Aicinām atkārtoti palīdzēt mūsu porcelāna puisēnam Kristeram!

25. Jun 2019, 10:43 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šobrīd liekam spēkus kopā!! Nemulstiet, ja redzat arī Labdarības fonds BeOpen aicinājumu palīdzēt Kristeram!

MĒS TO DARĀM KOPĀ! LAI DUBULTS SPĒKS UN LIELĀKA IESPĒJA SASNIEGT MĒRĶI! Kristeram šobrīd nepieciešami 46 000 eiro, lai veiktu divas operācijas, Krievijas klīnikā GSM. Ja vien Jums ir iespēja, esiet kopā ar mūsu dzīvespriecīgo porcelāna puisēnu Believe in K r i s t e r arī šoreiz! Daudz jau kopā ir palīdzēts, bet ar to stāsts nebeidzas. Ir nepieciešams veikt divas operācijas, lai nomainītu esošos fiksatorus kājiņās un nomainītu tos pret mūsdienīgāku risinājumu, kas dos lielu ieguvumu krietni ilgākā laika posmā

Kristers ir divgadīgs, brašs puisēns, kuram piedzimstot vecāki uzzināja, ka bērna dzīves ceļš būs citādāks nekā ģimene būtu vēlējusies. Kristeram ir ļoti reta saslimšana, kuras dēļ viņu mēdz dēvēt par porcenāla puisēnu.

Kristers piedzima ar augšstilba lūzumu un trīs lūzumiem, kas piedzīvoti mamma puncī esot, taču tie bija jau paguvuši sadzīt. Kristera kauli ir tik trausli, ka mēdz lūst pat miegā.

Kristera tētis Aigars stāsta, ka dēla kauli lūst pat bez iemesla. Citiem bērniem, kuri slimo ar šo slimību, tie mēdz lūst par ģērbjoties, bet Kristeram bijis, ka kauli salūst, tupot uz celīšiem vai pat nekustoties. Iepriekš, kamēr Kristers vēl nesaņēma ārstēšanu, kauli mēdza lūst pat vairākas reizes mēnesī, bet tagad, pateicoties ārstēšanai, tie lūst salīdzinoši reti, vidēji reizi 3 - 4 mēnešos. Pēc tam, kad Kristeram tika ievietoti stieņi, kuri satur kaulus, tie vairs tik bieži nelūst. “Uzlabojumi ir acīmredzami, kad nokļuvām ārzemēs, Kristers pēc 6 nedēļām sāka staigāt,” stāsta porcelāna puisēna tētis. Tagad Kristeram sākušas lūst rociņas un apakšstilbi, tāpēc jau pusgadu viņš atkal tikai rāpo.

Kristers ārstējās Maskavas klīnikā, kas veiksmīgi jau 20 gadus ārstē bērnus ar šādām saslimšanām. Kā stāsta Kristera mamma Renāte, sākotnēji bija informācijas iegūšanas periods, vairāki mēneši pagāja, kamēr tika apzināti bērnu, kuri šajā klīnikā ārstējušies, vecāki, runāts ar viņiem, lasītas atsauksmes. “Pievienojos atbalsta grupai, un pēc tam sapratu, ka tas patiesi strādā, jo pat bērni, kuri piedzimuši ar smagām slimības pakāpēm, pēc tam sākuši staigāt,” pieredzē dalās Renāte. 

Diemžēl Latvijā nav jaunās paaudzes stieņu, kas stiepjas līdzi bērnam tam augot. Stieņa funkcija ir iztaisnot kaulu, novērst deformāciju un veicināt bērna kustības, jo ļaunākais, kas var būt bērnam ar trausliem kauliem, ir nekustīgums, jo tiklīdz bērns sāk gulēt, viņa kauli kļūst vēl trauslāki. “Latvijā pieejamie stieņi ir bieži jāmaina tikai tāpēc, ka bērns izaug, tāpēc bērns ir pakļauts biežām operācijām un narkozēm, kas nav labi,” stāsta Kristera mamma.

Kristera tētis Aigars: “Kad sākām ārstēties Maskavā, mūs klīnikā izbrīnija it viss, tostarp arī ārstu attieksme un ieteikumi, kā pareizi ar bērnu strādāt, jo Latvijas speciālisti iepriekš teica, ka nepieciešams izgatavot manēžu, lai Kristeram būtu mazāk kustību, savukārt Maskavas ārsti teica, ka vajag dēlam atļaut darītu visu, lai attīstītos muskuļi, stiprinātos kauli, jo tikai tā var panākt rezultātu.”

Kristera ārstēšanai gadā nepieciešami četri ārstēšanās kursi, pašreiz nepieciešami 46'000. 

Māmiņu kluba Labdarības fonda ziedojumu tālrunis – 90067000 (Maksa par zvanu 1,42 eiro)

Ziedojumu konts:  LV27UNLA0055000548342 

MĀMIŅU KLUBA LABDARĪBAS FONDS

Reģ.Nr. 40008273324