Lielā diena Jūrmalā

Lielā diena Jūrmalā

28. Mar 2013, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

31.martā, Pirmajās Lieldienās, no plkst. 12:00 esiet laipni aicināti uz ikgadējām Lielās Dienas svinībām visai ģimenei Jūrmalā, Kauguru kultūras nama pagalmā.

Lielās dienas svētku koncerts mūzikas apvienības «NEAIZMIRSTULĪTES & VINTAGE BRASS ORCHESTRA» un Jūrmalas teātra aktieru pavadībā jūs priecēs no plkst. 12:00. Savu dejotprieku un degsmi rādīs Jūrmalas pašdarbību tautas deju kolektīvi «Tapa», «Zālīte», «Vēlreiz» un «Ābelīte».

Bērniem būs iespēja izpausties radošajās darbnīcās, kā arī ielūkoties mini zoo «Silkalni» - dekoratīvo putnu izstādē. Būs iespēja aplūkot bungotājbalodi, pāvbalodi, Čabo vistu, kailkakla vistu, Indijas skrējējpīli un vēl daudzus citus putnus. Kopumā būs apskatāmas 26 dažādas dekoratīvo putnu šķirnes.

Šūpošanās ir obligāta svētku rituāla sastāvdaļa, tāpēc neiztiksim arī bez tās.

Ticējumi vēsta, ka Lieldienās vajag daudz šūpoties, jo tad visu gadu nenāks miegs, kā arī kārtīga izšūpošanās nodrošina, ka vasarā dunduri, odi un čūskas nekož.

Savukārt plkst. 16:00 Kauguru kultūras namā būs iespēja noklausīties Kristīgās mūzikas Lieldienu koncertu, kurā uzstāsies Daniels Fiļimonovs.

Lieldienas ir pavasara saulgrieži, ko svin par godu pavasara un saules atnākšanai. Senie latvieši bija tie, kas ieviesa Lieldienu tradīcijas. Mēs aicinām turpināt senlatviešu iesākto - ieklausīties padomos un svinēt šos svētkus, lai viss gads būtu svēts, mājās valdītu saticība un pārticība un visi būtu veseli un laimīgi!

TVNET

28. Mar 2013, 07:50

Netikai kauguros buus pasaakumi