Vēl līdz pat šai svētdienai, 29.jūlijam, Rīgas iedzīvotājiem un viesiem ir ekskluzīva iespēja – brokastot, pusdienot un vakariņot virs Vecrīgas jumtiem gaisa restorānā Dinner in the sky. Vakar pusdienas tur baudīja arī Māmiņu Klubs. Uzzini, kā mums gāja!
Restorāna "Dinner in the sky" apmeklētāji pulcējas teltī, kur gaida uzaicinājumu pie galda, kurš jau pēc brīža pacelsies debesīs.
Klātesošos sveic šefpavārs Sasu Laukkonen, kurš atbildīgs par maltīti, kas celta galdā pirmdienas un otrdienas Dinner in the sky apmeklētājiem.
Sasu Laukkonen ir šefpavārs, kurš piedāvā neparastu jauno Ziemeļvalstu virtuves mākslu. Par saviem ēdieniem viņš saka tā: ” virtuve no sirds” , viņa virtuve ir ambicioza, tīras garšas, oriģināls roku darbs - izgatavots no sirds un pēc viņa ieskata, jo Sasu ir šefpavārs, kurš galvenokārt visu apguvis pašmācību ceļā.
Kas atšķir Sasu Laukkonena restorānu “Chef & Sommelier", kas atrodas Helsinkos, no citiem? Pacilātības sajūta, ko iegūstam pavadot laiku šajā restorānā, un neaprakstāms prieks par to, ko šefpavārs un viņa komanda piedāvā!
Vēl ieskats teltī ierīkotajā virtuvē, kur notiek pēdējie sagatavošanās darbi.
Un pusdienu apmeklētāji pamazām sāk ieņemt vietas pie galda.
Katrs pusdienotājs ar speciālām siksnām tiek rūpīgi piesprādzēts.
Nu, lūk, visi jau atrodamies pie galda!
Mūsu priekšā zem kupoliem jau atrodas pirmais ēdiens.
Šefpavārs un viņa palīgi atver šampanieša pudeles.
Tiek piepildītas glāzes un...
... jau attālināmies no zemes.
Visi ir priecīgi satraukti.
Zem mums paliek Strēlnieku laukums un cilvēku pulciņš.
Esam vēl augstāk.
Šādā konstrukcijā ir nostiprināts galds ar visiem pusdienotājiem.
Jau esam virs Vecrīgas jumtiem.
Šefpavārs pastāsta par šīs dienas maltīti.
Un, lūk, arī mēs redzam, kas slēpjas zem kupola - uzkoda aukstā zivju plate no jūras un zemes!
50 metrus virs Strēlnieku laukuma...
RTU, Vanšu tilts, Daugava.
Kamēr mielojamies ar uzkodu, šefpavārs Sasu Laukkonen servē pamatēdienu.
Te jau mums tas tiek pasniegts.
Bioloģiskās saimniecības jēra cepetis! Lai gan porcija izskatās maza, tā dod sāta sajūtu.
Baudām pusdienas...
... un elpu aizraujošo skatu sev apkārt.
Šefpavārs servē saldo - šokolādes – ekspresso desertu.
Šāds skats paveras zem galda un mūsu kājām
Nobaudām desertu.
Un pēc 40 minūtēm nu jau atkal esam uz zemes.
Tiek novākti trauki.
Šefpavārs ar komandu gatavojas nākamo viesu uzņemšanai "Dinner in the sky".