Adrianas iecienītākie ēdieni

Adrianas iecienītākie ēdieni

03. Feb 2011, 09:43 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sveiki! Mani sauc Adriana un es pastāstīšu, kas man visvislabāk garšo. Man ir 1 gadiņš un 10 mēneši un man garšo gandrīz viss, ko mana māmiņa pagatavo.  

 

Līdz 1 gadiņam un 3 mēnešiem es ēdu mammas pienu, papildus no 5 mēnešiem sāku ēst dažādus biezenīšus – kartupeļi ar burkāniem un kāpostiem -  šis bija mans mīļākais biezenītis. Putras, kā, piemēram, mannā un auzu pārslu putriņa man negaršoja un arī tagad, kad mammīte man to piedāvā, es spurojos pretim, lai gan zinu, ka mazajiem tās ir veselīgas un ir jāēd.

 

Tagad, kad esmu jau paaugusies, man ļoti, ļoti garšo brokastīs omlete. Mammas recepte ir šāda - 

 

5 0las

Piens (pus krūzīte)

Sāls, pipari

Cīsiņi vai desa

Eļļa

Lociņi

{smallpic:1}

 

Mamma vispirms uzsilda pannu ar eļļu, tad ber virsū desas gabaliņus un apcep, kad tie ir apcepušies, tad uzlej virsū jau iepriekš sakultas olas ar pienu. Pēc tam vēl garšvielas un kad pasniedz galdā, tad uzkaisa pašu audzētos lociņus. Mums ar tēti ļoti garšo tieši lociņi, es viņus vienmēr ar pirkstiņiem nolasu nost pirmos un apēdu.

{smallpic:2}

{smallpic:3}

{smallpic:4}

 

 

Launagā toties man garšo tēta ceptās pankūkas, jo viņš tās gatavo garšīgāk kā mamma un tāpēc šo uzdevumu – cept pankūkas, vienmēr dodam tētim. Tētis gatavo pankūkas viens pats un viņa recepti mēs nezinam un kad viņš ir virtuvē, tad mammai saka, lai nemaisoties, bet mamma arī gribot zināt tēta recepti, kā varot tik gardas un gaisīgas pankūkas sanākt. :) : )  :) Pagaidām tētis to tur noslēpumā. Pankūciņas ēdu kopā ar mammas gatavoto aveņu ievārījumu. Mmm, cik gardi!

{smallpic:5}

{smallpic:6}

{smallpic:7}

 

 

 

Protams, man ļoti garšo arī saldumi! Mamma mani šad tad palutina ar biezpiena sieriņiem, arī omes vienmēr nāk ar tiem ciemos, bet vislabāk man garšo svaigas ogas un auglīši. Īpašajam gardumam vajag  -

 

2 saujas saldētas ogas

1 porcija plombīra saldējums

 

Ogas mamma izvelk no saldētavas un atsaldē, jo pagājušovasar tās kopīgi salasījām un ielikām uz ziemu trauciņos saldētavā. Kamēr vēl nav pašiem savas odziņas un vasara vēl jāpagaida, tikmēr man ļoti garšo šīs.

Mamma vēl  pieliek pie odziņām plombīra saldējumu, un tad es pati ar karotīti ēdu. Lai gan sanāk arī nošmulēt drēbītes, mamma jau nedusmojas. : ) : ) : )

 

{smallpic:8}

{smallpic:9}

 

 

No auglīšiem man vismīļākie ir kivi, kuros mamma saka, ka ir daudz C vitamīna un tie ir arī ļoti garšīgi. Parasti launadziņā es ēdu auglīšus ar sausiņiem, kurus man patīk grauzt, jo vēl aktīvi aug mani zobiņi.

2 kivi augļi

1 ābols

5 sausiņi ar magonēm

 

Mamma visus augļus nomazgā un nomizo, sagriež šķēlītēs uz maza šķīvīša un klāt pieliek sausiņus – tad es pati izvēlos, ko ēdu pirmo.Parasti jau tas ir kivi, kas pazūd ātri manā vēderiņā!

 

{smallpic:10}

{smallpic:11}

 

 

Toties vismīļākais dārzenis, ko graužu ir gurķis. Gurķus es varu ēst vienmēr un visur. Tie man ļoti garšo, ja mamma nomizo un sagriež garos stabiņos, tad es tos varu apēst veselu šķīvīti.

 

{smallpic:12}

{smallpic:13}

 

 

Bet vakariņās mans pats mīļākais ēdiens ir vārīti griķi ar vārītiem cīsiņiem un mazliet krējumiņš klāt. Griķi mūsu ģimenei ļoti ļoti garšo un tos ēdam bieži.

 

{smallpic:14}

{smallpic:15}

 

Tādi ir mani mīļākie ēdieni, ko ēdu ikdienā un it īpaši viss ir garšīgs ko gatavo mana mammīte. Paldies viņai, ka pierakstīja manas domas.

 

Adriana ar māmiņu Sandru.