jā ,viss skaistais maksā dārgi☹☹☹☹😥😥