10  sievietes laimes priekšnoteikumi

10 sievietes laimes priekšnoteikumi

22. Mar 2010, 11:42 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Laime - tas ir plašs jēdziens, taču ir tāda "sievietes laime" - par to esmu pārliecināta, jo to nosaka mūsu dzimums un tā ģenētiskais, dabiskais kods.

 

Atvainojiet par stereotipiem šajā rakstiņā!:) Es ticu, ka sieviete var iztikt tikai ar pusi no visa šitā, pat vēl mazāk, un tāpat būt laimīga, taču kā saka .. "lai laime būtu pilnīga, tad":

 

1. laimes priekšnoteikums "Mīļotais cilvēks blakus! Vēlamies - viens uz mūžu un ĪSTAIS!"

{pic:1}

Bez otras puses sievietes laimes pamati ir pavisam sašķobījušies. Tā nu daba mūs ir iekārtojusi, ka nespējam vienas laimīgas būt. Jā, jā, protams, dzīve nereti liek šo "otro pusi" amputēt vai to ir neiespējami sastapt, sameklēt, visādi šķēršļi mēdz gadīties, līdz kamēr satiekam ĪSTO, bet citām tā arī ar visu dzīvi nepietiek, lai rastu savu laimi attiecībās. Taču, manuprāt, būtiski ir nevis būt ar kādu kopā, precēties un veidot ģimeni, bet patiešām atrast sev piemērotu cilvēku un labu draugu. Tādu, kas savā sievietē saskatīs karalieni! Un to spēj tikai īsts dvēseles draugs.

 

2. "Bērni, bērni, bērni?!"

 

{pic:2}

 

Atkal dabas veidotais priekšnoteikums mūsu laimei. Lai cik kādreiz tie nekristu uz nerviem, grūtniecībā neatgriezeniski neizmocītu ķermeņa aprises, atņemtu laiku un sirdsmieru, bez bērniem mēs īsti nevaram. Visa civilizācijas pastāvēšana balstas uz sievietes klēpi un tā nu, mīļās, ir, ka pati galvenā funkcija vismaz uz šīs planētas mums ir dzīvības radīšana mazu brēkulīšu veidolā!

 

3. "Drošības sajūta"


Sievietes ir pagalam bailīgas būtnes! No kā tik viņas nebaidās! No vientulības, palikšanas bez iztikas līdzekļiem, novecošanas, no kā tik vēl ne! Tā ir, ka katra no mums sirds dziļumos vēlas kādu slepenu skapīti, pilnu ar naudu, kurš kalpos par drošības garantu, "a ja nu viņš mani pamet! a ja nu es nevarēšu pati nopelnīt, mani atlaidīs no darba, utml!" Protams, var jau būt, ka drošības sajūtu kādai no mums iedod labs un stabils vīrs, kurš vienmēr parūpēsies, bet pieredze rāda, ka visdrošāk sieviete jūtas tad, kad skaidri zina - vajadzības gadījumā pati spēs nodrošināt gan sevi, gan bērnus. Bez vīrieša un citu palīdzības.

 

4. "Labs darbs, kas ne tikai dod pieklājīgu atalgojumu, bet arī nečakarē nervus!"

 

{pic:4}

 

Mūsdienīgai sievietei ir vajadzīga sava karjera. Ne tikai iztikšanas dēļ, bet arī savas attīstības dēļ. Mēs vairs neesam mājās sēdētājas, gribam savu darbiņu, savu "saimniecību". Viena lieta ir būt par karjeras sievieti, pelnīt un strādāt, strādāt, strādāt, taču sirds dziļumos reti kura no mums patiešām vēlas savus labākos dzīves gadus norakt darbā. Karjera ir nepieciešama, taču svarīga ir arī darbā valdošā atmosfēra. Lai nav tā, ka no rīta dodoties darba gaitās, no baiēm un uztraukuma sažņaudzas vēders. Lai mājās mammīte var atnākt starojoša, lai apkārt ir forši kolēģi un galvenais - lai darbs ir stabils.

 

5. "Savs mājoklis!"

{pic:3}

 

Patiesībā vienalga kāds. Vai tā būtu privātmāja priekšpilsētā vai savs mazītiņš dzīvoklītis blokmājā. Galvenais, ka tiek piepildīta mūsu instinktīvā vajadzība pēc savas "aliņas". Man reiz viena kolēģe stāstīja par vienu no saviem spilgtākajiem dzīves laimes brīžiem, kad viņa pirmo reizi iekāpusi SAVA dzīvoklīša vannā un tur no krāna tecējis siltais ūdens. Pēc ilgiem īres gadiem sava īpašuma iegūšana viņai esot bijis svētuma pilns mirklis. Tādas nu tās sievietes ir - neglābjamas privātīpašnieces!

 

6. "Smukums!"

 

{pic:6}

 

Vismaz tik daudz, lai patiktu pašas sev! Ohh, cik tas ir grūti piepildāms sapnis pat pašām skaistākajām šīs sugas pārstāvēm! Te dibens ne tāds, te vēders pārāk liels, te vispār riebjās skatīties spogulī... Glābt var vienīgi miljoniem komplimentu no mīļotā cilvēka, kurš gadiem ilgi nebeidz vien atgādināt: "Tu esi pati skaistākā, tu esi pati labākā, es ne uz vienu citu pat paskatījies neesmu! Tu man patīc, kāda esi! (neskatoties uz apaļumiem, strijām un citām nebūšanām:) Un nedod Dievs, kādu dien viņš aizmirsīs to pateikt! Tad visas pūles vējā. Un vēl mums vajag drēbes -  ļoooti daudz drēbes! Un kurpes arī!

 

7. "Uzticamas draudzenes un labas attiecības ar māti!"

{pic:7}

 

Sievietes ir ļoti sociālas būtnes, nespēj klusēt un viņām kā gaiss ir nepieciešams citu sieviešu atbalsts un kompānija. Laimīgas ir tās, kam izdevies nolikt malā tik tipisko aizvainojumu pret savu mammu un nokārtot draudzīgas attiecības ar viņu. Vismaz vienu sievieti (vēlams to, kas laida Tevi pasaulē!) vajag dabūt savā pusē. Aiztaupīsies nauda psihoterapeitam. Otra, ar kuru būtu jāsadraudzējas (vismaz jāmēģina!), ir vīramāte - kā nekā, svarīgs cilvēks. Un protams, draudzenes! Viņas palīdz mums nenovecot, jo nez kāpēc jebkura vecuma sieviete, nonākot draudzeņu kompānijā, aizmirst par saviem gadiem. Kas var būt labāks par draudzeņu tusiņu ar šampi un kūkām! Galvenais - lai nav pārāk bieži:)

 

8. "Miers un labsajūta!"

{pic:8}

 

Lai cik ģimeniskas un gādīgas mēs būtu, kādreiz gribas svētu mieru pagulēt, paņemt no visa un visiem pilnīgi brīvu dienu tikai sev! Tas ir laiks, kad var vienkārši pavaļāties gultā ar kādu romānu, aiziet vienai uz kino, aizbraukt uz pāris dienām kaut kur prom. Ļoti daudzām no mums šāds "break-out" ir tāls sapnis. Sak, kā tad tā - es neko nedarīšu? Bet katram cilvēkam ir tiesības uz savu devu vientulības un laika tikai un vienīgi sev. Jā, kaut vai paķert dvieli, peldkostīmu, kādu sieviešu žurnālu, šokolādi, iekāpt vilcienā un aizbraukt līdz jūrai. Bez bērniem! Citām lielu prieku sagādā arī došanās uz skaistumkopšanas saloniem - es tam nepiekrītu, tur tomēr jāpieliek diezgan daudz pūļu, dažkārt tas nemaz nav patīkami (piemēram, vaksācija!) un arī naudu daudz vajag, bet ar mieru es domāju tiešām MIERU!

 

9. "Bauda acīm un miesai!"

 

{pic:9}

 

Kā īstenas Venēras meitas, mēs esam baudkāras būtnes! Mums ne tikai patīk garšīgi paēst (paskatieties, kura ir populārākā sadaļa šajā portālā!), bet arī baudīt ar acīm! Ceļot uz Itāliju, staigāt pa muzejiem, vērot mākslas darbus, vēlēties skaistus priekšmetus savā mājoklī, pucēties, ieļļoties ar smaržīgām eļļām, nopirkt jaunāko modīgāko parfīmu, aiz aizkustinājuma raudāt skaista saulrieta laikā, utt.utml. Bez skaistuma un dailes mēs nevaram! Piekritīsiet taču?!

 

10. "Dvēseles harmonija!"

 

{pic:10}

 

Šo punktu es liktu kā pirmo, ne pēdējo. Bet, vienalga, kurā vietā tas ir TOPā. Manuprāt, īsta laime nav sasniedzama, ja pati nezini, kas esi. Neapzinies savas spējas, savus slēptākos talantus, savu dvēseles maģiju. Savu kristāldzirdo, bezgalīgā, Dievišķā dailē mirdzošo iekšējo ES. Neapzinies dievieti sevī. Jo tieši tā Tu galu galā esi....

 

Lai mēs visas būtu ļoti ļoti laimīgas! 

 

Sandija, Māmiņu Klubs

 

 

03. Sep 2009, 22:36

Jā, ljoti labs rakstinjsh, man pietiek ,ka ir savs dziivoklis, mīlsh bēbītis, kas uzsmaida un uzmundrina, vīram darbs, jo no mana pabalsta nekada labuma nav, draudzenes, kam uzticeties un daudz radu un draugu, kas palidz un atbalsta, ljoti paliidz briizhi, kad vakaros esmu pati ar sevi, palutinu sevi ar kaaju vanninju vai kaadu skrubiiti.....
Un viens pazistams puisis strada par frizieri, pie vinja matus griezhu, draudzene kraso, un jutos ka salonā= toties bezmaksas un iznakums forsh.....un galvenais ,lai vīrs ir blakus un vienmer atbalsta....😀

29. Aug 2009, 16:08

😀😉😉😉superīgi uzskaitījumi....

rita123 rita123 29. Aug 2009, 14:41

Burvīgs raksts!😀😀😀😀

03. Sep 2009, 22:36

Jā, ljoti labs rakstinjsh, man pietiek ,ka ir savs dziivoklis, mīlsh bēbītis, kas uzsmaida un uzmundrina, vīram darbs, jo no mana pabalsta nekada labuma nav, draudzenes, kam uzticeties un daudz radu un draugu, kas palidz un atbalsta, ljoti paliidz briizhi, kad vakaros esmu pati ar sevi, palutinu sevi ar kaaju vanninju vai kaadu skrubiiti.....
Un viens pazistams puisis strada par frizieri, pie vinja matus griezhu, draudzene kraso, un jutos ka salonā= toties bezmaksas un iznakums forsh.....un galvenais ,lai vīrs ir blakus un vienmer atbalsta....😀

30. Aug 2009, 15:52

jauks raksts, patīkami tādus lasīt. Ir par ko aizdomāties......

29. Aug 2009, 16:08

😀😉😉😉superīgi uzskaitījumi....

rita123 rita123 29. Aug 2009, 14:41

Burvīgs raksts!😀😀😀😀