06.04.2014.TV3: mazuļa ādas kopšanas, atbalsts bērnam, rotaļlietas zēniem un meitenēm

07. Apr 2014, 00:51 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

No šīs nedēļas izmaiņas ir piedzīvojuši Lattelekom interaktīvās televīzijas abonētāji,jo kopš 2.aprīļa TV3 kanāls vairs netiek translēts. Nu arī mēs esam atraduši tam risinājumu! Mēs radām iespēju jums skatīties raidījumu ONLINE, tepat portālā, brīdī,kad ir sācies raidījums!

6.aprīļa raidījumā runājam par:

- Kā kopt mazuļa ādiņu: Bērnu māsas Elitas Svarenieces ieteikumi un padomi

Mazulītis pasauli sākotnēji iepazīst caur māmiņas un tēta pieskārieniem, tie palīdz sajust to, ka visdrošākā vieta ir mamiņas klēpī.  Ikrīta aprūpe pirmajos bēbīša dzīves mēnešos ir īpaši svarīga, lai bērniņš justos labi. Tāpēc kopā ar bērnu māsu Elitu Svarenieci devāmies pie māmiņas Ilutas un viņas mazā dēliņa Lorensa, lai rastu atbildes uz visiem svarīgākajiem jautājumiem par mazuļu ādas kopšanu.

- Pozitīvs atbalsts bērnam

Kad bērniņš ir nācis pasaulē, viņam jāapgūst tik daudz dažādu lietu, kuras mēs jau sen esam iemācījušies. Mūsu – māmiņu un tētu uzdevums ir atklāt un stāstīt savam bērnam, kā šī pasaule iekārtota un kā tajā vislabāk dzīvot.

Bērnam augot, veidojas viņa personība, izpaužas viņa temperaments un ne vienmēr mēs varam vērot pozitīvu bērna uzvedību. Diemžēl ļoti bieži ir tā, ka mēs koncentrējamies uz to, ko bērns nav paveicis, kas viņam nav izdevies vai ko viņš ir izdarījis nepareizi, neuzslavējot bērnu par viņa labajiem darbiņiem.

Lai atbalstītu pozitīvu skolas bērnu uzvedību un mazinātu sociālās atstumtības risku starp vienaudžiem, Latvijas Universitāte, sadarbojoties ar dažādiem speciālistiem, ir izveidojusi īpašu projektu "Atbalsts", kurš tiek iedzīvināts 39 Latvijas skolās.

- Izvēlamies rotaļlietas zēniem un meitenēm: iesaka Māmiņu Kluba speciāliste Sandra Lase

Pirmajos dzīves mēnešos bēniem rotaļlietas nemaz nav nepieciešamas, mēs, māmiņas un tēti, esam tie, kas mazuli interesē visvairāk. Bēbīšiem patīk vērot mūsu seju, lūkoties apkārt un iepazīt pasauli.

Sākumā bērniem patiesi nav svarīgi, vai rotaļlieta ir rozā vai zila, vai tā vairāk domāta mazajiem puikām vai meitenēm, sākumā tas vienkārši ir inetersants priekšmets, kuru iepazīts.

Skaties Māmiņu Kluba raidījumu ONLINE, spiežot PLAY!