Māmiņu Kase?!

Māmiņu Kase?!

18. Oct 2012, 11:30 aab aab

Labrīt!

Šorīt gribēju parunāt par tēmu - Māmiņu Kase. 

Kā zināms, atsevišķos lielveikalos, ir izveidotas īpašas kases Māmiņām. Tā var būt atsevišķa tieši Māmiņām (Maxima) vai arī kopā ar Express kasi (Rimi).

Kā jau māmiņa, ikdienā apmeklēju veikalus, lai nopirktu nepieciešamo pārtiku un citas preces. Taču pēdējā laikā Māmiņu kases apmeklējums izvēršas par gandrīz vai nepatīkamu daļu dienas! :( Jau tad, kad man kļuva aktuāla šī kase, kad gaidīju meitiņu, sāku saprast īsto šīs kases būtību - tā ir pensionāru kase! Jo retas ir tās reizes, kad man priekšā nestāv pensionāri un jaunieši. 

Gadījumā, ja rindā ir citu kategoriju pircēji, kasierei, redzot māmiņu, ir jālūdz palaist māmiņu pa priekšu, jo tā ir viņas prioritāte. Taču diemžēl kasieres ir tik kūtras un nelaipnas, ka vai. Nesāciet bļaut, ka viņas arī ir tikai cilvēki, strādā ilgas stundas utt... To visu es zinu, pati arī esmu strādājusi tirdzniecībā. Taču šoreiz ir runa par attieksmi! Kad pavaicāju (kad nu beidzot mana rinda ir pienākusi) vai šī kase ir kļuvusi par pensionāru kasi, pretī saņemu klusi novilktu "nezinu". Ja gadās, ka ar draudzeni kaut ko aizrādam, tad ir jārēķinās, ka tavas preces nevis mierīgi tiks noliktas, bet gan aizmestas! Ne reizi vien mani iepirkumi ir lidojuši! Labi, ka nekas nav ticis bojāts. 

Griežoties pie info centra darbiniekiem, pretī saņem arī tieši tādu pašu plecu raustīšanu. Sūdzību grāmatas viņiem neesot, lai sūtot e-pastu vai zvanot uz bezmaksas tel num. Ir zvanīts. Pretī ir saņemta atbilde, ka tā nedrīskt būt. Saņēmām arī vēstuli ar garu tekstu, ka ir veiktas pārrunas, bla, bla, bla.... Nu citu vārdu nav, jo pēc 3 dienām veikalā notiek tieši tas pats!

Esam novērojušas, ka viss ir atkarīgs no kasieres, kurai tajā dienā ir jāstrādā māmiņu kasē. Diemžēl tās nav tās jaukākās kasieres. Viena bija īpaši forša - pasmējās, bērni pakoķetēja un bija prieks iepirkties.

Es saprotu, ka Māmiņu kasē nostājas pensionārs, kuram redze ir slikta un arī krāsas neatšķir, bet rindā nereti stāv jauni cilvēki, sievietes un vīrieši. Reiz aiz mani nostājās pāris - sieviete un vīrietis ap gadiem 40. Sieviete pamanīja, ka tā ir Māmiņu kase, saka vīram krievu valodā, ka jāiet uz citu kasi, šī ir Bērnu kase. Uz to vīrietis atbild - "nu i što?!" 

 

Kāda ir jūsu pieredze ar Māmiņu Kasēm? Vai esat sūdzējušās un kādi ir bijuši rezultāti?

annijalise annijalise 30. Oct 2012, 19:41

tā kā es nedzīvoju lielpilsētā tad par tādu kašu esamību nemaz nezinu, bet vienu lietu esmu ievērojusi gan, ka tagad veikalos jau tā ir mazāk cilvēku kas pērkas, ja nav karstā stunda, tā ka vnk izvēlos kasi ar īsāko rindu un iepērkos bez uztraukuma.

aab aab 18. Oct 2012, 16:23

mani apm 4-5 mēn arī meta ārā no kases 😃 pavēru mētelīti un tad jau tikai nosmējāmies. bet tas netraucēja man garām aizbrāzties vīrietim ar alus bundžām - 10. vakarā nāca ar lielu joni 😃

princesemince princesemince 18. Oct 2012, 14:25

tieši gribēju piebilst, ka "ātrajās" un "māmiņu" kasēs strādā jaunās pārdevējas.
man reiz patīkami pārsteidza pasta darbiniece. tā pat nebija reize, kad mans bērns kā īpaši būtu uzvedies - patiesībā uzvedās priekšzīmīgi, ņemot vērā viņa standartizdarības. bija gara rinda, man gan bija palikuši kādi 2 cilvēki vairs priekšā, biju kādas 20min jau gaidījusi, darbiniece mani paaicināja īpaši. mana bēda vēl bija tajā, ka maksāt varēju ar karti, bet viņa strādāja kasē, kurā kartes nepieņem. manis dēļ samainīja vietas (konkrētajā vietā darbiniecei bija pārtraukums), un es tiku ātri prom 😀

aab aab 18. Oct 2012, 13:03

viss ir atkarīgs tikai un vienīgi no attiecīgā darbinieka kasē! ja cilvēks ir laips, pārzina savas kases principus, tad viss notiek ātri un ar smaidu sejā. mani gan neiepriecina fakts, ka šajā Māmiņu kasē strādā vienas un tās pašas nelaipnās kasieres. bet kasiere, kad bija vnk super, šajā kasē vairs nestrādā ☹
Maxima pati apstiprina, ka šī kase ir īpaša, saka, ka runājot ar darbiniekiem, bet realitāte veikalā ir gan cita.

Rimi ir tas mīnuss, ja šī Express kase ir kopā ar māmiņu kasi! tad nu tur tiešām visāds sortiments ar cilvēkiem stāv. Maximā gan šajā kasē būtu jāstāv māmiņām un bērniem!

šodien arī biju veikalā. diemžēl paliek īpaši skumji iepirkties šajā veikalā (es priecājos, ka pavisam drīz arī manā rajonā būs Prisma!) - iestājos rindā, protams, ka atkal no 5iem pircējiem tikai 2i ir ar bērniem. nu nekas, stāvam. pēkšņi pienāk vīrietis gados, neskuvies, skatās šokolādes. paņem šokolādes tāfeli un nostājas man priekšā! uz aizrādījumu, ka vispār es arī stāvu rindā, pretī saņēmu tikai neskaidru norūcienu no kura varēja saprast, ka viņš saka - nu man ātri! norādīju, ka šī ir māmiņu kase, express kase atrodas blakus. es pat jau vairs nerunāju par to, ka iepērkas šajā kasē, nu jau arī lien rindā priekšā un nejūtas vainīgs!

pareizi Ululas blogā bija rakstīts - ir jāmaina attieksme. māmiņas tiešām ir neaizsargātākā daļa.
man gan ir patīkami apmeklēt kādu mazo Zvaigznes grāmatnīcu tērbatas ielā - tur vienmēr apsargs atver durvis gan ieejot, gan izejot no veikala! tas neprasa daudz, bet abi paliekam pozitīvi un smaidīgi!

zandish zandish 18. Oct 2012, 12:09

nu tais rimi kasēs jau tur var iet arī tie, kam pirkumi tikai trīs vai pieci vai cik tur. Tad jau parasti tur arī stāv rinda ar vīriešiem, kam grozina 4 alus bundzas un siera gabals. Bet to jau es sen sapratu, ka nekaa atraka sajas kasees nav. Un Latvijaa nav taa sistema tada, ka grutnieces laistu pa prieksu. Pat ja ir vinam paredzeta vieta. Nekur, ne bankaa, ne veikala, ne pastaa. Nekur. Iznemi savu nummurinu un stavi un gaidi kamer dzemdibas saksies. Vel nesen biju pastaa - eju prom no lodzina un aiz manis rinda tik gara ka aaraa pa durvim stav un rindas galaa grutniece ar lielu lielu punci.. Un neviens uz vinu neskatas, lai nebutu jaaicina iet uz prieksu. Man sanaca ar 5 menesus lielu punci padzivot Brazilijaa, un tur vispar runas nav par to, ka grutniecei kaut kur butu jagaida - gan pasi cilveki, gan apkalpojosais personals uzreiz izsauc uz prieksu. Pat lidmasina kapu pirmaa ieksaa, pirmaa aaraa, visaas rindaas pa prieksu. Pat normalos veikalos, kur nav nekadas ipasas kases. Reti kad mums te Latvijaa tadu attieksmi var noverot.

18. Oct 2012, 12:07

Esmu pamanījusi "Māmiņu kases" iet visi, kam nav slinkums! Piedodiet, kam tad tās domātas? Protams, ka māmiņām, vienreiz sacēlu traci, bet jēga nekāda! Pateicu pārdevējai, ka tā ir necieņa pret māmiņām un bērniem, tad jau labāk eju pie parastajām kasēm, tur vismaz ātrāk iet rinda 😀

princesemince princesemince 18. Oct 2012, 11:37

es stājos rindā, kura ir īsāka. ja visas garas, tad eju uz "māmiņu" kasi. neesmu līdz šim cēlusi paniku, ka priekšā stāv cilvēki. patiesībā, ja priekšā stāvošie jau stāv pie lentes, tad nu mana ierašanās ar bērnu tāpat neko nemainīs - nevāks taču viņi nost savus pirkumus 😀 manējais gan arī vairs neietilpst tajā kategorijā, kurus jālaiž pa priekšu, jo būtu jālaiž tikai tie bērni, kas līdz 3 gadu vecumam.