Aicina palīdzēt mazajam Kristapam Lūsim izdzīvot

Aicina palīdzēt mazajam Kristapam Lūsim izdzīvot

23. Jan 2013, 11:53 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Palīdziet mazajam Kristapam izdzīvot. Bērns ir ļoti smagi slims

Kristapam Lūsim it tikai 3,5 gadi. Mazulis piedzima ar smagiem galvas smadzeņu bojājumiem, bez tam viņš var ēst tikai caur zoni, un viņam vēl ir arī laktozes nepanesamība. Tādēļ viņam ir nepieciešama speciālā medicīniskā pārtika Neocate Advance. Mēnesī šādam uzturam nepieciešami 500 lati. Vecākiem šādas naudas vienkārši nav.

Māmiņa ar tēti ļoti gaidīja Kristapa piedzimšanu, jo viņš ir pirmdzimtais šajā ģimenē! Viņi pirka skaistas rotaļlietas, burvīgas drēbītes mazulim, sapņoja, kā pastaigāsies parkā, turoties rokās un jautri smejoties, kad mazulis paaugsies.

Realitāte izrādījās pavisam citāda. Jaundzimušajam tika atklāti smagi smadzeņu traucējumi. Vecākiem nācās cīnīties par bērniņa dzīvību kopš pirmajām dēliņa dzīves dienām. Un šajā cīņā viņi izmanto visas pieejamās iespējas: nodarbības ar fizioterapeitu, neirologu, logopēdu, apmeklē baseinu un raitterapijas nodarbības. 2011.gadā ar kāda labdarības fonda palīdzību viņi devās uz diagnostiku un ārstēšanos "Cilvēka potenciāla sasniegumu institūtā", ASV, Filadelfijā.

Šis institūts veic funkcionālo diagnostiku bērniem ar smadzeņu darbības traucējumiem un izstrādā speciālās individuālās attīstības programmas pēc Glena Domana metodes. Kristapam tika izstrādāta individuāla programma, pēc kuras vecāki veic vairākas stundas ilgas nodarbības ar Kristapu katru dienu.

Pateicoties nodarbību kompleksam, mazulis ir sācis attīstīties: viņš var fokusēt skatienu, labāk saprot un uztver apkārtējo pasauli. Viņš redz, dzird un jūt. Vislielākā dāvana vecākiem ir iespēja komunicēt ar mīļoto dēlu: šuisītis ir iemācījies uztvert vārdus, kurus mamma pēc īpašas metodikas rakstīta ar burtiem uz tāfeles.

Kādu laiku Kristaps pat varēja patstāvīgi ēst kā visi bērni. Kādu laiku viņš ēda parasto pārtiku, nevis tika barots ar specializēto pārtiku caur zondi, kura ir ievadīta tieši kuņģī. Tomēr mazuļa stāvoklis vēl bija smags un drīz nācās atgriezties pie barošanas caur zondi.

Kristapa atveseļošanos apgrūtina olbaltumvielu nepanesība, un barot viņu var tikai ar īpašo bērnu pārtiku Neocate Advance, jo zēnam ir ievietota gastrostoma.

Viens šīs pārtikas iepakojums (100 g) maksā Ls 8,80, mēnesī ir vajadzīgi 47 iepakojumi, tas nozīmē, ka gadā pārtikai ir nepieciešami aptuveni 5000 latu.

Kristaps aug, taču viņš gandrīz nespēj kustēties, arī bērna gultiņa ir jau par mazu, un šobrīd ir nepieciešama speciālā funkcionālā gulta ar iespēju mainīt ķermeņa stāvokli. Šāda gulta var izmaksāt aptuveni 900 latu.

Pavisam ir nepieciešami Ls 5395,31.

Ģimenei nav šīs naudas. Mamma ar tēti ļoti mīl savu mazo dēliņu Kristapu un, neskatoties uz nelabvēlīgām ārstu prognozēm, tic, ka mazulis tomēr atveseļosies. Viņi dara visu iespējamo, lai palīdzētu savam bērniņam. Un šobrīd ģimenei ir vajadzīga arī Jūsu palīdzība!

Zvanot pa tālruni 9 000 6782 (maksa par zvanu - Ls 1,00), Jūs ziedosiet bērnu pārtikas iegādei šim mazulim Ls 0,88. Lai glābtu Kristapu, aicinām arī veikt pārskaitījumu ar jebkādu summu uz zemāk norādītajiem kontiem, maksājuma mērķī ie rakstot "Veselības fonds: Kristapam Lūsim".

 

Rekvizīti:

Nosaukums: Biedrība "Sociāli nozīmīgu projektu centrs "Varonis""

Reg. Nr: 40008142130

Jur. adrese: Akadēmijas laukums 1, Rīga, LV-1050

 

-SWEDBANK- Swift : HABALV22

LV56HABA0551025632423

-NORDEA- Swift : NDEALV2x

LV50NDEA0000083204700

-DNB- Swift : RIKOLV2X

LV79RIKO0002013211470

-CITADELE- Swift : PARXLV22

LV94PARX0013419570001

 

Informāciju sagatavoja Svetlana Starostina, biedrības "Sociāli nozīmīgu projektu centrs "VARONIS" sabiedrisko attiecību departamenta speciāliste.