Interaktīvās tiešraidēs informēs par topošo māmiņu un bērnu aprūpi

04. Dec 2012, 18:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Rīt, 5.decembrī, Māmiņu Kluba interneta portālos www.maminuklubs.lv (plkst.10.00) un www.maminklub.lv (krievu val. plkst.11.00) speciālas tiešraidēs topošās māmiņas informēs par grūtnieču aprūpi un dzemdību palīdzību, ko nodrošina valsts.

Interaktīvās video tiešraidēs Nacionālā veselības dienesta Ambulatoro pakalpojumu nodaļas vadītāja Līga Gaigala pastāstīs, kāda ir valsts apmaksātā veselības aprūpe bērniņu gaidot un viņam nākot pasaulē. Uz māmiņu jautājumiem, kurus varēs uzdot turpat Māmiņu Kluba interneta portālos, tiešraidē latviešu valodā atbildēs arī Rīgas Dzemdību nama Ambulatorās nodaļas vadītāja, ginekoloģe Sniedze Krūmiņa, bet krievu valodas tiešraidē Rīgas Dzemdību nama galvenā ginekoloģe un Veselības ministrijas galvenā speciāliste Dace Rezeberga.

Tiešraidē tiks apskatītas šādas tēmas:

-          kā stāties uzskaitē pie ginekologa, kurš ir līgumattiecībās ar valsti;

-          kādi izmeklējumi (diagnostiskie un laboratoriskie) un citi veselības aprūpes pakalpojumi tiek apmaksāti grūtniecības laikā;

-          kādus dzemdību pakalpojumus apmaksā valsts;

-          kādus pakalpojumus jaunā māmiņa par valsts līdzekļiem var saņemt pēc dzemdībām.

12.decembrī interaktīvās tiešraides Māmiņu Kluba interneta portālos www.maminuklubs.lv (plkst.10.00) un www.maminklub.lv (plkst.11.00) tiks veltītas valsts apmaksātai bērnu aprūpei – informēsim par profilaktiskām apskatēm, valsts apmaksātām laboratoriskām analīzēm, izmeklējumiem, speciālistu konsultācijām, zobārstniecības pakalpojumiem, kā arī vakcināciju un kompensējamiem medikamentiem.

Veselības ministrija un Nacionālais veselības dienests informē par valsts apmaksāto grūtnieču aprūpi un dzemdībām

Videosarunu vada Kristīne Virsnīte

20121130105302-18140.jpg