25.11. STV: Šūpuļdziesmas mazulim, bērna vadīta ēšana, glāstu nepieciešamība mazulim

25.11. STV: Šūpuļdziesmas mazulim, bērna vadīta ēšana, glāstu nepieciešamība mazulim

25. Nov 2018, 10:18 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Novembra pēdējais Māmiņu Kluba raidījums aizvadīts. Ar foršām, sirsnīgām un noderīgām sarunām. Ja šajā svētdienā kādu iemeslu dēļ raidījumu nevarēji noskatīties, nebēdā, esam sagatavojuši atskatu, lai jaunākos sižetus varētu noskatīties netraucēti, iespējams, brīdī, kad mazais guļ, pārmaiņas pēc ar karstas kafijas krūzi rokā.

Kopā ar dziedātāju, mūziķi Vinetu Elksni atklājām šūpuļdziesmu stāstus - kāpēc bērni tik ļoti vēlas dzirdēt mammas dziedam.

25. novembris Vineta Elksne - Šūpuļdziesmas from Māmiņu Klubs on Vimeo.

Uzzinājām, kā bērniem palīdzēt apgūt zobu kopšanas tehniku, un no speciālista noskaidrojām, kā pareizi tīrīt zobiņus gan bērniem, gan, protams, arī sev.

25. novembris Jordan - Zobu kopšana from Māmiņu Klubs on Vimeo.

Mazajam bērniņam ienākot pasaulē, var rasties daudz jautājumu par to, kā mazulīša ādu kopt vispareizāk un kā bērniņam vispareizāk pieskarties. Atbildes uz šiem jautājumiem sniedza Māmiņu Kluba Vecāku skolas ekspertes.

25. novembris Dabiska mazuļa attīstība - Ādas kopšana un pieskārieni from Māmiņu Klubs on Vimeo.

Savukārt kopā ar Laimīgā mazuļa dienasgrāmatas mazā Kārlīša mammu uzzinājām, kam dot priekšroku - ierastajiem biezenīšiem vai arī bērna vadītai ēšanai? Kā zināt, ka bērniņš, ja praktizēsim bērna vadītu ēšanu, neaizrīsies, un ko mazajam dot nogaršot?

25. novembris Laimīgā mazuļa dienasgrāmata - Pirmais piebarojums from Māmiņu Klubs on Vimeo.

Pagatavojām gardu, bet ļoti elementāru uzkodu - ceptu kamambēru ar medu.

25. novembris Garšu ceļvedis - Kamambērs ar medu from Māmiņu Klubs on Vimeo.

Starp mums dzīvo daudz sieviešu, kuras ar savu jaudu un dzīves stāstu spēj iedvesmot citas, šoreiz lielajā intervijā pavisam neparasts stāsts kopā ar Latvijas nacionālās sieviešu futbola izlases spēlētāju Anastasiju Ročāni par to, kas liek mums izvēlēties neparastu nodarbošanos, par profesionālā sporta savienošanu ar mammas lomu un to, ko mūsu darbs mums var iemācīt.

Visu raidījumu skaties

TV