Pašvaldību atbalsts daudzbērnu ģimenēm: Dalies pozitīvajā un arī negatīvajā pieredzē!

Pašvaldību atbalsts daudzbērnu ģimenēm: Dalies pozitīvajā un arī negatīvajā pieredzē!

15. Jul 2014, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sabiedrības Integrācijas fonda atbalstītais projekts „Demogrāfisko pasākumu īstenošana Latvijā – daudzbērnu ģimeņu kartes ieviešana” ir veiksmīgi uzsācis savu darbību un šī gada vasarā daudzbērnu ģimenes visā Latvijā varēs saņemt Daudzbērnu ģimenes apliecības “3+ ģimenes kartes”.

Daudzbērnu ģimeņu kartes ieviešana (3+ Ģimenes karte) paredz atbalsta mehānismu radīšanu daudzbērnu ģimenēm ar  3 un vairāk bērniem līdz 18 gadu vecumam, tai skaitā audžuģimenē ievietotiem un aizbildnībā esošiem bērniem. Latvijā šobrīd ir aptuveni 20 000 šādu (3+) ģimeņu. Karte sniegs iespēju daudzbērnu ģimenēm savos  ikdienas tēriņos saņemt valsts, pašvaldību un privāto uzņēmumu pakalpojumus ar atlaidēm. Tā vienlaikus kalpos arī kā pirmais daudzbērnu ģimenes identifikācijas dokuments. 

Godagimene.lv portālā apkopota informācija par daudzbērnu ģimenēm būtiskiem jautājumiem, kā arī izveidotas speciālas informatīvas sadaļas par katru Latvijas pašvaldību, apvienojot vienuviet visus iespējamos atbalsta pasākumus, kas Latvijā daudzbērnu ģimenēm tiek sniegti.

Šajā sakarā lūdzam pašvaldības iesniegt informāciju par konkrētaā pašvaldībā  piedāvātajām iespējām daudzbērnu ģimenēm, lai portālā Godagimene.lv varētu tikt ievietota aktuālākā informācija par katru pašvaldību.

Bet arī tas vēl nav viss, jo mums ir svarīga arī ģimeņu pieredze!

Aicinām jūs dalīties gan pozitīvajā, gan negatīvajā pieredzē saistībā ar pašvaldību atbalstu

Pirmo vēstuli esam jau saņēmuši savā e-pastā no daudzbērnu tēta Māra Liepājā.

Kad īstermiņā vajadzīga arī "zivs",bet visi sola vien makšķeri!

"Labdien! Esam ģimene ar četriem pirmskolas vecuma bērniem un patreiz atrodamies ļoti grūtā finansiālā situācijā - nesen kļuvu bezdarbnieks ( pimais pabalsts 25.06 par 18 dienām ap 230 eiro), sieviņa strādā par medmāsu pie ģimenes daktera. Meklēju iespēju pēc iespējas ātrāk atrast citu darbu ( neesmu izslēdzis arī iespēju doties aiz LV robežām), bet Liepājā ir gandrīz neiespējami ko atrast , lai varētu pabarot sešas mutes...Patreiz ir grūti nodrošināt pamatvajadzības ēdienu un pamperus par rēķiniem nerunājot...Abi ar sievu reizē strādāt arī nevaram, jo dvīņiem ( 2g.4m.) nav vietas dārziņā, bet aukli atļauties nevaram...Soc. dienestā arī formāli neiekļaujos nedz trūcīgā ne maznodrošinātā statusā, jo pēdējā darba algā tika izmaksāta ieturētā atvaļinājuma nauda un līdz ar to nedaudz pārsniedzu soc.dienesta robežu ( līdz ar to jāgaida 3 mēneši lai VSAA izziņā par ienākumiem pēdējā alga neparādītos..) . Tiešām nezinu ko darīt un kur griezties varbūt Jums ir kāda ideja vai iespēja palīdzēt.

Tā jau ļoti grūti ar četriem zeperiem ikdienā tikt galā, bet kad vēl no valsts puses maigi izsakoties lielģimenes negūst atbalstu, tad paliek stipri bēdīgi...Par cietumnieku kurš zadzis, slepkavojis utt. valsts rūpējas daudz vairāk nekā par mūsu tautas nākotni - bet tas jau tā mana sāpe.  Ko dod īpašuma nodokļa atlaide, ja īpašumu atļauties nevari??? Bankā gandrīz paģība, kad meklēju aizdevumu radiatoru nomaiņai, uzzinot cik ģimenē ir apgādājamo...tā arī vēsāk, bet pārziemojām....Vai atlaide auto nodoklim 20% - mums ir vecs septiņvietīgs Opel Sintra, tam ar tūlīt apskate beidzas un lai iegūtu jaunu TA būtu jāliek servisā, lai vismaz pašu nepieciešamāko sataisa, bet protams, naudas nav un tas, ka CSDD 150eiro nodokļa vietā man būtu jāmaksā 120 pilnīgi neko dzīvē neizmaina.., bet bez auto ar nevaram, ir reizes, kad tas ļoti nepieciešams, jo dzīvojam Liepājas nomalē, bet dabūsim likt vāģi pie žoga, lai rūsē tālāk klusumā. Tāda finansiāli melnā līnija atkal skārusi manu ģimeni, protams, saprotu, ka mūžīga tā nebūs, bet patreiz atrodoties šādā sava veida krīzē ir ļoti ļoti grūti. 

Šis nelielais ieskats tik tādēļ, ka manuprāt būtu ļoti lietderīgi publicēt informāciju, kur tiešām reālā problēmsituācijā meklēt palīdzību( pašvaldības soc.d. strādā ļoti lēni, sausi pieturoties pie tabulām un cipariem pēc kuriem klasificēt cilvēkus, bet palīdzību sniegt operatīvi nevar un ja vēl neiekļaujies kādā no riska grupām tad vispār kāju vari tur nespert. Varbūt kādas nevalstiskās organizācijas spēj reaģēt ātrāk??), jo blogi par to cik kuram vajag istabu, vai kā bērnu izklaidējas zooparkā, protams, kādam arī vajadzīgi, bet ģimenei, kas meklē iespēju pabarot bērnus un samaksāt maksājumus nedod neko... "

Gaidām vēstules savā e-pastā: info@godagimene.lv vai arī, pievienojiet savu pieredzi bloga formā tepat, www.godagimene.lv portālā.

Godaģimene.lv