Daudzbērnu ģimenes piecas dienas varēs bez maksas braukt vilcienos un reģionālajos autobusos

Daudzbērnu ģimenes piecas dienas varēs bez maksas braukt vilcienos un reģionālajos autobusos

05. Jul 2018, 14:42 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Dziesmu un deju svētku noslēguma pasākumu laikā no šodienas līdz 9.jūlijam daudzbērnu ģimenes Latvijā varēs bez maksas braukt visos vilcienos un reģionālās nozīmes maršrutu autobusos.

Kā informēja AS «Pasažieru vilciens» Sabiedrisko attiecību daļā, bezmaksas biļeti braucienam ar vilcienu šajā laika posmā daudzbērnu ģimenes locekļi varēs saņemt visās AS «Pasažieru vilciens» biļešu tirdzniecības kasēs vai vilcienā pie konduktora kontroliera, uzrādot «3+ Ģimenes karti» un personu apliecinošu dokumentu vai skolēna apliecību.

«Derīgai 3+ Ģimenes kartei» un personu apliecinošam dokumentam vai skolēna apliecībai jābūt līdzi ne tikai biļetes iegādes brīdī, bet arī visa brauciena laikā.

«Pasažieru vilciens» atgādina, ka pirmsskolas vecuma bērni drīkst braukt vilcienā tikai pilngadīgas personas pavadībā. Kā ziņots, valdība šonedēļ atbalstīja bezmaksas transporta nodrošināšanu daudzbērnu ģimenēm Dziesmu un deju svētku pasākumu laikā no 5.jūlija līdz 9.jūlijam, kas attieksies uz sabiedrisko transportu, kas pārvadā pasažierus reģionālās nozīmes maršrutā.

Iepriekš Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) aicināja Satiksmes ministriju (SM) nodrošināt bezmaksas starppilsētu un reģionālo sabiedrisko transportu daudzbērnu ģimenēm Dziesmu un deju svētku noslēguma pasākumu laikā no 5. līdz 9.jūlijam.

XXVI Vispārējie latviešu dziesmu un XVI Deju svētki nedēļas garumā mākslinieciskos kolektīvus pulcēs vairāk nekā 65 svētku pasākumos Rīgā, kuros kopumā piedalīsies 16 500 kora dziedātāju no 427 koriem un 18 174 dejotāji no 739 kolektīviem, kā arī citu kolektīvu pārstāvji.

Avots: LETA/TVnet