Atkal jaunas dzimšanas apliecības, tas priecē!

Atkal jaunas dzimšanas apliecības, tas priecē!

11. Mar 2013, 12:06 liigad liigad

No pirmdienas, 11.marta, ņemot vērā iedzīvotāju izteiktos iebildumus pret līdzšinējām apliecībām, visas dzimtsarakstu nodaļas un Latvijas vēstniecības ārvalstīs izsniedz jauna dizaina dzimšanas, laulības un miršanas apliecības.

Kā informē Tieslietu ministrijā, jaunās veidlapas ir A4 formāta ar krāsainu pamatni un dekoratīvu rāmīti - zaļā krāsā dzimšanas apliecībai, sarkanā krāsā laulības apliecībai, melnā krāsā miršanas apliecībai - centrā izvietots Latvijas valsts ģerbonis.

Veidlapas fons ir gaišā krāsā, papildus centrā ir izvietots valsts ģerbonis.

Iedzīvotāji varēs apmainīt apliecības, kuras saņēma no šī gada 1.janvāra, jebkurā dzimtsarakstu nodaļā bez maksas, uzrādot iepriekš izsniegto apliecību.

Ja iepriekš izsniegto apliecību iesniegt nevarēs, tad persona varēs pieprasīt un saņemt apliecību atkārtoti, samaksājot par to valsts nodevu vienu latu, informē ministrijā.

Kā zināms, iepriekš Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V) bija nosūtījusi vēstuli Bordānam par izmaiņām civilstāvokļa aktu reģistrāciju apliecinošajos dokumentos, jo saņēmusi daudzu iedzīvotāju emocionālas un sašutuma pilnas vēstules par pašreizējo bērnu dzimšanas apliecību noformējumu.

TM atzina, ka iedzīvotāju vēlme pēc ne tikai funkcionālām, bet arī estētiski pieņemamām dzimšanas apliecībām ir saprotama un akceptējama, bet no budžeta līdzekļiem Dzimtsarakstu departamentam nebija ieplānota attiecīga naudas summa citādu apliecību izdošanai.

Informācija no www.apollo.lv