ONLINE TV videoieraksts: 9.septembris

13. Sep 2015, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Aiz loga jaušams rudens un arī Māmiņu Kluba ekspertu komanda ir sagatavojusi īpašu programmu, lai tu rudeni sagaidītu vēl veselīgāka, vēl harmoniskāka, vēl laimīgāka. 

9.SEPTEMBRA MĀMIŅU KLUBA ONLINE TV PROGRAMMA

Klaudija Hēla iepazīstinās ar bērnu pieskatīšanas grupu

Tieši tā - jaunums Māmiņu Kluba Vecāku skolā! Mēs zinām, cik svarīgs ir atbalsts ikvienai māmiņai darba gaitas atsākot, un zinam arī, kāda ir bērnudārzu pieejamības situācija Latvijā. Tieši tāpēc, esam gatavi jums, mīļās māmiņas, palīdzēt, ļaujot uzticēt bērniņu patiešām kvalificētiem sava aroda speciālistiem, kas ar bērniņu ne tikai lieliski, bet arī attīstoši pavadīs laiku!

Jauns projekts Māmiņu Klubā: Huggies® mīlestības valodas

Raidījuma redaktore Kristīne Virsnīte pastāstīs jums par Huggies® Mīlestības valodu projektu Māmiņu Klubā. Pačukstēsim, ka Māmiņu Kluba šī gada misija ir vairāk pievērsties mīlestības tēmai, tātad - jāiepazīst tuvāk mīlestības valodas. Kopīgi meklēsim atbildes uz jautājumiem par mīlestības valodām, runāsim daudz par to, kā mēs izrādam mīlestību, un kā bērniņš to sajūt.

Saģērb bērnu rudenim - kā to darīt pareizi?

Materiālu izvēle, - kā zināt, kurš apģērba materiāls ir labākais, kam vispār pievērst uzmanību, izvēloties rudens un ziemas apģērbu bērnam? Kurš materiāls nelaiž cauri mitrumu un ir bērna ādai draudzīgs? Iepazīsimies tuvāk ar populārā zīmola Huppa termoveļu, jakām un arī zeķītēm kopā ar Karinu Račko- Huppa Latvija  vadītāju!

Tiekamies Uztura skolā: bērna pusdienu kārbiņa

Ir sākusies skola, ir atsākušās arī bērnudārza gaitas. Un ir izglītības iestādes, kurās bērni ēd to, kas paņemts līdzi no mājām. Kā zināt, ko būtu vispareizāk bērnam dot līdzi pusdienošanai? Kas vēl par pareizu uzturu pirmsskolnieka un skolnieka vecākiem būtu jāzin? Sapratīsim arī, kā pareizi noteikt bērna augumu un svaru. Par to visu vairāk palīdzēs uzzināt Bērnu slimnīcas uztura speciāliste Olga Ļubina.

Gatavojam kopā ar Putnu fabriku "Ķekava"!

Uzzināsim, kā pagatavot jēgu gaļu, un kuras gaļas pagatavošanas receptes ir tās labākās. Protams, tas vēl nav viss, sapratīsim arī, ko tad īsti nozīmē "Zaļā karotīte" uz dažādu uzņēmumu ražotās produkcijas, un kāpēc ir vērts pievērst uzmanību tieši šādi marķētiem produktiem.

Vitamīni rudenī - vajag? Vajag!

Par vitamīniem, ko varam apēst ar uzturu, un papildvitamīniem vairāk mums pastāstīs Vitabiotics pārstāve Gita Norvele! Mīļie vecāki, sagatavojiet jautājumus par vitamīnu lietošanu, par vitamīnu izvēli gan bērniem, gan pieaugušajiem!

Retās saslimšanas: kam pievērst uzmanību

Tiksimies ar Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Ģenētikas klīnikas ārsti ģenētiķi Dr. Zitu Krūmiņu, kas pastāstīs par lietām un pazīmēm, kuras vecākiem nevajadzētu ignorēt bērnu veselībā, jo tās varētu norādīt uz kādu reto saslimšanu.

20141015120931-62878.jpg

IlvaV IlvaV 09. Sep 2015, 16:27

Mani tomēr mulsina cienījamās uztura speciālistes ieteiktais pusdienu kārbiņas saturs. Jā, veselīgs, bet vai pietiekošs? Apmēram parēķināju, ka vidēji kārbiņa saturēja 250-300 kcal. Vai skolnieks no tiesas ir spējīgs paēst un enerģiski pavadīt laiku no pusdienām līdz vakaram ar tik maz uzņemtu enerģiju? Kad tad viņam ir paredzēts iztērēt pārējās atlikušās kalorijas? Jo grozies, kā gribi, bērnam, lai augtu, pa dienu jāuzņem vairāk enerģijas kā mums, pieaugušajiem. Piemēram, sākumskolas skolniekam vidēji ieteicam uzņemt 1500-2200, bet pusaudzim pat 3000, nerunājot par pusaudzi sportistu. Tad kur tās uzņemt, ja pusdienās var apēst tikai 10.daļu no tām? Ja skolnieks iet ne tikai uz skolu, bet vēl uz kādu pulciņu un, nedod Dievs, intensīvi sporto katru dienu... Tad varētu vienkārši "'izlādēties'' ar tādu kastītes saturu. Un tur nelīdzēs arī ieteiktais Piena spēks.