16. decembris - Konfekšu papīrīšu rotājumi #mansmaterialuskapis

16. decembris - Konfekšu papīrīšu rotājumi #mansmaterialuskapis

16. Dec 2017, 13:36 [BEZsaistē] Rasa Vītola [BEZsaistē] Rasa Vītola

Turpinājums iepriekšējam blogam par kartona eglīti.

Domāju, ko gan labu varētu tādā kartona sienas dekorā sakārt. Šogad gribās dikti krāsaini, bet tā, lai mazie pirkstiņi var aiztikt, pārkārtot un sakabināt rotas eglītē atkal un atkal, neuztraucoties par to, ka tās varētu saplīst.

Uz 18. Novembri mēs sagaidījām mājās ciemiņu, atbrauca tēta brālis no UK un atveda gardas dāvanas. Toreiz ēdot gardās končas acis piesaistīja to iesaiņojums tādēļ nolēmu savākt un paglabāt. Gan jau noderēs. Biju Pinterestā redzējusi idejas logu vitrāžām un domāju pamēģināt, vai varēšu ideju realizēt. Šoreiz, rokdarbu kastēs meklējot, no kā gan lai kartona eglē pagatavo dekorus, sapratu ka varētu nostrādāt tieši šis. Saglabātie konfekšu papīri! Sākumā domāju taisīt viltotas konfektītes, bet tad...

Tad lūk skatiet, kā tapa krāsainas rotas eglītei, kuras ir drošas murcīšanai rokās un var droši dot bērniem.

Kas nepieciešams?

  • Caurspīdīga plēve dažādās krāsās (konfekšu papīriņi, kancelejas preču veikalos var nopirkt plēvi, kas paredzēta darbu iesiešanai - arī dažādās krāsās,  vai arī prožektoru filtru plēve - dārgākais no variantiem, utt)
  • Līmes pistole
  • Karstās līmes stobriņi (Var iegādāt arī krāsainos stobriņus. Ļoti jauki izskatītītos, ja katras krāsas rotai rotai būtu atiecīgas krāsas kontūra apkārt)
  • Stikla pamats
  • Šķēres (ja gadās kļūdīties, pēc tam ka līme apkaltusi, to var mierīgi nogriezt)

Darba gaita: Uzzīmē un izgirež formas, ko vēlas izgriezt no krāsainās plēves. Plēvi ar maziem punktiņiem dažās malās/stūros piestiprina pie stikla, lai izgrieztais plēves gabals nekustās. Ar līmi apzīmē kontūru no vienas puses, kad līme cieta, noņem no stikla un apzīmē otru pusi kontūrai. Izveido cilpu, aiz kuras rotiņu varēs iekārt eglē. Rota gatava.

Lūk bildes galerijā ieskatam, kā man pašai ar šo veicās!

---

Skaista eglīte mums sanākusi, galvenais ka bērniem tiešām neviltots prieks. Tā kā egli un rotājumus rādīju kā rūķa dāvanu un "pozitīvo pastiprinājumu" vakara gulētiešanai, bērni pirms miega dabūja nevis grāmatu, bet eglīti dekorēt. Smaidi līdz ausīm! Galvenais, ka eglei rotiņas var ņemt nost un likt atkal virsū, nesatraucoties par to, ka tās saplīsīs. Iekārām arī sniegpārslas, jo beidzot atkal mums ir kāds mazs baltums aiz loga, par ko arī liels prieks!

Lai Jums tikpat radošas / svētkus gaidīt aicinošas aktivitātes ar bērniem.

---

Aicinu Jūs sekot arī manam blogam FACEBOOK vai  man pašai iekš INSTAGRAM

---

Gribu arī teikt lielu paldies Māmiņu Klubam - ierakstus vienmēr paceļ un arī Facebook dalījās. Paldies. Tas dod lielāku motivāciju radīt, rakstīt un darboties tālāk!

---

Aicinu arī piedalīties mana bloga konkursiņā.

  • Līdz 23. decembrim arī Tu vari paspēt kopā ar savu bērnu radīt vienu vai vairākas radošās aktivitātes (nav būtiski vai tieši Ziemassvētkiem, vai vispārīgi - kā strādā un darbojies mājās kopā ar savu bērnu).
  • Uzrakstīt par to Facebook, vai Instagram ierakstā - obligāti pievienojot haštagus/mirkļbirkas #bezsaiste un #mansmaterialuskapis
  • Ievēro - Facebook ierakstiem jābūt publiski redzamiem, lai Instagram es redzētu Tavu ierakstu, Tev uz konkursa laiku 'jāaslēdz' profils lai to var redzēt visi lietotāji.

Kas būs konkursa balvā?
Par to gan rakstīšu atsevišķā blogā vēl, bet ieskatam - šīs jaukās meldru mantiņas var rotāt arī Tavu Ziemassvētku eglīti, atliek tikai piedalīties! 

Lai Jums radoši darbiņi un jauks šis svētku gaidīšanas laiks! 

20171216115407-27975.jpg