„Varenais Ričards 2” – jautrā kompānija izpleš spārnus un dodas jaunos piedzīvojumos kinoteātros!

19. May 2023, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

19. maijā kinoteātros atgriežas azartiskais stāsts par neticami drosmīgo un apņēmīgo zvirbuli Ričardu, kuram vienmēr ir grandiozi mērķi un vēl grandiozāki sapņi. Dzīvespriecīgā filmiņa visai ģimenei “Varenais Ričards 2” aicina uz jauniem piedzīvojumiem un lieliem izaicinājumiem!

Zvirbulis Ričards beidzot ir gatavs kļūt par bara vadoni! Viņš zina, kā aizvest pārziemojušos stārķus atpakaļ uz mājām pāri Āfrikas smiltīm, plašajiem okeāniem un bīstamām straumēm. Atlicis tikai sīkums – jānokārto vadoņa mācekļa pārbaudījums. Tam nevajadzētu būt grūti, jo Ričards ir īpašs zvirbulis. No agra vecuma viņš audzis kopā ar stārķiem un jau sen apguvis visas lidošanas prasmes. Un tas nav būtiski, ka viņš ir mazs, jo sirdī viņš ir STĀRĶIS!

Diemžēl viss nenotiek tā, kā Ričards bija cerējis. Stārķu padome pieņem lēmumu, ka vadoņa mācekļa vieta pienākas Ričarda brālim – slinkajam stārķim Maksam. Tas nu gan nebija gaidīts! Aizvainotais Ričards pamet stārķus un aizlido nezināmā virzienā. Taču arī Ričarda labākie draugi – papagailis Kikī un pūce Olga – dodas prom!

Lidojot pāri tuksnesim, bezbailīgais Ričards iekuļas nepatikšanās. Viņš nejauši pievienojas badīgu zvirbuļu baram, kuru vada kareivīgā Samija. Izmisuma pārņemti, zvirbuļi zog tirgus pārdevējiem spožas rotas, lai tās nestu ļaunajam putnu pavēlniekam Zamano un viņa palīgiem – ļoti neglītajiem marabu Bibai un Bubo. Kad Zamano dabūs ilgi kāroto “lielo dārgumu”, viņš varbūt palaidīs zvirbuļus brīvībā… Bet varbūt arī ne!

Lai palīdzētu zvirbuļiem atgūt brīvību, drosmīgajam Ričardam nākas apgūt daudz ko jaunu un svarīgu. Tas nebūs viegli, taču kopā ar labākajiem draugiem pat lielākie šķēršļi ir pārvarami!

 

Varenais Ričards 2

PIRMIZRĀDE LATVIJĀ: 19.05.2023.

REŽISORI: Bendžamins Kvobeks, Mete Tange

ŽANRS: Animācija

GARUMS: 84 min.

VALSTS: Vācija, Beļģija, Norvēģija