DISKUSIJA: Cik daudz laika tu pavadi kopā ar savu otro pusīti DIVATĀ?

DISKUSIJA: Cik daudz laika tu pavadi kopā ar savu otro pusīti DIVATĀ?

12. Jan 2016, 12:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bērniņa piedzimšana ir brīnums, īpaši, ja tas ir gaidīts, divu mīlošu cilvēku izlolots bērns. Bet tas ir arī milzīgs pārbaudījums pāra attiecībās. Kad pāra attiecībās ienāk trešais, tādu attiecību, kādas bijušas iepriekš, nekad vairs nebūs. Daļā gadījumu tās kļūs stiprākas, nobriedušākas, nekā pirms bērna piedzimšanas. Un bērniņš, saprotams, paņem lielāko daļu māmiņas mīlestības, gādības, rūpju. Vai tētim arī paliek?

Arī šogad esam gatavi veltīt laiku pāra attiecību tēmai, ļaujot jums piedalīties kādā īpašā attiecību projektā, kurš noritēs sadarbībā ar mūsu iemīļoto psiholoģi/ psihoterapeiti Diānu Zandi.

Gaidām arī tavu pieteikuma anketu projektā>>

20160111144407-87576.jpg

Piedzimstot bērnam, pārim ir jāspēj ieņemt un pieņemt jaunā - vecāku - loma. Bieži pāri ir radījuši ilūziju, ka bērniņa piedzimšana īpaši neko nemainīs dzīves ikdienā. Sastopoties ar realitāti, var rasties satraukums un apjukums, kā tikt galā ar visiem jaunajiem pienākumiem, kā būt labam vecākam, sievai vai vīram, sievietei vai vīrietim.

Tieši tā, jums jāturpina būt arī par pāri!

Cik daudz laika tu pavadi kopā ar savu otro pusīti DIVATĀ?

Vai atrodat laiku divvientulībai, romantiskām attiecībām ikdienā? Vai dodaties arī kaut kur ārpus mājas divatā, bez bērniņa vai bērniem? Kurp dodaties? Kas jums iedod "brīvdienu" no mājas dzīves?

Māmiņu Klubs

 

Gaidām jūsu pieteikumus jaunajam attiecību projektam!

princesemince princesemince 13. Jan 2016, 13:34

Man tas mirklis vannas istabā, ja godīgi, šķiet zem mana goda - tā kā pusaudži pa krūmiem. Un arī nešķiet ētiski pret bērniem - sadot ēdamo, lai dabūtu mierā, kamēr pašiem ātrais kniebiens. Nu tā apmēram es uz to skatos.
Drīzāk šis laiks, kamēr bērni ir mazi, man šķiet kā labs attiecību treniņš, lai pēcāk mestos visā ar pavisam citu kaisli 😀
Bet nu katrs izvēlas savu veiksmīgāko attiecību un divvientulības formulu 😀

mamma27 mamma27 13. Jan 2016, 10:35

šad tad jau tas laiks mums sanāk,vai tad savādāk b''ūtu tikuši pie bērniem😃
Bet ja nopietni,tad kamēr bija viens bērns, ārpus mājas divatā nebijām vispār izgajuši. Tad ,kad piedzima Denīze,tad pāris reizes abus pieskatīja manas draudzenes. Bet arī tas bijatikai,kad Denizei jau bija 2 gadi. Biju pāris reizes saplānojuši iziešanu uz restorānu,kamēr bērni darziņā. Un tāda reāla atpūta pa šiem astoņiem gadiem kopš mums ir bērni irr bijusi tikai vienreiz- masāža divatā. Nu tagad laikam ilgi nekur netiksim,jo mazais pavisam maziņš.Jāiztiek ar mirkli vannas istabā!

Ilvija82 Ilvija82 12. Jan 2016, 16:59

Sveikas! Laiku ar vīru divatā pavadām ļoti maz...pa nedēļu viņš ir Rīgā darbā, bet brīvdienās cītīgi strādājam jaunajā mājvietā! Tāda ir tā skumjā realitāte!

12. Jan 2016, 16:00

Mēs kopš pagājušā gada oktobra izlēmām ko radikāli mainīt un ieguldīt mūsu attiecībæs. Tad sākām algot pazīstamu meiteni,kas 1 reizi nedēļā uz 2 stundām pieskata mazās,lai mēs varam iet uz randiņu.
Parasti aizejam uz kādu kafūzi un padzeram tēju,pļāpājam par bērniem,dzīvi,sapņiem..
ja godīgi,tas laiks divatā bija šausmīgi pietrūcis!neticēju sev,ka 4 gadu laikā labi ja 5 reizes bijām normāli kaut kur izgājuši..
Sapratām,ka tā turpināt nedrīkst,ir sevišķi,kad tūlīt jau būsim 5.
Un sapratām,ka ir tā vērts ieguldīt naudu,lai, savukārt,varam ieguldīt viens otrā..

DĪVA27 DĪVA27 12. Jan 2016, 15:37

Es domāju ka tikai mums tā,cik naivi!!! :-)
Mes abi bijam mana darba balle un pirmo reizi 8!!! gadu laika berni bija prom pie manas māsas, un visu nakti māja piederēja tikai mums diviem...
Principā tiekamies tik vakarā un brīvdienās,ja vīram iekrīt brīvdienas,bet diezgan bieži varam aizbraukt pastaigāt pa veikaliem vai uz kino divatā,jo man tomēr ļoti tuvu dzīvo gan ome gan citi radinieki kam uzticet dēlus.
Ta kā nav tik slikti,bet mans vīrs gan ir citās domas....
Ja iet runa par intīmām attiecībā m tad tur gan čābīgi,jo vakarā nogurums ir tik milzīgs,ka filma pārtrūkst pat nemanot....

pandulaacis pandulaacis 12. Jan 2016, 15:07 princesemince

Nu, tas der krīzes brīžos, kad tiešām nav laika otram un vakarā abi atlūzt, bērnus midzinot 😃

princesemince princesemince 12. Jan 2016, 15:06 pandulaacis

Pēc principa - lai vilks paēdis un kaza dzīva?! 😀 Ļoti radikāls risinājums divvientulības iegūšanai, bet varbūt reizēm jau jāizmanto, gan laikam vajag tādus bērnus, kas akceptē to multeni un ēdienu, lai liktu vecākus mierā 😃

pandulaacis pandulaacis 12. Jan 2016, 14:43 princesemince

Nē, nu... ja tā pavisam atklāti, metode ieslēgt bērniem pagarāku multenīti, iedot uzkožamos un pašiem ieslēgties blakusistabā uz pusstundu ir neslikts variants 😃

princesemince princesemince 12. Jan 2016, 14:05

Es domāju, ka šeit Māmiņu klubā ir dažas mammas, kuras noteikti varētu pamācīt, kā atrast laiku divvientulībai, kad ienāk ģimenē viens, divi vai vairāk bērni, kas būtu baigi derīgi, jo lielajam vairumam tomēr kaut vai pie viena bērna ienākšanas kaut kādā brīdī nāk atklāsme, ka divvientulība nav bijusi oi, oi, oi, cik sen. Protams, kaut kad jau bērns/-i arī guļ, bet, nenoliegsim, arī pašām jau ir kaut kad jāguļ. Ja mamma vēl var diendusu ar bērnu nosnaust, drusku savu nakts miegu upurējot, tad tētim jau tādas iespējas nav.
Bet vispār nopietni - ierosinu MK kādu videokonferenci izveidot, iesaistot mammas, kuras esmu šeit redzējusi rakstām, ka pat katru dienu izdodas veltīt kvalitatīvu laiku otrai pusītei, nevis tikai pateikt, ka trauki jānomazgā, vai cikos kurš uz kuru pulciņu kuru bērnu nākošā dienā ved 😀

inleila inleila 12. Jan 2016, 14:04

Pārāk maz laika, var teikt, ka pēdējos 2-3 mēnešus gandrīz nav laika pabūt divatā. Darbs, bērni un sev neatliek laika.

Iveta - tereeze Iveta - tereeze 12. Jan 2016, 14:03

Mums arī diezgan maz laika ko pavadām kopā un tas pats ir tad, kad mazais aiziet gulēt. Gribētos kādu kopīgu hobiju vai vienkārši uz pāris stundām nedēļā kaut kur kopā doties, bet mums nesanāk. Omītes dzīvo tālu un tādu draugu, kas varētu pieskatīt mazo ķiparu arī mums nav. Tad nu izlīdzamies ar kopīgajiem vakariem un dažu reizi romantiskiem vakariem.

ziemelbriedis ziemelbriedis 12. Jan 2016, 13:04

tiešām sāpīga tēma. nesen esam iekopoši ar draugu ģimeni rituālu vienu sestdienu viņi paņem mūsu bērnus, nākamo mēs viņu bērnus. tad ja atbrauc kāda ome ciemos - kopīgi izskrienam uz veikalu. un aptuveni trīs reizes gadā izsaucamam abas omes pie mums ciemos un tad dodamies divu dienu brīvdienās. un pa celam kopā uz darbu.
ja tā uzskaita liekas bieži. katru otro sesdienu. no rītiem kopīgi 30.minūtes uz darbu(strādājam abi citā pilsētā). aptuveni 1-2 reizes mēnesī kopīgi uz veikalu. un 3reizes gadā divu dienu brīvdienas 😀

pandulaacis pandulaacis 12. Jan 2016, 12:27

Ak, šīs sāpīgās tēmas... 😃