Ceļojot ar autobusu, par izklaidi nav jādomā pašiem

23. Mar 2015, 15:23 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Nevienam nav noslēpums, ka līdz ar siltāka laika iestāšanos aizvien biežāk gribas pavadīt laiku ārpus mājām. Relax ture piedāvā doties kopā ar bērniem ceļojumos. Vai esat ceļojuši kopā ar bērniem? Varbūt jums ir jautājumi par to, kas jāņem vērā, dodoties ceļojumā kopā ar bērniem? Lasiet un uzziniet vairāk!

Iveta, trīs bērnu mamma

Vistālāk esam devušies uz valsti Āfrikā, uz Tanzāniju. Esam ceļojuši gan ar lidmašīnu, gan ar mašīnu, par spīti lieliem attālumiem. Tas ir drosmīgs  un liels pārbaudījums, bet gan man, gan bērniem patīk.

Kādu stundu bērni var mierīgi sevi izklaidēt, vai es viņus izklaidēju, pēc tam man pašai jau jāpadomā, ko sadarīt. Jāpiedomā pie tā, lai pieturvietās ir, ko apskatīt. Mums patīk dzīvnieki. Vasarās pieturvietās apmeklējam zoodārzus, minizoo, lai nav tā, ka pieturvietās ir tikai ēšana.

Ceļojot ar mašīnu ir ērti saplānot kaut nelielas pastaigu vietas, apmeklējot kādas pastaigu takas.

Evita Grāvīte – ceļojumu eksperte dalās ceļošanas ieteikumos

Izvēloties ceļojuma galamērķi, jāzin: cik bērnu piedalīsies, cik tālu vēlas doties ģimene, kāds ir ģimenes budžets, vēlmes. Ja vēlas izmantot vislabāko, ko sniedz Vidusjūra, ieteiktu doties uz Turciju, kur ir vislabākais serviss, viesnīcas, iespējas tieši bērniem. Ja ģimene ir aktīva, bērni mugursomās, ratiņos, var doties uz kalniem - Šveice, Austrija, Vācija, pie tam,  - ļoti daudz kur var piekļūt arī ar ratiem, pat pacēlājā var iekļūt ar ratiem. Ar auto var aizbraukt kaut vai ceļojumā pa Latviju, uz Ventspili, Latgali, vai kaimiņvalsti - apskatot Tartu, Pērnavu, Sāremā.

Esam radījuši produktu grupu, kas paredzēta ģimenēm ar bērniem, ceļojot grupās uz Eiropas valstīm, kurās ir bērniem piemērotas izklaides: atrakciju parki zooparki, zinātnes centri utt. Piemēram, var doties uz Dinozauru parku Lietuvā ar autobusu.

Cik ilgs laiks ir vajadzīgs, lai saplānotu ceļojumu ģimenei?

Vajadzētu aptuveni kādu pusgadu, jo tas maksā tomēr naudu, ir jāizplāno maršruti, jāizpēta piedāvājumi. Viens no jaunākajiem mūsu piedāvājumiem ir apceļot Slovākiju un Ungāriju. Tur ir ļoti labi akvaparki, termālie baseini.

Ceļošana ar autobusu

Ar zīdaiņiem tas īsti nebūs ērti, jo viņiem ir grūti sēdēt, grūti ilgstoši atrasties vienā telpā, grūti gulēt. Lielākiem bērniem ir vieglāk, jo ir arī izklaides programmas ceļam - ir rotaļas, ir stāsti, aktivitātes, lai bērniem nav garlaicīgi. Ir multenes, bērnu filmas. PIeturpauzes ir biežākas, ir autobusā arī tualete. Ir speciāli maisiņi, kuros var likt savas liekās lietas, kas ir paredzētas ārā mešanai.

Pluss ir tas, ka ar autobusu var ceļot arī vecvecāki, kamēr vecāki mājās atpūšas vieni. Reizēm ceļojumu laikā mazbērni vairāk pieskata vecvecākus :)

Nav jādomā par to, kur nakšņosiet, kur ēdīsiet, kā tiksiet līdz kādai konkrētai vietai. Nav jādomā par automašīnas vadīšanu. Grupas vadītājs ir kā otra mamma, tētis, atbildīgā persona, kas par jums parūpēsies jebkurā situācijā.

Ceļojot individuāli jāpaļaujas pašiem uz sevi.

Jāatceras vienmēr ir paņemt līdzi zāles, kas bērniem var palīdzēt, ja gadījumā paliek slikti.

Ceļojumu programmās tiek iekļauti ne tikai atrakciju parki, bet arī kaut kas no vēstures, no arhitektūras, lai rodas priekšstats par valsti, kurā esi ieradies. Brauciens ir ne tikai izklaidējošs, bet arī izglītojošs.

Minimālais, ko vajag līdzi

  • maiņas apavi,
  • apģērbs,
  • ēdiens - graužams,
  • aptieciņa

 Lai jums jauku iespaidu pilns pavasaris!

Māmiņu Klubs

20150317164321-63251.jpg