0,5 l piens
250ml skabais krējums
2 olas
50-100g sviests
ķimenes
šķipsniņa kurkuma krāsai
sāls ap 1/3 tēj.k
Katliņā lejam pienu ar sāli,karsējam.
Olas sajaucam ar krējumu un kurkumu.Kad piens karsts lejam klāt olu krējuma massu.Karsējam līdz atdalās sūkalas.Lejam marlē,kas novietota caurdurī.Ļaujam kārtīgi notecēt sūkalām.
Katliņā ieliekam sviestu ar ķimenēm,kausējam sviestu,šādi atdzīvojas ķimeņu garša.
Kad sieram notecējušas sūkalas liekam katliņā pie sviesta un maisam līdz viss viendabīgs.
Liekam trauciņā uz pāris stundām.
Es ar šādu siru taisu, tikai ķimenes lieku klāt jau tad,
kad leju pienā olu-krējuma masu, sviestu nelieku vispār.
Teikšu, tiešām ļoti gards siers sanāk un elementāri
pagatavojams 😀 Izmēģināšu arī ar sviestu kādu reizīti, gan
jau atšķirība nedaudz būs jūtama 😉