Klāt jau kārtējais nedēļas raidījums un šajā svētdienā dosimies brokastīs pie Annas Rozītes, noskaidrosim visu par topošo māmiņu redzi,kā arī uzzināsim, kāpēc uzturā vajadzētu lietot skābpiena produktus.
Šajā laikā jo īpašu nozīmi iegūst brokastis mīļo cilvēku kompānijā. Tieši tādēļ dodamies brokastīs!
Svētdien mēs brokastosim kopā ar raidījuma “Kinomānija” vadītāju, jauno māmiņu Annu Rozīti un viņas meitiņu Emīliju.
Jaukās brokastošanas laikā Annas acis burtiski dzirksteļoja mīlestībā, runājot par mazo Emīliju. Un viņa pati atzīst, ka mazulītes piedzimšana ir skaistākais notikums viņas dzīvē.
Katra mēneša pēdējā svētdienā, kad dodamies brokastīs, mēs pārliecinamies, ka Latvija ir bagāta ar mīlošām ģimenēm, un tas mums liek plati smaidīt!
Grūtniecības laikā mums jādomā gan par savu, gan gaidāmā mazulīša veselību, tādēļ bieži tiekam uzraudzītas no dažādu medicīnas speciālistu puses. Svētdien uzzināsim, kāpēc grūtniecēm ir jāiet pie acu ārsta.
Redze ir viena no mūsu galvenajām maņām- tā ļauj mums ieraudzīt un iepazīt pasauli - arī savu gaidāmo mazulīti. Tieši tādēļ, ja saņemts nosūtījums pie acu ārsta, katra topošā māmiņa arī godprātīgi dodas nepieciešamajā vizītē.
Acu ārsti stāsta, ka vēl pirms dažiem gadiem pie viņiem tika sūtītas teju visas grūtnieces, nu to skaits jau ir krietni samazinājies un nākotnē, iespējams, pie acu ārsta grūtniecības laikā būs jāiet vien izņēmuma gadījumos.
Pēdējos gados veiktie pētījumi gan noliedz šo apgalvojumu un patiesībā esot tā, ka no acu veselības viedokļa ir ļoti reti izņēmumi, kad tiešām grūtniecēm neesot ieteicams dzemdēt dabīgi – tas esot nopietni jāizvērtē, ja grūtniecei ir diabēts smagā formā vai arī iedzimtas vai dzīves laikā iegūtas smagas acs pataloģijas.
Neapšaubāmi par redzi ir jārūpējas un tā regulāri jāpārbauda, tomēr bērniņa gaidīšana to nekādā veidā neietekmē un tieši tādēļ lieki neuztrauksimies un vizītē pie acu ārsta dosimies ar smaidu sejā un priecīgu noskaņojumu.
Piena produkti ir mūsu uztura neatņemama sastāvdaļa - tie mūsu organismu apgādā ar kalciju, olbaltumvielām un citām labām lietām. Turpinot sižetu sēriju par dažādajiem piena produktiem, svētdien aicinām parunāt par skābpiena produktiem.
Piena produkti iedalās saldpiena un skābpiena produktos. Saldpiena produkti ir svaigs piens, sviests, kā arī dažādi sieri. Pie skābpiena produktiem savukārt pieder krējums, biezpiens, kefīrs, paniņas, kā arī jogurti . Tieši skābpiena produkti ir tie, ar kuriem vēlams sākt mūsu mazulīša iepazīstināšanu ar plašo piena produktu pasauli.
Mēs bieži vien kļūdāmies, saucot lakto par jogurtu. Lakto NAV jogurts, jo tiek ražots bez stabilizatoru izmantošanas tikai no tīra piena un acidofilajām un bifido baktērijām, izmantojot īpašu termostata metodi. Tas nozīmē, ka piens ir sarecināts katrā glāzītē atsevišķi, nevis kā tradicionālā metodē saraudzēts rezervuārā viss apjoms un tikai tad sapildīts glāzītēs.
Tā kā raudzētos piena produktus labāk nesildīt, lai saglabātu visu to vērtīgo, kas tajos atrodams, mēs svētdien iemācīsimies pagatavot auksto lakto zupu ar rupjmaizes grauzdiņiem un svaigām ogām. Tam mums būs nepieciešams dzeramais lakto, rupjmaize un sviests maizītes grauzdēšanai, svaigas ogas, saldais krējums un cukurs, vaniļas cukurs, kā arī kanēlis garšas bagātināšanai.
Tiekamies jau šajā svētdienā plkst.8:50 kanālā TV3!