Māmiņu Klubs saņēmis Veselības Gada balvu! Skaties ceremoniju šodien LNT 18:00!

Māmiņu Klubs saņēmis Veselības Gada balvu! Skaties ceremoniju šodien LNT 18:00!

02. Nov 2013, 06:47 Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs

Mums ir priecīgas ziņas!

Ar prieku un lepnumu paziņojam, ka Māmiņu Klubs kā projekts saņēmis pirmo Latvijas Veselības Gada balvu, ko šogad organizē Latvijas ārstu biedrība sadarbībā ar Rīgas Stradiņa universitāti, Latvijas māsu asociāciju, Latvijas slimnīcu biedrību un LNT.

Veselības gada balvas tika piešķirtas desmit dažādās nominācijās, lai godinātu pašvaldības un likumdevējus, kā arī pārtikas ražotājus un sabiedriskās organizācijas, kas ar savu darbību veicina izpratni par sabiedrības veselību.

Veselības gada balvas - Latgales keramiķu unikālas, speciāli šim pasākumam gatavotas vāzes - pasniedza sabiedrībā labi zināmi cilvēki, tostarp sportisti Aleksandrs Samoilovs un Denis Čerkovskis, ārsti Pēteris Kļava un Jānis Ģīlis, žurnālists Māris Zanders, LĀB valdes locekļi, kā arī veselības un zemkopības ministres.

Gada balvas pasniegšanas ceremonijā par veselību stiprinošāko pašvaldību tika atzīta Sigulda.

Gada balvu saņēma arīCeļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) par lielu darbu traumatisma mazināšanā un cilvēku drošības veicināšanā, kā arī AS "Latvijas meži" par bērnu sporta un veselīga brīvā laika aktivitātes "Mamma daba" organizēšanu.

 Nominācijā "Tautas sporta organizators" tika godināti "Nordea" Rīgas Maratona organizatori par 25 000 iedzīvotāju piesaistīšanu skriešanai un veselīgam dzīves veidam.

Par labākajām publiskajām iniciatīvām veselības veicināšanā tika atzīts SIA "Lietišķās kreativitātes grupa" projekts "Māmiņu klubs" un jaunatnes iniciatīvas grupas "Go-beyond" kampaņa pret smēķēšanu jaunatnes vidū.

Savukārt par spēcīgāko profilakses un slimību prevencijas virzošo spēku tika atzīta Latvijas ginekologu un dzemdību speciālistu asociācija. Organizācijai balva tika piešķirta par dzemdes kakla vēža skrīninga iniciēšanu un uzsākšanu, kā arī krūts vēža skrīninga realizāciju Latvijā.

Nominācijā "Vides veselības veicinātājs" tika godināta AS "EkoBaltia" kā lielākais atkritumu apsaimniekotājs Baltijā, bet balvu nominācijā "Ekoloģiski un zaļas domāšanas risinājumi" saņēma AS "Spodrība" par atteikšanos no virsmas aktīvām vielām tīrīšanas produktos.

Tikmēr apbalvojumu nominācijā "Veselīga uztura ražotājs" saņēma AS "Tukuma piens" par ekoloģiska jogurta ražošanu, bet veicināšanas balvas šajā nominācijā saņēma AS "Hanzas Maiznīca" par bezsāls maizes ražošanu un Latvijas aitu audzētāju asociācija par ekoloģiskas gaļas ražošanu.

Veselības gada balvas pasniegšanas ceremonijā par nozīmīgu likumdošanas iniciatīvu virzīšanu tika apbalvoti vairāki Saeimas deputāti. Veselības gada balvu saņēma Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas vadītāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK) par izmaiņām likumdošanā, kas atzīst smēķēšanu bērna klātbūtnē par vardarbību pret bērnu.

Savukārt par likumprojektu izstrādi alkohola atkarības ierobežošanai bērnu un jauniešu vidū Veselības gada balva tika piešķirta Saeimas darba grupai, kurā strādāja deputāti Arvils Ašeradens (V), Inita Bišofa (RP), Andris Buiķis (V), Ivans Klementjevs (SC) un Aleksejs Loskutovs (V).

"Veselība nesaistās tikai ar ārstniecību, slimnīcām un šļircēm. Vesels cilvēks veselīgi ēd, sporto, vēro dabu, domā un analizē notiekošo, rūpējas par savu zemi un jūru, audzina bērnus. Dara visu, lai nākamās paaudzes dzīvotu veselīgāk," uzsver LĀB prezidents Pēteris Apinis.

Kā ziņots, Veselības gada balva šogad tika pasniegta pirmo reizi. Tā ir jauna Latvijas Ārstu biedrības iniciatīva, kuras mērķis ir novērtēt veselību plašākā mērogā, norāda biedrības pārstāvji.

Skaties balvas pasniegšanas ceremoniju šodien, 2.novembrī, kanālā LNT, plkst.18:00!


02. Nov 2013, 19:23

skatīšos tv3play, man televīzora nav.

bibii bibii 02. Nov 2013, 10:03

Malači! Apsveicu! 🌷

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 02. Nov 2013, 08:43

Balva materiālā izpausmē - milzīgs Latgales keramiķu māla pods!