DISKUSIJA: Vai vajag bērnu iepazīstināt ar Bībeli? Kā to darīt?

DISKUSIJA: Vai vajag bērnu iepazīstināt ar Bībeli? Kā to darīt?

08. Mar 2016, 09:51 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bērnu audzināšana ir grūts un sarežģīts uzdevums, un bērnu audzināšana prasa lielas rūpes un apdomu. Tāpēc reizēm vecāki īsti nezina, kā audzināt bērnus. Daudzi vecāki apzinās, ka viņiem ir nepieciešama palīdzība, ir nepieciešams speciālista padoms.  Atbildes uz jautājumiem varam meklēt dažādos avotos: grāmatās, žurnālos, psihologu konsultācijās, vecāku nodarbībās. Visi vecāki noteikti vēlas saņemt pašus labākos padomus. Bet kur vēl tos meklēt?

Kaut arī Bībele nav bērnu audzināšanas rokasgrāmata, Radītājs ir iedvesmojis tās sarakstītājus iekļaut tajā daudz praktisku padomu par bērnu audzināšanu.

Kā jūs domājat, vai vajag bērnu iepazīstināt ar Bībeli? Kā to darīt, kāda ir jūsu pieredze?

Arī Bībelei ir dažādas variācijas - lielāka, mazāka, speciāli bērniem.. Vai esat kādu no tām lasījuši?

Saskaņā ar kādas ASV veiktas aptaujas rezultātiem, daudzi vecāki, kas ir centušies savos bērnos ieaudzināt tādas īpašības kā savaldību, pašdisciplīnu un godīgumu, tomēr nav guvuši vēlamos rezultātus. Kāpēc audzināt bērnus ir tik grūti? Kāda māte, kas piedalījās aptaujā, sacīja: ”Diemžēl vienīgais veids, kā pasargāt bērnus no sliktas ietekmes, ir ieslēgt viņus mājās un nekur nelaist.” Ar to viņa gribēja sacīt, ka apstākļi, kādos tagad aug bērni, ir tik nelabvēlīgi kā vēl nekad. Vai šādos apstākļos patiešām ir iespējams sekmīgi izaudzināt bērnus?

Ir dzirdēts sakām - ja jūs audzināsiet bērnus saskaņā ar Bībeles padomiem, jūs, visticamāk, izjutīsiet prieku, redzot, kā viņi izaug par krietniem cilvēkiem, kas domā par citu vajadzībām un ciena morālās vērtības.

Dalieties savā pieredzē, viedoklī saistībā ar šo tēmu tepat, komentāru joslā!

Māmiņu Klubs

20160308085201-84402.jpg

zacc zacc 12. Mar 2016, 14:42

Pastāstīšana un iepazīstināšana taču neatceļ to, ka bērns izvēlēsies, vai un kam ticēt. Tik, cik to kristietības padarīšanu ir mūsu ģimenes ikdienā un svētkos, tik daudz arī bērni tiks ar to iepazīstināti!

08. Mar 2016, 17:10

Atkarīgs no tā, kam cilvēks tic. Ja tā ir kristiešu ģimene, tad viennozīmīgi bērns tiks iepazīstināts ar Bībeli, jo tā ir Dieva Vārds. Ja ne, tad visticamāk, ka ne.

liiigucis liiigucis 08. Mar 2016, 11:42

Katram,protams, savs viedoklis,bet uzskatu,ka bērns pats var izvēlēties kam ticēt un savu izvēli izdarīs,kad būs pieaudzis. Bērnībā esmu lasījusi bērnu bībeli,bet man vairāk patika bildītes,kas bija sazīmētas un tekstā neiedziļinājos.Gāju īsu brīdi svētdienas skolā,bet uz nākotni tas nekādu iespaidu neatstāja un ticīgā neesmu. Var jau 7 gadus vecam bērnam stāstīt kas tas ir un aizvest uz baznīcu,bet uzspiest noteikti nē,jo ticības ir vēl daudz un dažādas,katram cilvēkam tās liksies savādākas. Saviem bērniem nestāstīšu par Dievu vai bībeli,jo gribu, lai viņi,kad izaugs, paši iepazīst dažādās ticības un izlemj,kam ticēt.