Cik svētīgu darbu mēs visi kopā padarījām!

20. May 2013, 18:10 Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs

Šodien bija tā diena, kad noslēdzās viens no “Māmiņu kluba” labdarības projektiem “Ar mīlestību māmiņām”, kurā aicinājām saziedot māmiņu un bērnu krīzes centram “Māras centrs” mantas. 

Ierodoties tirdzniecības centra Riga Plaza noliktavā, ko mums ar laipnu vēlību atvēlēja veikala vadība, mūs pārņēma patiess, pozitīvs šoks un aizkustinājuma asaras acīs! Mēs zinājām, ka “Māmiņu kluba” vecāki ir aktīvi ziedotāji un vienmēr izpalīdz, bet ka tas būs tāaaa....!!!

Mīļie, kopā tika saziedots vismaz 3 kravas mašīnas ar visu nepieciešamo - bērnu drēbītēm, gultiņām, vanniņām, ratiem, rotaļlietām, bērnu riteņiem, traukiem, segām, sadzīves priekšmetiem, sieviešu drēbēm, autiņbiksītēm, sauso pārtiku, un vēl un vēl - pat nevaram aprakstīt, tur bija tūkstošiem saiņu, kastu un sūtījumu! 

“Māras centrs”, kas sniedz palīdzību krīzē nonākušām mammām grūtniecības laikā un pēc bērna piedzimšanas, atzina, ka pirmo reizi centra pastāvēšanas laikā ir saņēmuši tik lielu ziedojumu. Tas ir neatsverams ieguvums krīzes mammām,jo viņām pēc uzturēšanās šajā centrā ir vienām pašām ar mazuļiem uz rokām jāatgriežas dzīvē - dzīvē, kurā nekas viņas negaida. Bieži vien šī atgriešanās ir tukšos sociālos dzīvokļos, labākajā gadījumā. Jūs esat katrs ar savu ieguldījumu palīdzējis, ziedojis savas mantas un laiku, savu uzmanību - tas ir ļoti daudz! Jūs neesat bijuši vienaldzīgi, un tas ir pats svarīgākais. 

Mēs saņēmām ne tikai individuālus ziedojumus no privātpersonām, arī uzņēmumi ziedoja -  firmas “Hromets Poligrāfija” (hromets.lv) kolektīvs sametās naudiņu un iegādājās 10 (!) pilnīgi jaunas bērnu gultiņas, kravas pārvadājumu firma Movers.lv ziedoja auto un darbiniekus, kas palīdzēja mums mantas aizvest. Riga Plaza ziedoja savas telpas un atbalstīja Māmiņdienas Labdarības koncertu ar mērķi popularizēt šo akciju. Paldies arī bērnu vokālajam ansamblim "Dzeguzīte" un deju studijai "Leona"! Veļas veikals “Ādams un Ieva” atvēlēja nozīmīgus savas noliktavas atlikumus ar sieviešu un bērnu veļu. Un vēl un vēl...

Protams, tas ir tikai sākums un palīdzība ir vajadzīga ne tikai ar mantām - mums kā “Māmiņu klubam” ir būtiski apzināt, kas tās ir par situācijām, kas noved mātes krīzes centros? Kas ir jāmaina atbalsta sistēmā, sociālo dienestu darbībā? Vai šo krīzes centru Latvijā ir pietiekami? Kā palīdzēt šīm mammām rehabilitēties, atgriesties atpakaļ normālā dzīvē? Darāmā ir ļoti daudz un šai akcijai noteikti sekos arī citas! Turpinājums sekos!

p.s. paldies arī visai “Māmiņu kluba” darbinieku komandai, kas šo visu koordinēja, īpaši patronesei Kristīnei Virsnītei!

TV3 “Māmiņu klubā” 9.jūnijā jau skaties sižetu par labdarības akciju un ziedojumu aizvešanu “Māras centram”

 

Informācijai:

www.samariesi.lv -”Māras centrs”

Saulite21 Saulite21 21. May 2013, 09:13

Tas tik tiesam ir aizkustinoši, ta turpināt!

20. May 2013, 22:10

Liels paldies ir jāsaka Tev Sandij,jo Tu biji tā kurai radĀs ideju par šādu akciju,redzot kādu mammu lūdzam pēc palīdzības.
Milzīgs paldies jāsaka visiem mums,mk lielajai ģimenei,jo mēs esam spēks un tik tiešām liels spēks.
Mēs visi kopā palīdzējām un tas ir izdevies.
Tā turpināt.

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 20. May 2013, 18:54

Arī saziedotās mantas - tās bija kārtīgos sainīšos, labas mantas, ļoti labi rati, bērnu gultiņas. Ar lielu rūpību sapakots un saziedots. Tas tiešām aizkustināja!