Mammu bizness: Labas lietas bērniem - visas vienuviet!

Mammu bizness: Labas lietas bērniem - visas vienuviet!

24. Feb 2015, 11:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vai ir iespējams apvienot gan jaunās māmiņas, gan uzņēmējas statusu? IR! Par to vairāk šodien pastāstīs māmiņa Santa!

Svētku bodē - pasākumi un dāvanas, viss vienuviet!

Mani sauc Santa. Esmu jaunā māmiņa un arī jaunā uzņēmēja. Lai arī mana pirmā uzņēmējdarbības pieredze sākās jau vairāk kā 5 gadus atpakaļ, realizējoties idejai par svētku aģentūru, taču mans lielākais projekts radās salīdzinoši nesen – mazliet vairāk kā gadu atpakaļ, tāpēc joprojām mācos, cenšos savā darbā sasniegt uzstādītos mērķus un saucu sevi par jauno uzņēmēju.

20150223134443-48749.jpg

Vēl esot studentei, vēlme darīt ko savu, savienojumā ar līdzcilvēku atbalstu un pamudinājumu, loģiski noveda līdz sava uzņēmuma radīšanai. „Svētku bodē” (www.svetkubode.jimdo.com) pamazām esmu darbojusies un attīstījusies visus šos gadus –organizējot pasākumus, veidojot īpašas korporatīvās dāvanas, svētku noformējuma elementus, prezentsuvenīrus u.c. Gadu laikā ir krājusies pieredze un noteikti arī – pašizaugsme. Atskatoties uz savām idejām, spējām un redzesloka plašumu toreiz un tagad, starpība ir jūtama.

20150223134455-86266.jpg

Ar Svētku bodi par maz - jādzimst internetveikalam: www.labaslietasberniem.com!

Tomēr par savu lielāko projektu ar lepnumu varu saukt bērnu preču internetveikalu www.labaslietasberniem.com un Hand Made lietu zīmolu „Labas Lietas Bērniem”. Neapšaubāmi – pirmā pieredze ar svētku aģentūru deva lielu atbalstu un drosmi ķerties vēl pie kaut kā! Ja tādas nebūtu, nez, vai tik viegli būtu spējusi saņemties sākt ko tik lielu. Savukārt par iedvesmas avotu „Labas Lietas Bērniem” internetveikalam un roku darbu zīmolam kalpoja tieši mazuļa ienākšana ģimenē. Tāpat kā daudzi citi, kam nav bērnu, arī mēs ar vīru iepriekš absolūti neorientējāmies bērnu precēs, kamēr pašiem mājās neienāca viens no tādiem brīnumiem, kaut arī jāsaka, ka draugu un radu bērnu apkārt mums bija daudz arī pirms tam. Bērnu dzimšanas dienās arvien apbrīnojām, cik interesantas lietas mazajiem jubilāriem tika dāvinātas un arvien radās jautājums – kā ir iespējams atrast kaut ko tik interesantu, oriģinālu un izmeklētu, ja mums nekas tāds pat acīs nekrīt. Taču atbildes uz šiem jautājumiem nāca dabiski – kad arī pašiem piedzima mazulis, jo tad gluži dabiskā kārtībā sākām vairāk interesēties par šīm lietām, līdz ar to – arī orientēties tajās. Pirmais spēcīgais impulss uzsākt ko savu tieši bērnu lietu jomā bija tēma par autokrēsliņiem.

20150223134505-83787.jpg

Pirmais autokrēsliņš mums nebija jāmeklē, jo vairākus tādus saņēmām no radu un draugu bērniem, kas jau bija paspējuši izaugt no 0 grupas sēdeklīšiem. Savukārt, kad nāca laiks pašiem izvēlēties nākamo autokrēsliņu, saskārāmies ar problēmu, ka tas nemaz nav tik viegli – sortiments ir ļoti plašs, cenu diapazons vienkārši grandiozs, ražotāju daudzveidība liela un cilvēkam, kas šajā jomā nav kompetents – jeb parastam vecākam- tajā visā noorientēties ir vienkārši „neiespējamā misija”. Turklāt lielākā daļa vecāku autokrēsliņu uztver vienkārši kā obligātu pārvietošanās līdzekli, nemaz nesaprotot, kādi tad ir izvēles kritēriji, kam jāpievērš uzmanība, kādi būtu obligātie nosacījumi autokrēsliņu izvēlē un vienkāršiem vārdiem runājot vecāki lielākoties uzdod vienu jautājumu – „priekš kam maksāt vairākus simtus par krēsliņu, ja tādu pašu var nopirkt pa vairākiem desmitiem?”, uzskatot, ka pārmaksa jau ir tikai par brendu. Nezinātāji noteikti smeļas padomus forumos, kur sarunās parādās tādi apzīmējumi, kā „manam mazulim patika”, „bērns jutās ērti”, „viegls pārnēsāšanā” u.tml., taču bieži vien neparādās patiesi būtiski kritēriji un tas ir tikai dabiski, jo, kā jau teicu, tēti un mammas, kas neorientējas autokrēsliņu teorijās, izdara secinājumus pēc vienkāršiem, acīmredzamiem aspektiem, kaut arī tie lielākoties nav noteicošie.

20150223134432-93331.jpg

Vēlme padarīt vecākiem autokrēsliņa izvēli par vienkāršu pasākumu, nevis sarežģītu un galvassāpes sagādājošu procesu, kalpoja par stimulu radīt internetveikalu, kurā būtu autokrēsliņi, kā arī plaša informācija par ražotāju, par katru konkrēto krēsliņu un autokrēsliņa prezentācijas un uzstādīšanas video rullīši, maksimāli atvieglojot un padarot vienkāršāku autokrēsliņa izvēles un lietošanas procesu. Plus no manas puses – kompetenta konsultācija, kas galu galā īsi un konkrēti norādītu uz galvenajām lietām, kurām jāpievērš uzmanība, uz galvenajām atšķirībām starp vienu un otru krēsliņu, kas ļautu pašam pircējam vienkārši pieņemt gala lēmumu. Tā nu pati personīgi ķēros klāt pie mācīšanās procesa, no lielā teorijas apjoma mēģinot „izvilkt ārā” galvenās būtiskās lietas, uz ko vērst vecāku uzmanību. Radīju arī lekciju par autokrēsliņu izvēli, kurā vienkāršos vārdos, galvenajās tēzēs, ar uzrunājošiem video rullīšiem un uzskatāmiem, taustāmiem piemēriem, mēģinu ieviest skaidrību autokrēsliņu izvēlē.

20150223134515-83874.jpg

Laika gaitā radās arī jauka sadarbība ar Rēzeknes Māmiņu klubu, kurā šo lekciju esmu vadījusi jau vairākas reizes. Māmiņas uzdod daudz jautājumus, salīdzina krēsliņus, izpēta tos visos sīkumos, dalās savā pieredzē un viedokļos, nonāk pie noderīgiem padomiem un secinājumiem, ko sniedz lekcija. Arī es pati, vadot šo lekciju, saņemu jautājumus, uz kuriem vēl ir jāmeklē atbildes un jāpilnveidojas. Neapšaubāmi ne visi var atļauties dārgos krēsliņus, tāpēc diezgan daudz esmu saņēmusi arī lūgumus pēc lētāka piedāvājuma, kā rezultātā internetveikalā nu ir atrodamas arī cenas ziņā draudzīgākas autokrēsliņu pozīcijas, kuru ražotājs tomēr nav aizmirsis parūpēties par svarīgiem komponentiem, kam ir jābūt klātesošiem krēsliņā, lai tas spētu pildīt savu funkciju.

Ideja arī par Hand Made lietiņām piepildīta

Laika gaitā radošais gars iekšā sāka diktēt savus noteikumus un radās doma beidzot realizēt sen loloto ideju par Hand Made lietiņām bērniem. Pirmā lieta, kas ieraudzīja dienasgaismu un nonāca mājaslapas sortimentā, bija ar rokām darināta dizaina gultasveļa bērniem. Šobrīd jau paši šujam mīkstos burtiņus bērnistabas un ratu noformējumam, dekoratīvos gultas pārklājus, lacītes, dekoratīvus spilventiņus, rotaļlietas, izgatavojam dažādus aksesuārus – cepurītes, zeķītes, zābaciņus, čībiņas, zīdaiņu kokonus u.d.c. Lepojos arī ar daudzu labu dabīgo materiālu izmantošanu mūsu radītajos izstrādājumos – Latvijā ražoti kokvilnas audumi, dabīga aitas un kazas vilnas dzija un, jo īpaši, suņu vilnas dzija. Internetveikala Bloga sadaļā ir sagatavots plašs raksts par suņu vilnas pozitīvajām īpašībām un spēcīgo pozitīvo ietekmi uz cilvēka veselību. Cilvēki to novērtē un no visām Latvijas malām saņemam pasūtījumus gan uz suņu vilnas zeķītēm maziem un lieliem, gan šallēm, jostām, ceļu saitēm, cimdiem un dažādiem specifiskiem izstrādājumiem problemātiskajām zonām.

Labas lietas bērniem var atrast visā Latvijā!

Gada laikā ir izveidojusies laba sadarbība ar daudziem amatnieku, mākslas un latviešu dzīvesstila koncepta veikaliem Rīgā, Daugavpilī, Jūrmalā, Pļaviņās un Rēzeknē, kuros ir atrodami „Labas Lietas Bērniem” ar rokām radītie darbiņi gan mazajiem, gan lielajiem. Pircēju ērtībai internetveikala mājaslapā var atrast veikalu adreses, kuros ir atrodami mūsu darbi, savukārt paši, kā internetveikals, spējam nodrošināt pasūtījumu piegādi visā Latvijā pat 1 dienas laikā. 2013.gada Ziemassvētkos pirmo reizi pamēģinājām arī piedalīties svētku tirdziņā, pievēršot uzmanību ne tikai preču sortimentam, bet radot „Labas Lietas Bērniem” namiņā īstu svētku atmosfēru ar svētkiem atbilstošu noformējumu, ar savu izskatu un, protams, arī ar gardām piparkūkām. Pirmā pieredze izrādījās diezgan pozitīva un deva stimulu arī turpmāk ar entuziasmu piedalīties šādos pasākumos. Gada laikā esam piedalījušies otrajā Ziemassvētku tirdziņā, tepat Rēzeknē, esam bijuši dalībnieki arī Lieldienu tirdziņā un vairākos pilsētas un novada rīkotajos pasākumos. Tuvākajā laikā plāns ir piedalīties arī izstādē „Bērnu pasaule”, kura katru gadu notiek Ķīpsalā.

Bez lietām, ko radām paši zīmola „Labas Lietas Bērniem” ietvaros, īpaša vieta internetveikalā ir Latvijā ražotām lietām, kuras veido internetveikala būtisku sortimenta daļu. Ar lepnumu piedāvāju Latvijā ražotās rotaļlietas, mēbeles, ragavas, velosipēdus, termoveļu un daudz ko citu, regulāri papildinot piedāvājumu arvien ar ko jaunu no Latvijas ražotājiem.

20150223134525-38427.jpg

Nekas neapstājas

Mana radītā internetveikala sortiments noteikti nav tik plašs un visaptverošs, kā tirgus līderiem, taču katrai sortimentā iekļautajai lietai ir savs pamatojums, kāpēc tā ir laba, interesanta, noderīga, vajadzīga un kāpēc esmu to izvēlējusies ielikt internetveikala piedāvājumā. Piemēram, sortimentā lielākā daļa rotaļlietu ir no dabīgiem materiāliem – kokvilnas, vilnas, keramikas, koka, nevis no plastmasas. Sortimentā ir tādas īpaši interesantas pozīcijas, kā ceļojumu somas bērniem, kas vienlīdz ir arī bērnu braucamais un praktisks atslogs vecākiem lidostā; no rotaļlietām īpaši ekskluzīva pozīcija ir spēles „Keramikas DOMINO” un spēle „Saule un Mēness”, kas ir labi zināmā spēles„Krustiņi- nullītes” interpretācija, izpildīta ar latviešu etnogrāfiskajām zīmēm; lielisks ir attīstošo rotaļlietu sortiments dažādām vecumu grupām – formu, lielumu, krāsu apguves trenažieri vismazākajiem, šūšanas, izšūšanas, vēršanas, šņorēšanas, rakstītprasmes trenažieri lielājiem bērniem, kas, turklāt, ir izpildīti no dabiskajiem materiāliem, jau no mazotnes dodot iespēju bērniem mācīties novērtēt dabiskus materiālus. Mans mērķis nebija un nav uztaisīt vēl vienu bērnu preču internetveikalu, kas būtu līdzīgs citiem, bet gan uztaisīt internetveikalu, kurā būtu labi autokrēsliņi, papildināti ar plašu aprakstu un videomateriālu, ar kompetentu konsultāciju un kurā būtu interesantas un īpaši oriģinālas lietas svētkiem un ikdienai. Manuprāt, tas ir izdevies un nekas arī neapstājas – katru dienu darbojos, domājot par jaunu lietu radīšanu, jaunu ražotāju piesaistīšanu, par jaunu noieta tirgu atrašanu! Un ļoti priecājos par katra klienta pozitīvo, labo vārdu, kas ir uztvēris manas domas, idejas, centienus un novērtē to, paužot atzinību par sortimentu, apkalpošanu un ideju kopumā! 

Uzdod savu jautājumu 24.februārī un laimē!

BALVA: 

Balviņā būs ļoti siltās, veselīgās suņu vilnas zeķītes uzvarētājas bērnam vajadzīgajā (jebkurā) izmērā, kas pasargās kājiņas  no nosalšanas, sasvīšanas un rūpēsies par bērniņa asinsriti. Velkot ārā, nodrošinās komfortablu siltumu, ejo gulēt - labu miedziņu, pie saaukstēšanās- ātrāku veseļošanos! 

20150223132939-80506.jpg

JAUNS projekts: MAMMU bizness! Gaidām uzņēmīgo māmiņu pieteikumus!

Hobby Set dāvanu karte 20 EUR vērtībā katru nedēļu - KATRAI mammu biznesa intervijai!

20141202111131-14474.jpg

Supersausins Supersausins 24. Feb 2015, 23:33

Nesen no draugiem saņēmam jūsu firmas zimes aktivitates Kubiku😀..dikti patik😀..
Tiesu jusu joma ir dazadi pretiniecini,ar ko jus atskiraties un piesaistat cilvekus?
Kāpēc izēlaties tieši šādu dziju adijumiem?
Kur jūs smeļaties idejas un darbiņiem?
Kas ir interesantakais darbiņš ,ko esat veidojuši?

FejuFeja FejuFeja 24. Feb 2015, 11:52

Tavuprāt, kas ir Tava uzņēmuma priekšrocība un rozīnīte, kas to atšķir no citiem līdzīgajiem konkurentiem?