Kur ielīgot Jāņus? Ieskatieties afišā!

Kur ielīgot Jāņus? Ieskatieties afišā!

21. Jun 2014, 11:08 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Jāņus ielīgot aicinām ikvienu! Un tieši tāpēc, piedāvājam ieskatīties plašajā svētku programmā!

19.jūnijā

Jāņu ielīgošana un Spēka vijas vīšana Turaidā

Turaidas muzejrezervāts un „Nodibinājums Māras loks”  aicina ielīgot vasaras saulgriežu svētkus Turaidā, darinot ozola zaru viju un klausoties stāstā par Turaidas muižas ļaudīm, iepazīstot muižas kalpones Līzes istabu Turaidas muižas pārvaldnieka vecajā dzīvojamā mājā.

Šogad viju pīt mācīs un Jāņu un saules dziesmas dziedās Saules uguns kūrēji folkloras kopa SILAVOTI un Baltu saime SAULES CEĻŠ. Būs sarūpēti ozola zari, auklas, šķēres. Būs arī neliels cienasts. Svētkus ielīgot laipni tiks gaidīti lieli un mazi pinēji!

Turaidas muzejrezervāts vasaras saulgriežu ielīgošanas vakarā aicina uzzināt stāstu par Turaidas muižas ļaudīm un ielūkoties kalpones Līzes istabā Turaidas muižas pārvaldnieka vecajā dzīvojamā mājā.

LĪGODAMA TAUTA NĀCA

Inovatīvu Jāņu ielīgošanas programmu šogad piedāvās Latvijas Neredzīgo bibliotēka, kas 19. jūnijā no plkst. 18.00 līdz 20.00 Strazdumuižas parkā Juglā Pāles ielā 14 rīkos interesantu un neparastu pasākumu „LĪGODAMA TAUTA NĀCA”. Tajā būs gan intelektuālas un aktīvas spēles, gan radošas darbnīcas, gan arī koncerts ar dziesminieka Ulda Kākuļa un grupas „Sestā jūdze” piedalīšanos.

Radošās darbnīcas vadīs bibliotēkas darbinieces, savukārt Rotu darbnīca būs no Īrijas atbraukušās tekstildizaineres Vivas Lambert pārziņā. Viņa mācīs kā pašiem izgatavot filca bumbiņas un no tām veidot skaistas, unikālas un pašdarītas rotas.

Vēl viena interesanta pasākuma aktivitāte būs SIERA SLEPENĀ DEGUSTĀCIJA, kurā ZS "Krišjāņi" piedāvās apmeklētājiem nobaudīt sešas siera šķirnes un nobalsot par garšīgāko. Sieri būs numurēti un tikai pie rezultātu paziņošanas apmeklētāji uzzinās kādas piedevas kurā sierā bija iekļautas.

Programma izstrādāta interesanta un unikāla, jo visas spēles un radošās darbnīcas tiks piedāvātas caur TAUSTI, OŽU, GARŠU un DZIRDI, kā arī tajās piedalīties būs interesanti gan bērniem, gan pieaugušajiem.

Koncertprogrammā:

  • dziesminieks ULDIS KĀKULIS
  • Jāņa Petera dzejas kompozīcija “MANA TAUTA DZIEDĀJA”
  • EDIJS FUKSIS un LAURIS KUZŅECOVS
  • Grupa “SESTĀ JŪDZE”

Aktīvās un radošās daļas programmā:

  • Rotu darbnīca — vada tekstildizainere VIVA LAMBERT (Īrija)
  • Gleznu un Apsveikumu kartiņu darbnīca — vada ANDRA JĀKOBSONE
  • Intelektuālās spēles KVASS PRET LIMONĀDI un DZEJGRIEZUMI
  • Aktīvās spēles: “SATAUSTI 10 PRIEKŠMETUS”, “SASMARŽO JĀŅUS”, “DUNGODZIESMIŅA”

Īpašas degustācijas:

  • Kvasa degustācijas spēle "KVASA BARONS”
  • SIERA SLEPENĀ DEGUSTĀCIJA — degustācijas laikā pasākuma apmeklētāji varēs nobaudīt sešas siera šķirnes no ZS “Krišjāņi”, nobalsot par tām un pasākuma noslēgumā uzzināt, kura no šķirnēm būs ieguvusi titulu “Strazdmuižas smeķīgākais siers”.

Izklaide ar Miki peli Minniju

Jūrmala, Bulduru prospekts 35, Latvia

Miki pele Minnija gaidīs tevi ciemos jaukā un mājīgā kafeinīcā Kafijas stūrītis, kur kopā pavadīsim laiku, izklaidēsimies un pagatavosim ko interesantu, vecāki varēs priecāties par bērnu prieku un malkot gardu kafiju vai tēju.

20.jūnijā

ZĀĻU TIRGUS DOMU LAUKUMĀ jau no 9:00

Kārsavas brīvdabas estrādes atklāšana

Vasaras ziedēšanas laikā, 20. jūnijā svinīgi tiks atklāta Kārsavas brīvdabas estrāde, kura gatavojas ražīgam darba cēlienam, turpmāk bagātinot novada centra kultūras vidi.

Plkst. 18:00 svinīgā koncertā tiks atklāta sen gaidītā Kārsavas brīvdabas estrāde, kura pulcēs kopā viesus no Viļāniem un Šlisselburgas, lai ieskandinātu Kārsavas kultūras garu. Šī būs lieliska iespēja novērtēt daudzveidīgo kultūru, ko mums piedāvās kaimiņvalsts mākslinieki, vienojoties kopīgā mākslinieciskā uzvedumā ar mūsu Latgales tradīcijām.

Vakara turpinājumā, plkst. 21:00, zaļumballē iedejosim jauno estrādes laukumu ar Latgales underground grupu “Kapļi”, VIA p.s. SALA un Daugavpils grupu “No smoking band” džeza un bugi-vugi ritmos.

No plkst. 16:00 estrādes teritorijā būs iespēja baudīt tradicionālo latviešu virtuvi ar pankūkām, pašbrūvētu mājas alu un kvasu.

IELĪGOSIM JĀŅU DIENU!

20. jūnijā no 18.00 līdz 23.00 aicinām uz svētku ielīgošanu pļaviņā pie Kultūras un atpūtas centra IMANTA! Saulgriežu priekšvakarā kopā gatavosim dziesmu, deju, rotaļu un izjūtu ceļamaizi līgotājiem. Ielīgotājus gaidīs postfolkloras grupa IĻĢI, skandeniece Zoja Heimrāte, vīru kopas "Vilki" vadītājs Edgars Lipors, dejotāji, dziedātāji un īsti zaļumballes muzikanti - grupa KANTORIS 04!

Plkst 18.00 Ielīgotājus sagaidīs saimnieks Edgars Lipors un saimniece Zoja Heimrāte. Uz skatuves kāps un par līgo dziesmām un dejām rūpēsies grupa IĻĢI kopā ar deju kolektīviem IMANTA, MAZAIS ANDŽIŅŠ un kori NAMEJS . Darbosieies vainagu pīšanas darbnīca, kurā Ikviens varēs mācīties uzpīt krāšņākos Līgo vainagus un uzzināt Jāņuzāļu noslēpumus. Notiks izjādes ar zirgiem un ponicikliem, darbosies brīvdabas kafejnīca. Plkst. 20.00 kopā iedegsim lielo ugunskuru, un pēc tam īstu zaļumballi līdz pat 23.00 tepat Rīgā radīs grupa KANTORIS 04.

21.jūnijā

Motoru Svētki 2014

Rallijsprints "Viduslatvija 2014", Latvijas ūdensmotosporta čempionāta 2. posms, Latvijas čempionāta 2. posms ūdensmotocikliem Jēkabpils kausa izcīņa motoparaplāniem JĒKABPILĪ, 21. JŪNIJĀ!

Latvisko saulgriežu ielīgošana SAULGRIEZIS 2014 Valmiermuižā, 21. jūnijā

Lai koptu latviskās vasaras saulgriežu tradīcijas, ar Jāņu tradīciju skolu, rituāliem, amatnieku darbnīcām, GARDU MUTI tirdziņu dienas daļā un koncertu etno skaņās, uguns žonglieru izdarībām un dančiem vakarpusē, 21. jūnijā, gada garākajā dienā un īsākajā naktī, Valmiermuižā lielus un mazus Jāņa bērnus aicina uz latvisku ielīgošanu „Saulgriezis 2014”.

Kad vainagi nopīti, siers sasiets un alus izbrūvēts, laiks Līgo dziesmām un latviskiem dančiem vakara koncertā no pl. 19:00 Valmiermuižas pils parkā. Kā pirmie parku pieskandinās Liepājas postfolka grupa "Zari", kam sekos rībinošā latgaļu folkmetāla grupa "Green Novice" un ritma apvienība "Pulsa efekts" ar perkusijām un uguns žonglieru priekšnesumiem. Turpinājumā gan lieli, gan mazi varēs mesties lustīgākajā Jāņu tradicionālajā svētku daļā – latviskajos dančos, kuriem deju soļus ierādīs un mūziku piespēlēs Rīgas danču kluba kapela "Kefir", folka grupa "Māsas Dimantas" un postfolka grupa "Laiksne".

Vasaras saulgriežu svinēšana Sabilē, Abavas rumbā!

20140616165302-66928.jpg

Pasākuma laikā būs iespēja iegādāties LAK diplomēta meistara, rotkaļa Harija Jaunzema darinātās latvju rotas, kā arī Dabas akcenta darinājumus!

Protams, tas vēl nav viss, jo 21.jūnijā notiks ļoti daudz ielīgošanas pasākumu visā Latvijā!

KUR ATRAST VAIRĀK PASĀKUMU? ŠEIT>>

Paldies sakām arī tiem vecākiem, kas mūs informē par pasākumiem ģimenē visā Latvijā!

Jauku, aktīvu līgošanu vēlot,

Godaģimene.lv