Man nepieciešams Jūsu atbalsts projektā "Labas gribas uzņēmējs"!

Man nepieciešams Jūsu atbalsts projektā "Labas gribas uzņēmējs"!

07. Nov 2016, 11:20 nosiguldas nosiguldas

Mīļās māmiņas, man nepieciešams Jūsu atbalsts. Izlasiet lūdzu manu rakstu un atbalstiet projektu “Čiekurs”, projektu konkursā labas gribas uzņēmējs

http://skaties.lv/labasgribasuznemejs/#p104


Mana pirmā darba vieta bija Inčukalna pamatskola. Bet dziļi sirdī man vienmēr gribējās strādāt par izmeklētāju. Un, kad mēs kaut ko ļoti vēlamies, tas piepildās. Nu lūk, esmu izmeklētāja un mans pirmais aizdomās turētais ir nepilngadīgs puisis, kas iekļuvis situācijā par kuru nemaz tā īsti neko nezin. Viņam vecākie draugi palūdza pastāvēt aiz stūra un paskatīties, lai neviens nenāk. Pie tam viņam izstāstīja, ka nekas jau nebūšot , viņš ir nepilngadīgs.
Es kā skolotāja, ar pārliecību, ka varu taču pārliecināt bērnu, turklāt no likuma puses zinot, ka viņam varu palīdzēt, mēģināju viņam skaidrot, kā būtu pareizi rīkoties, bet pretī man sēdēja puisēns ar aukstām acīm un no tām varēja lasīt “Runā, runā……”

20161107111612-76334.jpg


Tā radās doma par apmācības programmu “Čiekurs”.

Mēs kā vecāki ne reizi vien esam pārliecinājušies par to, ka, bieži vien runājot ar pusaugu bērnu, uz mums skatās tas pats aukstais skatiens. “Ko gan tā mamma zina, atkal tikai māca un māca”. Es veicu aptauju starp vecākiem un bērniem un ar pārliecību varu teikt, ka mēs visi gribam palīdzēt savam bērnam, bet ne vienmēr zinām kā to darīt. Kriminālatbildība vai situācija, kad Jūsu bērns ir cietis no kriminālnozieguma ir smags šoks ne tikai bērnam , bet arī Jums.

Man kā mammai nav pārliecības, ka es ar aukstu galvu varētu izvērtēt situāciju un rīkotos pilnīgi pareizi. Tāpēc projekta viena no sadaļām paredz palīdzību vecākiem, kurā varēs atrast dažādu speciālistu kontaktus. Šie speciālisti tiks atlasīti ļoti rūpīgi, lai būtu pārliecība, ka viņi ir strādājuši vai strādā ar bērniem un ir konkrēta pieredze šādu situāciju risināšanā. Es zinu, cik tas ir svarīgi, jo, strādājot policijā, es ne reti saskāros ar situāciju, ka vecāku apmaksātais advokāts pat necenšas palīdzēt bērnam, bet vai nu vienaldzīgi piedalās izmeklēšanas darbībās, vai māca bērnu melot, kas nodara vēl lielāku ļaunumu.


Tas arī bija iemesls, kāpēc pieteicos un piedalos projektu konkursā LABAS GRIBAS UZŅĒMĒJS. Es gribu palīdzēt mūsu bērniem un zinu, kā to var izdarīt, bet, lai šo projektu iedzīvinātu tam nepieciešams finansiāls pamats, tādu var iegūt šajā projektu konkursā.


Jau iepriekš pateicos


Ar cieņu
Katrīne Keitas mamma un Gustva Emīla omīte
Andra Bērziņa

nosiguldas nosiguldas 07. Nov 2016, 13:13

policijai ir cits mērķis un cita pieeja. Čiekurs ir pasākumu kompleks, bet policija prevencijas ietvaros veic apmācības par atsevišķām tēmām. "Čiekurs"ir gan spēle gan grāmata, kuras pamatā ir trennēt bērna atmiņu (pirmo nepieciešamības informāciju, telefonus, kā pareizi paziņut, kur ziņot, kā rīkoties), domāšanu, kā reaģēt uz vienu vai otru situāciju, kas ir bērna ikdiena. ( kautiņi skolā, mantas bojāšana, narkotisko vielu aprite mācību iestādēs u.t.t.)

Cielavinna Cielavinna 07. Nov 2016, 12:40

Vai tad šo jau nedara nepilngadīgo lietu inspektori? Katru gadu tomēr uz skolām braukā un bērniem stāsta par šo visu.