Vai jūs ar bērniem ejat pirtiņā? Cik bieži?

Vai jūs ar bērniem ejat pirtiņā? Cik bieži?

11. Sep 2015, 12:49 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mūsu senčiem došanās pirtiņā un pirts rituāl aizbaudīšana šķita neatņemama dzīves sastāvdaļa, mūsdienās ne mēs visi labprāt to baudām, jo viens no mītiem, kurš dziļi iesakņojies mūsu pārliecībā – pirtī ir ļoti karsts un man diez vai tur patiks, kur nu vēl manam bērnam. Taču pieredzējuši pirtnieki saka, ka pirts ir piemērota jebkuram cilvēkam, ja pareizi iet pirtiņā.

Stāsts par došanos ar pirti kopā ar bērniņu kādrezi bijis pašsaprotams, pirts bijusi katrā lauku sētā un bērni jau no mazotnes to baudījuši. Ja pirts rituālu baudām kopā ar pirtniekiem, tad viņi ir tie, kas gādā par mūsu labsajūtu, kā arī uzmana mūsu pašsajūtu, taču par drošību pirtī ir jādomā arī mums pašiem.

Pirts rituāls noteikti nav iedomājams bez pirts slotiņām, par to visbiežāk rūpējas pirtnieki vai tie, kuriem ir zināšanas, kā slotiņas pareizi siet.

Visas procedūras pirtiņā, kas ir saistītas ar bērnu noteikti būs daudz maigākas un rāmākas nekā pieaugušajiem. Noteikti der paturēt atmiņā to, ka pirtiņā ir jāiet tikai tad, ja ir laba pašsajūta, jo pirts rituāls ir mieas un gara lutināšana. Viss sākas  ar sildīšanos mērenā siltumā līdz brīdim, kad zemapziņa saka – laiks doties ārā.

Kā ir ar jūsu ģimeni? 

Vai jūs ar bērniem ejat pirtiņā?

Cik bieži?

Tiekamies Māmiņu Kluba raidījumā kanālā TV3 plkst.8:50,lai uzzinātu vairāk par pirts rituāliem bērniem!

20150910175035-49508.jpg

Uzzināt vairāk par pirts rituāliem iespējams www.miesaiungaram.lv

mamma27 mamma27 11. Sep 2015, 16:00

Adrianam patīk pirtī,pirmo reiz gan bija tikai sešos gados.Man pirtis ļoti nepa'tik.Bērnības trauma😃 Nevaru to karstumu izturēt,līdz ar to pirtis neesam īpaši apmeklējuši.Bet tā kā puika paaudzies un tēvam gan pirtis patīk,tad varēs veči iet😀

LvMomi LvMomi 11. Sep 2015, 13:38

Madarai patīk pirts un esam ņēmuši līdz jau no pāris mēnešu vecuma. Pa 1.5 gadiem kadas reizes 10 😀