Sastāvdaļas:
250ml auzu pārslas ar kviešu klijām
1/2 paciņa šķīstošā rauga Saf-Instant- 1 slīpēta deserta karote (veselā paciņa 11g)var arī citu raugu,tad lasam kādam miltu daudzumam paredzēts,šis raugs paredzēts 500g-1000g miltu.
1 tēj.k sāls
1 ēd.k cukurs
1 ēd.k eļļa mīklā,1 ēd.k trauka ieziešanai un vēl sīpolu cepšanai un roku iesmērēšanai
250ml ūdens
250ml milti iesākumā un pēc tam cik mīkla paņems
2 ēd.k garšviela picai (oregano,baziliks,majorāns)
1 liels sīpols
50g siers mīklā
Sagriežam smalki sīpolu un cepam uz pannas nelielā eļļas daudzumā līdz tie kļūst zeltaini brūni.
Raugu sajaucam ar miltiem,cukuru,sāli,pievienojam siltu ūdeni.Izmaisam,pievienojam auzu pārslas,izmaisam.
Pievienojam garšvielu picai,eļļu 1 ēd.k ,ceptos sīpolus un uz smalkās rīves sarīvētu sieru.Visu kārtīgi izmaisam.
Beram klāt pa drusciņai miltus un mīcam mīklu.Tā kā sastāvā ir auzu pārslas ar kviešu klijām mīkla ir lipīga,līdz ar to nepārcenšamies ar miltiem.
Lai vieglāk saprast vajag vēl vai nē miltus,nomazgājam rokas,ieziešam ar eļļu un mīcam mīklu.Mīklai jābūt mīcāmai,bet mazliet lipīgai,noteikt ne sausai.
Iesmērējam trauku,kur raudzēsim ar eļļu un liekam iekšā mīklu,pārsedzam ar pārtikas plēvi.
Raudzējam ap 1 stundu siltā vietā līdz mīkla palielinās apjomā 2-3 reizes.
Uzrūgušo mīklu es sadalīju divās daļās.
Izrullējam un kārtojam virsū pildījumu:
Skābenes un dilles sasmalcinam,pievienojam 200g biezpienu,garšvielas un skābo krējumu un sieru.
Visas sastāvdaļas pildījumam uz aci.Pildījumas sanāk biezs.
Cepam ap 180 grādiem 15 minūtes,tad uzberam rīvētu sieru un cepam vēl 5 minūtes.
Ļaujam atdzist un tad sagriežam.
Varengards pīrāgs.