14.novembra ONLINE TV raidījuma videoieraksts ŠEIT->>>

16. Nov 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Rudens ir laiks, kad īpaša uzmanība jāpievērš ģimenes veselībai. Svarīgi ir gripas laikā zināt – kā pasargāt savu bērnu no saslimšanas.  Tiešraidē kopā ar speciālistiem parūpēsimies par jauno māmiņu labsajūtu, uzzinot – kādi ir speciālistu ieteikumi formas atgūšanai. Dodoties ceļā galvenais ir drošība. Tāpēc noskaidrosim kā izvēlēties autokrēsliņu sava mazulīša pārvadāšanai automašīnā. Tāpat kā drošība arī bērna pašsajūta ir svarīga. Stiprināsim mazos organismus un imunitāti, izvēloties bērnam piemērotus multivitamīnus.

Uzzināsim, kāpēc un cik daudz ikdienā, bērniem ir nepieciešams uzņemt šķidrumu un parūpēsimies par ādas veselību tad, kad tai ir nepieciešamas īpašas rūpes. Tiešraidē parunāsim par paēdušu un laimīgu mazuli, tāpat -ielūkosimies arī jaunākajā žurnāla Mans Mazais numurā. Tāpat uzzināsim visu par uzturvielām, kas nepieciešamas gan esot gaidībās, gan barojot mazulīti ar krūti.  Noslēgumā ļausimies patīkamai procedūrai un uzzināsim kā topošā māmiņa sevi var palutināt gaidību laikā, Māmiņu kluba Vecāku skolā.

14.novembra ONLINE TV programma

Ziema tuvojas un gripas sezona līdz ar to

Gripas laikam tuvojoties speciālisti dažādos veidos mēģina uzrunāt sabiedrību, lai pastāstītu kā pasargāt sevi no saslimšanas ar gripu. Tiešraidē šodien pievērsīsim uzmanību jautājumiem, kas saistīti ar topošo māmiņu un  bērnu veselību tuvojoties gripas laikam. Liela uzmanība jāpievērš topošās māmiņas un gaidāmā mazulīša veselībai, kuriem gripas laiks var būt īpaši bīstams, tieši dēļ komplikācijām, ko saslimšana var izraisīt. Tāpēc – parūpēsimies par savu veselību arī gaidību laikā, kopā ar Slimību profilakses un kontroles centru un uz mammu jautājumiem atbildēs  prof. Dace Rezeberga -ginekologs, dzemdību speciālists.

Skaista gaidību laikā un arī pēcdzemdību periodā

Formas atgūšana pēc dzemdībām topošās māmiņas patiesībā satrauc jau vēl pirms grūtniecības iestāšanās, kad domājam, kas ar mūsu ķermeni notiks gaidību laikā. Par pieaugošajiem kilogramiem, celulītu un strijām. Šajā tiešraidē mēs runāsim par formu, kas mūs iepriecinātu arī pēc dzemdībām. Par to kā šādu formu atgūt, nenodarot pāri savam organismam mums pastāstīs Guna Havensone – Veselības centrs 4 skaistuma klīnikas 4. Dimensija ķermeņa estētikas speciāliste un fizioterapeite Kristīne Briede. Tiešraidē ar savu pieredzi formas dalīsies arī mamma Dace Meirāne.

Drošība automašīnā un autokrēsliņu izvēle 

Kad runa ir par bērnu drošību, pārvadājot to automašīnā ir svarīgi apzināties, ka vecāki ir tieši atbildīgi par to cik droši bērniņš jutīsies automašīnā. Tāpat ir svarīgi noskaidrot, ka galvenais priekšnosacījums izvēloties autokrēsliņu ir piemērotība bērniņam un tā drošība pārvadāšanas laikā, nevis autokrēsliņa dizains vai krāsa. Kas vēl jāņem vērā, izvēloties autokrēsliņu un pārvadājot mazuli uzzināsim tiešraidē. Uz jautājumiem atbildēs kognitīvi biheiviorālā psihoterapeite Diāna Zande. 

Bērnu imunitātes stiprināšana gada aukstajos mēnešos

Bērna imunitāte ir ļoti aktuāls jautājums ikvienā ģimenē. Vitamīni un minerālvielas ir nepieciešami ne tikai, lai bērna organismam palīdzētu augt un attīstīties, bet svarīgi to ir pasargāt no dažādiem vīrusiem un saslimšanām  sevišķi laikā, kad dažādi vīrusi sastopami ik dienas gan bērnudārzā, gan skolās un apmeklējot dažādus publiskus pasākumus. Kas ir nepieciešams, lai bērna organismam palīdzētu pārvarēt šo vīrusu laiku, kā arī piemērotāko multivitamīnu izvēle būs sarunas tēma ar Unu Bekmani – LivolMulti produktu menedžeri. 

Sulas un un to dzeršanas paradumi bērniem un pieaugušajiem

Uzraksts „100% sula“ uz iepakojuma ir apstiprinājums, ka produkta saturā ir īsta augļu, ogu vai dārzeņu sula bez jebkādām papildus piedevām. Tā ir pagatavota no īstiem augļiem, izmantojot mūsdienīgas tehnoloģijas, kas nodrošina to dabīgumu ilgu laiku bez konservantiem un uzlabotājiem. Sulas saglabā visas vērtīgās augļu īpašības. Sarunā ar uztura speciālisti Lizeti Pugu noskaidrosim, cik daudz un kādas sulas vajadzētu dzert bērniem un pieaugušajiem, lai uzņemtu nepieciešamās minerālvielas!

Atopiskais dermatīts

Ādas veselība ļoti bieži ir atkarīga no mūsu ikdienas paradumiem. Tāpat arī ārējās vides ietekmei ir liela ietekme uz ādas veselību. Gada aukstākajos mēnešos ir nepieciešams īpaši parūpēties par to, lai āda būtu pasargāta gan no sausā gaisa, gan aukstuma. Tāpat ir svarīgi apzināties, ka ir problēmas, kuru risināšanai ir jāpievērš īpaša uzmanība un jāizvēlas atbilstoša kosmētika tās kopšanai. Par ādas problēmām un tās kopšanu, tiešraidē pastāstīs Ilze Koha – ārsts dermatovenerologs un SIA Remedica tirdzniecības vadītāja Laura Alsberga ieteiks katram piemērotāku BIODERMA ādas kopšanas līdzekli. 

Kas jauns žurnālā Mans Mazais

Ik mēnesi pie topošajiem un  jaunajiem vecākiem nonāk ikmēneša izdevums Mans Mazais. Tiešraidē mums būs iespēja iepazīties ar žurnāla Mans Mazais galveno redaktori Sindiju Meluškāni, lai pāršķirstītu žurnāla lappuses un uzzinātu, kas šobrīd ir aktuālākais vecāku vidū un kādu speciālistu ieteikumus un viedokļus var atrast jaunākajā žurnāla izdevumā. 

Vitamīnu uzņemšana gaidību laikā

Grūtniecības laikā, arī plānojot grūtniecību, topošās māmiņas organismā pieaug nepieciešamība pēc dažādiem vitamīniem un uzturvielām, kad nodrošina gan pilnvērtīgu grūtniecības attīstību, gan augošā mazulīša organismu ar nepieciešamo. Ikdienas uzturs, regulārs ārsta apmeklējums un organisma stiprināšana gan grūtniecības laikā, gan barojot mazuli ar krūti ir nepieciešama ikvienai māmiņai gaidībās un barojot mazulīti. Vitamīnu izvēle bieži ir grūts uzdevums, tāpēc, lai neapjuktu un izvēlētos sev piemērotākos, studijā aprunāsimies ar Vitabiotics produktu speciālisti – Inetu Cepli.

Palutināšanas procedūras topošojām un jaunajām māmiņām

Katra sieviete ir pelnījusi justies īpaša un mīlēta. Arī tad, kad ikdienas rūpes lielākoties saistītas ar mazulīša gaidīšanu, mājas iekārtošanu, pūriņa izveidošanu. Māmiņu kluba Vecāku skola aicina topošās māmiņas neaizmirst arī par savu sievišķīgo pusi. Tiešraidē iepazīsimies ar kosmētiķi Ivetu Liberti, kura Māmiņu kluba Vecāku skolā turpmāk rūpēsies par topošo māmiņu labsajūtu un skaistumu, piedāvajot īpašu procedūru grūtniecēm.  

20171110154926-55570.jpg

Klintasmamma Klintasmamma 14. Nov 2017, 12:10

Bērniņa imunitātes stiprināšana

Ievinja89 Ievinja89 14. Nov 2017, 11:37

Drošība automašīnā un autokrēsliņu izvēle

Ievinja89 Ievinja89 14. Nov 2017, 11:35

Youniverse

laachukinsh laachukinsh 14. Nov 2017, 11:33

Gripas sezona šobrīd ļoti aktuāla, kad jau 2.nedēļu netieku vaļā no iesnām un sāpītes kaklā, bet mazais puncī vēl līdz martam jānēsā.

rozmarin rozmarin 14. Nov 2017, 11:33

Youniverse.

rozmarin rozmarin 14. Nov 2017, 10:35

Imunitātes stiprināšana. Pēdējā laikā ļoti piedomāju kāda ir ģimenes ēdienkarte, tieši vitamīnu, ogļhidrātu un citu vielu ziņā. Lai viss ir sabalansēti un, lai ķermenis no pārtikas gūtu vislabāko un pēc iespējas vairāk.

mincenee mincenee 14. Nov 2017, 10:22

Bērnu imunitātes stiprināšana gada aukstajos mēnešos

Līga.A. Līga.A. 14. Nov 2017, 00:01

Mani interesē tēmas par imunitātes stiprināšanu un arî par sulu dzeršanu.

Ilvija82 Ilvija82 13. Nov 2017, 18:03

Bērnu imunitātes stiprināšana gada aukstākajos mēnešos obligāti paklausīšos!

IneseB IneseB 13. Nov 2017, 17:05

Ziema tuvojas un gripas sezona līdz ar to

muzikantu_mamma muzikantu_mamma 13. Nov 2017, 08:34

Bērnu imunitātes stiprināšana gada aukstajos mēnešos.

Runner Runner 12. Nov 2017, 23:18

Būtu interesanti uzzināt ko vairāk par bērnu imunitātes stiprināšana gada aukstajos mēnešos, kā arī atopiskā dermatīda tēma ir aktuāla.

swallow swallow 12. Nov 2017, 15:55

Loti interesē tēmas par atopisko dermatītu, jo bērnam ir šāda ādas problēma, līdz ar to interesē kas tieši jāņem vērā izvēloties ādas kopšanas līdzekļus šadai ādiņai. Un interesē par vitamīnu uzņmšanu gaidību laikā, jo ir rudens/ziemas sezona, un vasarā uzkrātās vitamīnu rezerves sāk izsīkt.

Co_ora Co_ora 11. Nov 2017, 09:58

Noteikti skatīšos par gripu un imunitātes stiprināšanu! Arī par drošību auto krēsliņā informācija nekad nevar būt par daudz, labprāt papildināšu savas zināšanas! 😀