Nikola vingrina pirkstiņus ar Play-Dooh

Nikola vingrina pirkstiņus ar Play-Dooh

23. Oct 2012, 11:30 saulux10 saulux10

Sveiciens Rudenīgajā dieniņā.

Nikola ir darbīga meitenīte un viņai ļoti patīk krāsot,darboties ar zīmuļiem,krāsām,plastalīniem,veidošanas mīkliņām un citiem mākslas priekšmetiem.

Šoreiz mazā darbojas ar Play-Doh veidošanas mīkliņu,pagaidām tā veidošana īsti vairāk izpaužas uzliekot to uz papīra,tad nu es nolēmu,lai tas neizpaužas tikai uzlikt uz papīra,bet no papīra izgriezu dažādas formas augļus un burtiņus,lai izklāj tos.

Tiesa gan,cik ātri es viņai ko nopērku,tik ātri tas izlietojas,piemēram goaša krāsas kamēr nav tukšas,tikmēr katru dienu stundām ilgi zīmēs,krāsos un darbosies,jo patika ir liela,aizrautība nepārspējama.

 

Šo veidošanas mīkliņu izvēlējos,jo:

*pirmkārt mīkliņa ir ar neuzkrītošu aromātu

*viegli veidojama

*iepakojumā dažādas skaistas un košas krāsas

*un par ļoti labu un pieejamu cenu.

 

 

Arī bērnudārzā Nikola ir aktīva meitenīte,jo izkrāsojot savus darbiņus iet palīgā citiem un pieliek roku citu darbiņos,audzinātājai ar aizrautību ir ko pastāstīt un uzslavēt mazo mākslinieci.

 

 

Bet vingrinot mazos pirkstiņus papildus mācāmies krāsas,burtus un augļu nosaukumus,tā mēs nošaujam vairākus zaķus ar vienu šāvienu.

Piemēram liekot uz burtiņu krāsas,pastāstu viņai,kas tas ir par burtiņu un nosaucu krāsu,kura tajā brīdī tiek lipināta klāt un lieku viņai to atkārtot.

Sanāk kopīgi pasmieties par interesanti izteiktajiem vārdiem un krāsām :)

 

No veidošanas Nikoliņa ir teicami apguvusi uzripināt skaistas,apaļas bumbiņas,ja neizdodas nāk pie manis pēc padoma,kā pareizi kustināt rociņas lai sanāktu bumbiņa :)

 

Secinājums darbojoties kopā ar bērnu:

*paplašinām viņai vārdu krājumu

*rosinām viņai darbošanos kopā ar citiem

*krāsu apgūšana

*burtu apgūšana

*pacietību

*valodas prasmes

*jautru kopā pavadīšanas laiku

 

Lūk kādi darbiņi Nikolai sanāca darbojoties ar veidošanas mīkliņu Play-Doh.

 

Māmiņa BAIBA :)