Godināti “Balva cilvēka izaugsmei” laureāti

19. Dec 2018, 12:19 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

14. decembrī noritēja “Balva Cilvēka izaugsmei” apbalvošanas ceremonija. Balva tiek piešķirta, lai godinātu Latvijas cilvēkus, organizācijas un uzņēmumus par ieguldījumu cilvēka izaugsmē. Balvu konkursa patrons – valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Balvu "Cilvēka izaugsmei Latvijā" šogad pasniedza piekto reizi, kopš 2014. gada, kad tā tika dibināta ar mērķi akcentēt cilvēka izaugsmi jeb tautas attīstību, lai atbildētu uz negatīvām demogrāfiskām tendencēm, kā, piemēram, iedzīvotāju skaita sarukumu, augstu ienākumu nevienlīdzību, pazeminātu iedzīvotāju veselības stāvokli un augstu bērnu institucionālās aprūpes īpatsvaru. 

“Mums ir dota brīnišķīga iespēja laureātiem pateikties par viņu ieguldīto darbu savu līdzcilvēku un valsts labā. Ar balvu konkursa palīdzību cenšamies izgaismot iniciatīvas, kuras kalpo iedvesmai arī citiem līdzdarboties valstiski nozīmīgos procesos,” balvas konkursa nozīmību pauž Latvijas Pilsoniskās alianses direktore Kristīne Zonberga.

Balvu pasniegšanas ceremonijā tika godināti cilvēki, organizācijas un uzņēmumi, kuri ieguldījuši savu darbu, laiku un enerģiju Latvijas iedzīvotāju izaugsmē, veselībā un labklājībā. Balvu konkursu organizēja Latvijas Pilsoniskā alianse, ASV vēstniecība Latvijā un Amerikas Tirdzniecības Palāta Latvijā.

Ceremoniju atklāja Reinis Bērziņš, ALTUM valdes priekšsēdētājs,  Nensija Baikofa Petita, ASV vēstniece Latvijā, Arnis Kākulis, Amerikas Tirdzniecības palātas Latvijā prezidentsMāra Sīmane, Pārresoru koordinācijas centra Attīstības plānošanas nodaļas konsultante un Kristīne Zonberga, Latvijas Pilsoniskās alianses direktore.

Balvas tika pasniegtas četrās kategorijās:

Balvu par sociālo atbildību saņēma Marika Ģederte, Bērnu paliatīvās aprūpes biedrība patronese. Ar Marikas palīdzību tika savākti naudas līdzekļi "Enģeļu nometnei" ģimenēm ar neārstējami slimiem bērniem un viņu ģimenes locekļiem. Kā arī noorganizēts tenisa labdarības turnīrs, ar mērķi piesaistīt ziedojumus Bērnu Paliatīvās aprūpes biedrībai. Viņa ir ieguvusi Paul Harris Fellowship (Rotary International, 2016.) apbalvojumu. 

Balvu par izcilu ieguldījumu izglītībā saņēma Anna KupreGalēnu pamatskolas skolotāja. Viņa Galēnu pamatskolā strādā 38 gadus. Lielāko daļu no tiem ir direktores vietniece izglītības darbā. Darbā Anna ir precīza, koleģiāla, toleranta, prot iedvesmot savus kolēģus. Skolotāja māca ķīmiju, ģeogrāfiju un ir tautu deju kolektīvu vadītāja. Skolas audzēkņi pēdējo 10 gadu griezumā ir veiksmīgi startējuši ķīmijas olimpiādēs.

Balvu par izcilu ieguldījumu veselībā un labklājībā saņēma Nodibinājums “Bērnu slimnīcas fonds”, kas  dibināts 2001. gadā, ar mērķi uzlabot bērnu veselību. Fonda ieguldījums bērnu veselības uzlabošanā Latvijā ir vērtējams kā nozīmīgs, un daudzas pozitīvas pārmaiņas veselības aprūpes sistēmā ir bijušas iespējamas pateicoties Fonda iniciatīvai un darbam.

Balvu par izcilu ieguldījumu Latvijas nākotnē saņēma Biedrība Krāslavas māmiņu klubs”Biedrību pirms trim gadiem izveidoja četras aktīvas Krāslavas māmiņas, lai kļūtu par avotu, kur topošajiem un esošajiem vecākiem saņemt atbalstu, iedvesmoties un uzzināt kā audzināt veselīgu, harmonisku bērnu. Domubiedres darbojas ne vien bērnu agrīnās izglītības, vecāku informatīvā atbalsta, jauno māmiņu socializācijas, ģimenes fiziskās un psiholoģiskās veselības jomā, bet arī pievēršas lokālpatriotisma, paaudžu sadarbības, inovatīviem zināšanu un prasmju ieguves un pieredzes pārneses jautājumiem.

Konkursa uzvarētāji saņēma tēlnieces Olgas Šilovas veidoto skulptūru „Asns”.

Pasākumu padarīja iespējamu sadarbības partneri, sponsori un atbalstītāji: Abbvie, Altum, Hamids Ladvejardi ar ģimeni un Maxima. 

Plašāka informācija par balvu konkursu pieejama: www.cilvekaizaugsme.lv.