Bērnu slimnīcā grāmatas iet ciemos pie bērniem

Bērnu slimnīcā grāmatas iet ciemos pie bērniem

17. Jun 2013, 12:30 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ikviens spēj iedomāties, cik grūti ir Bērnu slimnīcas mazajiem, kustīgajiem, dzīvespriecīgajiem, zinātkārajiem pacientiem ilgstoši atrasties slimnīcas gultā. Lai gādātu ne tikai par viņu veselības stāvokli, bet arī par pozitīvu noskaņojumu, pateicoties vairākiem atbalstītājiem, ir realizēts projekts „Mobilā Saulaino dienu bibliotēka” Bērnu slimnīcā. Proti, divas reizes nedēļā bibliotekāre ar grāmatu pārvietojamiem ratiņiem, kuros sarindotas grāmatas par visdažādākajiem tematiem, kā arī novietots dators ērtākai lasītāju reģistrēšanai un elektroniskai grāmatu izsniegšanai, dodas pie pacientiem uz nodaļu, piedāvājot īsināt atveseļošanās laiku ar jautru, interesantu un aizraujošu lasāmvielu. Pagaidām projekts tiek īstenots vienā nodaļā – Ķirurģiskajā, kur uzturas bērni pēc dažādām traumām un operācijām, tomēr nākotnē tiek plānots pacientus apmeklēt arī citās nodaļās.

20130617123628-94490.jpg

Nenovērtējamu priekšrocību mobilajai bibliotēkai sniedz SIA “Lattelecom” atvēlētais dators, kas dod iespēju ikvienu lasītgribētāju reģistrēt kā Rīgas Centrālās bibliotēkas lasītāju kopējā datu bāzē. Bet A/S “AJ Produkts” sarūpētie grāmatu ratiņi ļauj bērniem piedāvāt plašāku grāmatu izvēli, piemeklējot atbilstoši noskaņojumam, piemērotāko lasāmvielu. SIA “Nordeko” uzmeistarotās grāmatu novietnes nodrošina ērti lasīto novietot konkrētā vietā, lai dodoties mājās, nebūtu jāraizējas, kā grāmatas nogādāt atpakaļ bibliotēkā.

 20130617123706-41892.jpg

Rīgas Centrālās bibliotēkas ārējais apkalpošanas punkta “Saulaino dienu bibliotēka” vadītāja Bērnu slimnīcā, Ilze Marga stāsta, ka „jau ir uzklausītas pirmās pozitīvās atsauksmes gan no bērniem, gan viņu vecākiem un personāla. Dažkārt tiek nolikts malā pat, no mājas paņemtais, iPad un apskatīta piedāvāto grāmatu kolekcija, jo pēc dažādības un drīzākas izveseļošanās ilgojas ikviens pacients”.